Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz blakey #33462 üzenetére

    Ez DolbyVision vs. HDR10, nem "HDR10 with correct passthough" vs. "HDR10 with broken meatadata".

    Ezzel az az egyik gond, hogy a HDR10-et mindig a TV processzora kezeli a gyártó szoftverével, a DV-t pedig vagy a DV chip (a legtöbb TV-ben), vagy a DV-től kapott szoftver kód fut a gyártó processzorán (néhány TV-nél, amiben nincs külön DV chip).

    Egy másik, hogy a Max Max tudtommal ki sem jött lemezen DV-vel, csak streaming szolgáltatáson keresztül van DV, és ilyenkor ha tiltod a DV-t, akkor nem ugyan azt a stream-et kapod, mert az online streaming az nem "két rétegű" (mint a Blu-Ray lemezen), amiből a HDR10 réteget használnád HDR10-re, hanem két külön stream-et nézel (két külön kódolás).
    Sőt, az OSD alapján, itt mint ha az Apple doboz konvertálna DV-ből HDR10-be. :U
    -> Ja, később mondja is a videóban. Az Apple doboz konvertál.

    A másik, hogy Vincent tök jó arc, és értem miért csinálja (sőt, szinte motiválja az ember, hogy neki is ezt kéne :DDD), de személy szerint nem szeretem az ilyen hosszú youtube videókat. Főleg, ha valami konkrétat szeretnék megtalálni egy szövegben kereséssel.

    És ha már itt járunk, azt sem értem, miért nem 4:2:0-ra állítja a HDR10-et, ha a videó forrás is az, és a DV is fix 4:2:0. De ez elhanyagolható apróság.

    Még egy: A 2018-as LG TV-k sem az MDL-t nézik már, hanem a maxCLL-t. Szóval ez az összehasonlítás sem így nézne ki rajtuk, ha jól működik a HDR10 pass-through.

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák