Hirdetés
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
-
GAMEPOD.hu
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz hunspikey #40846 üzenetére
Hmm. Passz. A mostani 55C9-em gyári fehéregyensúlya szemre zöldes, és a fekete közeli árnyalatok túl fényesek, de a színkeveréssel (szaturációk, stb) 2018 óta nem szokott gond lenni az LG-nél (mióta a 2017-es modellek megkapták a Technicolor-os frissítést, a 2016-osokat nem emlékszem, hogy frissítették-e hasonlóképp, a korábbi FHD SDR modellek pedig még eleve másképp működtek), eszembe sem jutna szemre tologatni a Tint-et, vagy a CMS csúszkákat.
Pontosabban az Alpha7 (minden 7-es és B 8-9) névvel illetett SoC-os modellek még furábban keverik a HDR színeket WRGB-ből, alul-szaturált a kép, mert nem elég fényes az R,G,B a bekevert W mellett. De neked Alpha 9-es van, amin másképp működik a WRGB mágia, nem de-szaturálja az alsó fényerő tartományba eső színeket a W, csak ahol már kifulladt az R,G,B, szóval az SDR tartomány színei pontosak, és csak a vakító részletek fakulnak (ami szerintem teljesen jó kompromisszum, ott a tartalom is gyakran fehérbe megy magától is).
De hallottam már olyanról, hogy valakinél furák a gyári beállítások (azt hiszem junior19 is találkozott egy ilyen LG-vel, ahol az Auto színtér nem volt "kerek"). Meg kéne nézni, de nem zárnám ki látatlanban azt sem, hogy elsőre rossz csúszkákkal akartál megoldani valamit, aztán megint másik csúszkával próbáltad orvosolni a véletlenül bevitt új hibát, és így tovább...
Talán még az zavarhat, ha az átlagtól érzékenyebb erre a szemed, hogy HDR módban intenzívebb a W alpixel, és talán az átlagostól rosszabb a kijelzőpaneledben az RGB és W közti metszet (ez gyárilag van fixen programozva, nem kalibrálható külön és HDR módban a 3DLUT-on át se igazán), nem így nem annyira látod additívnak a kijelzőt (mint ha igazi RGB és nem WRGB lenne).
Utolsó tipp még mindig a W-ről, hogy talán van némi homogenitás hibád, és főként a W-n jön elő, és ezért látod jobban HDR-ben, és a fizikai elszíneződést próbálod a Tint csúszkával helyretolni (ezt is sokan hívják "tinting" hibának, mikor inhomogén a kijelző színe).[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
hunspikey
őstag
válasz janos666 #40851 üzenetére
Gondoltam én erre, mármint hogy a panel RGB lehetőségei felett van színtorzulás a W pixelek belépése miatt, de azért vetettem el mert egész sötét zöld árnyalatok is számomra túlszaturáltak. Nem tudom, lehet, hogy annyira okádok csak az LCD zöldtől hogy allergiás lettem erre és már olyan szaturáltsági értékek is kicsapják a biztit amit ha műszerrel mérnéd akkor teljesen oké lenne.
Van persze egy olyan olvasata is a dolognak, hogy esetleg a drága youtuberek akiknek az utazási videóit nézem HDR-ben, egyszerűen agyig húzták a színeket és ezen belül náluk a zöld így néz ki jól.
A panel inhomogén ez tutti - de egy fikarcnyival sem rosszabb mint bármelyik másik 65 colos. Ezért is maradt. Az összes ilyen kaki: azaz két oldalt sárgás tint (enyhe). Ez van. Behúztam a sárgát +8-ba, így középen is tényleg sárga, két oldalt meg kicsit kodakos lett - így nem annyira gáz, mintha középen egy hangyányi zöld is lenne.
Rakom az órákat bele, mire a vírus lemegy, már lesz benne 500 legalább szóval megérik a kalibrációdra - úgy is rég találkoztunk!
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
lzolka
csendes tag
Ez pontosan így működik nálam is, először nem jöttem rá hogy egy-egy film elindításakor miért fagy le az Emby úgy hogy még a Synology NAS-t s magával rántja, be sem tudtam lépni, ki sem tudtam kapcsolni csak áramtalanítással az meg nem egészséges.
Azután rájöttem hogy nem lefagyott, csak elkezdett a háttérben transzkódolni ami egy nagy bitrátájú filmnél egyenlő a lefagyással. Ha sikerült belépni a fogaskerék - Szakértői statisztika menübe ott kiírja hogy Play method: Trascode és Reason for trascoding: Subtitle format not supported. Ugyanennél a filmnél a C7V belső lejátszója ki sem írja hogy lenne beágyazott felirata tehát nem tudom kipróbálni hogy az lejátszaná-e. Viszont már találkoztam olyan filmmel amit az Emby elkezdett transzkódolni a WMV video sáv miatt mint nem támogatott formátum, viszont a tv belső lejátszója simán lejátszotta. Szóval szerintem itt az Emby hiányossága miatt indul el a transzkódolás.
Amit írtál hogy böngészőből szerver oldalon kikapcsolható, ezt hol találom meg? A Transcoding menüben mindegy hogy ki- vagy bekapcsolom az "Allow subtitle extraction on the fly"-t, mentés után a tv-n újra loginolva is elkezdi a transzkódolást.
Egyébként nincs magyar nyelvű Emby fórum hogy ne ezt offoljam szét? -
Fisha
őstag
válasz lzolka #40853 üzenetére
Anno, mikor még barátkoztunk én is vadásztam dedikált fórumot, de nem leltem, ahhoz meg nem voltam elég tökös, hogy indítsak egyet.
A transzkódólás tiltása elsőre fura, de másodjára érthető módon userhez kötött, és így a user menü alatt találod meg. user/usernév/Profile/Media Playback alatt van egy csomó pipa, én csak a legfelsőt hagytam bent.
Ha meg megtörtént a baj, és valami teljesen leölte az eszközt, akkor érdemes ránézni, hogy mi volt. A logok nagyon részletesek, érdemes rögtön error-ra, warning-ra keresni. Szépen leírja, hogy indult-e transzkódolás és ha igen, akkor miért.
Amit még megtudtam a dologról: LG-n egészen biztosan nincs saját lejátszója az embynek. Csak egy keretet ad a beépített lejátszó köré, mivel nem adja ki az LG a lejátszáshoz szükséges API-t. Így egy csomó furcsaság innen jön. Pl ez a PGSSUB dolog is, amit a belső lejátszó simán elintéz annyival, hogy nem nyitja meg, de közben gondolom dob egy warningot. Amit az emby lelkesen elkap, és elkezd egy olyan transzkódolást, amihez a deep blue se lenne elég. -
blakey
titán
Az Emby beállítása egyszerű, akár egy médialejátszóé, be kell állítani, hogy mit, honnan, milyen nyelven, stb. osszon meg. Hasonló a Plex-hez. Nem nagyon lehet elrontani. Menüpontonként végig kell menni és a leírtak szerint cselekedni. Évek óta használom a Plex-et és az Emby-t, minden eszközömön, lejátszókon, TV-ken, tökéletesen jól műödnek, néha becsúszik 1-2 hiba de hamar javítják, Plex-hez havonta minimum 1 de inkább 2 frissítés/javítás jön, Embyhez kb. 3 havonta.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
chros
őstag
Az jutott eszembe, hogy az elmult 1 evben kb 2000 ora ment bele a TV-be, de ha igy haladunk, akkor ebben az evben meglesz az 5000 is
-
PuMbA
titán
Ja, Planet Earth 1 színei viszont jók Ott elégnek találták az SD -> FullHD felbontásbeli különbséget, viszont a PE2-nél a 4K-val viszont bejött a HDR is, szóval virítani kellett valamit, mert a FullHD -> 4K különbség sokszor nem annyira feltűnő, például távoli nézési távolságból.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
-
renziNNN
tag
válasz daneel_hu #40850 üzenetére
Hála neked (és a bezártságnak ) a mai nap második részét azzal töltöttem, hogy megpróbáljak magyar hangot varázsolni a jó minőségű Seven Worlds One Planet alá, mert ilyen verzió nem volt a virágboltban és családnak mégiscsak jobb lenne szinkronosan... Mivel most csináltam ilyet először kellett pár óra mire összeraktam, aztán kiderült, hogy máshogy lett vágva a film több helyen is.. úgyhogy elengedtem a dolgot.. Nem véletlen nincs fent ilyen formában
-
cichlid1
tag
Nos ma már valóban felével megy a sávszélesség a Netflixen Hát ez van. Nem nézhetetlen de tény hogy a fele..
-
daneel_hu
addikt
válasz renziNNN #40863 üzenetére
Nem tudod, mert teljesen el van csúszva a hang.
Nem máshogy van vágva, hanem az egyik verzió sokkal lassabb mint a másik.
Csak úgy lehetne megcsinálni, hogy a hangsáv hosszát meghatározod bizonyos időintervallumra. Tuti meg lehet csinálni, de én hülye voltam hozzá... vagy profibb szoftver kell mint amivel próbálkoztam. -
Plebi
senior tag
válasz blakey #40855 üzenetére
Az embyvel az a gond, hogy minden videó előtt visszaszámlál, hogy vedd meg a prémium hozzáférést ezen kívül teljesen jól működik, viszont a plex kezelhetőbb, egyértelműbb, csak a szolgáltatás kínálat lett túl nagy és bonyolult, emiatt viszonylag sok a leállás.
Ezt az oldalt nézem, ha a TV épp nem találja a plexet a hálózaton, vagy a filmek nem jönnek be teljes minőségen.
Általában a plex.tv - Authentication and API server szokott leállni és onnantól fogva a TV nem éri el a szervert... Ez azért havonta többször is előfordul és persze amikor néznénk valamit.Gigabyte B450 Aorus Pro; Ryzen 5 3600; 16GB DDR4 3200 HyperX Predator, Sapphire Pulse 6600, SSD-k+HDD; NZXT H510 Elite; CM Silent Pro M2 620W; NZXT X62 Kraken; Dell 2311H; XSX; PS5
-
Fisha
őstag
Kicsit erőszakos az emby ezzel, és sajnos elég sok pénzt kérnek érte (mert csak időszakos előfizetés van ahogy láttam), pedig szívesen beneveznék valami lifetime megoldásra. Mondjuk az a plusz 12 másodperc, amivel hosszabb így minden 2 órás film, nem érzem, hogy olyan sokat elvesz az életemből.
[ Szerkesztve ]
-
Fisha
őstag
Van a virágboltban egy Dolby Vision John Wick 3 (mp4). Nekem nem hajlandó lejátszani a B9. Gondolkodik 1-2 percet, majd azt mondja, hogy nem ismeri fel a formátumot. Miért lehet ez? Nálatok is ez a helyzet?
-
blakey
titán
Nem TV-s appokat használok, semmilyen számláló nincs Embynél és Plexnél sem. De ha lenne akkor azt a pár másodpercet kibírnám ha egyébként meg jó. Plex nálam az elmúlt 4 évben 2X volt elérhetetlen és az is az elmúlt 1 hónapban, nem sikerült az átállás a szervereiken.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
hunspikey
őstag
válasz cichlid1 #40864 üzenetére
Én mondjuk most nagyon hülyén fog hangzani, de még látom is az előnyét ennek. Nálunk a "tanyán" ugyanis nincs drótos net, csak mobil. Ezzel a megnövelt tömörítési rátával sokkal hamarabb látok nagyfelbontású képet, mivel a 6-7 Mbs könnyebben meg van mint a 15-20.
Összességében az lenne a legjobb ha a streaming szolgáltatók úgy optimalizálnák a végtömörítő pontjaikat, hogy elsőnek legyen felbontás, aztán legyenek szép gradációk, ugyanis sokkal szebbnek látja az ember szeme a 4k-s 7 Mbites képet mint a FHD képet ugyan ilyen bitrátával, de tömörítési artifaktok és gradáció probléma nélkül.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
janos666
nagyúr
válasz hunspikey #40877 üzenetére
Eddig is ott volt az opció a weboldalukon, hogy Low/Mid/High/Auto sávszél, ha tudod, hogy jellemzően nem elég a stabilan kinyerhető net sávszél az elérhető maximális bitrátájukhoz.
De ja, valószínűleg jobb lehetne felbontás skálázás nélkül, csak a bitrátát rángatni.
Stabil, kábeles, QoS-es, >100Mbps net elérésen át is van, hogy bedobja nekem a 480p-t, aztán eltelik 1-2 perc, mire fellépcsőzik szép lassan 720, 1080, 1440, 2160... Máskor pedig van, hogy magától elindítja az epizódot max minőségben, amint rákattintok az ikonra (előtölti már az alatt, hogy a menüben felette lógok).(#40878) chros - Nálam most ~7.6 Mbps az UHD SDR (Disenchantment S02-t próbáltam).
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
renziNNN
tag
válasz daneel_hu #40870 üzenetére
A magyar kiadás 25fps-es és a hangot is ahhoz igazították, az eredeti pedig 23.976, ez egy jelentős különbség. De ha a magyar hang fps-ét a 23.976-hoz igazítom, akkor ha megegyezik a két videó sáv vágásban, akkor elvileg passzolnia kellene hozzá...
Már arra is kész lettem volna, hogy összevágdosom, de a nevesebb szoftverek nem eszik meg a Matroska containert, ezért azt még konvertálgatni kéne egyesével, amire egyelőre nem vagyok hajlandó[ Szerkesztve ]
-
Freddy76
addikt
Na, most, hogy a TV jó, vettem egy LG soundbart is hozzá, a TV saját hangja eléggé mű. Ez elvileg bluetooth-on keresztül működik a TV-vel, de elég érdekesen kezeli. Bekapcsoláskor csatlakozik, majd 2-3 perc után eldobja a jelet, utána újra kell a menüből csatlakoztatni... Inkább összekötöttem kábellel. Nem egy házimozi, de a TV saját hangjánál lényegesen jobb. Most már valami filmet meg kellene nézni...
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
Fisha
őstag
Én csak azt mondom, hogy amik most jönnek ki frissen, azokból nem tudom, hogy lesz jobb minőség, mint ahogy maxba elérhető a netflixen, ami most ugyebár a felére butított sávszél. Persze majd, ha lemegy ez az őrület, akkor lehet mindenből új verzió. Mondjuk eddig is hajlamosak voltak kétszer akkorára áttömöríteni a release-eket, mint ahogy a netflix adja. Lehet, hogy most négyszer akkora lesz.
-
alaves
addikt
válasz daneel_hu #40871 üzenetére
Üzemóra nálam: 557, aut.komp: 67, kézi pixelfrissítés: 6
Mint látható nálam több mint 8 órára esik egy aut. komp, ezért ajánlom a heti 1 pixelfrissítő futtatását, bár akinek 4 körül van ez a szám annak nem annyira fontos.Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Joshi
titán
Nem tudom biztosan, de nem csak EU-ban csökkentették a sávszélt? Mert ha van olyan ország ahol minden a régi kerékvágásban megy, akkor nem hinném hogy változás lenne release-ek terén. Mondjuk engem csak az egy estés Netflix filmek érdekelnek, azok közül is csak néhány. Azok pedig rendszerint kijönnek BD-n is.
-
janos666
nagyúr
válasz Freddy76 #40891 üzenetére
Kösd be optikai, jobb lesz. Mivel LG soundbar, így elvileg a hangerőt is tudod majd állítani a TV távirányítójával (nem csak IR vagy BT kódokat behúzva az adatbázzisából, hanem az optikai kábelen át, ha bekapcsolod az LG Sound Sync-et a hangbeállításoknál).
-
Monngoose
aktív tag
Az általam készített ill. módosított yaDIS sablonok (Templates) friss letöltő linkje: https://mega.nz/#!CJgFzAhI!IDi98X_kIrzbsJDifzgZoUtevqDXvIIeMcb34kh1ZUc
-
Monngoose
aktív tag
válasz polonic #40894 üzenetére
Igen, szerencsére ebben már benne van és működik is. Bár azt írják, kicsit többet vesz le a fényerőből, mint várták.
Az általam készített ill. módosított yaDIS sablonok (Templates) friss letöltő linkje: https://mega.nz/#!CJgFzAhI!IDi98X_kIrzbsJDifzgZoUtevqDXvIIeMcb34kh1ZUc
-
-
Fisha
őstag
válasz Monngoose #40893 üzenetére
Jó lett volna kicsit alaposabb BFI teszt. Érzésre amit itt lehet állítani (és lehetett volna már a 2019-es modelleken is), az nem a frekvencia, hanem a kitöltési tényező. Ami így jó eséllyel 1/4, 1/2, 3/4 az általuk is mért számok alapján. De ehhez jó lenne valami nagysebességű felvétel. Amúgy fényerőben szerintem semmit nem várhatunk attól, hogy 60 vagy 120Hz sajnos, mivel csak a kitöltési tényezőn fog múlni, hogy mennyi "foton megy kárba". A vibrálásról meg nem sokat ír, ha jól látom, csak a (szerintem) 1/4-es beállításon zavarta.
-
chros
őstag
LG B8 burn-in check, 1 ev alatt 4000 orat rakott bele, semmi gondja nincs.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dolce Gusto
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- LEGO klub
- XPEnology
- Ukrajnai háború
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- alza vélemények - tapasztalatok
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest