Új hozzászólás Aktív témák

  • mepet

    addikt

    válasz sambenez #20695 üzenetére

    Sikerült! Az általad linkelt HACS custom componenttel összejött, megúsztam az esp32 közbeiktatását.

    Nálam a HACS-ban nem jelent meg az integrációknál a "Passive BLE monitor integration (Xiaomi Mijia BLE MiBeacon monitor)", így konzolból kellett belépni a custom component könyvtárba, majd git clone https://github.com/custom-components/ble_monitor.git. Ezután már megjelent legalul, kattintás az installra. Ekkor ki kell szedni a configból teljesen a mitemp_bt-t, majd újraindítani, majd belőni a configot, és megint újraindítani. Azért kell a 2 újraindítás, mert különben a gyári mitemp_bt-t fogja erőltetni, az pedig hibát dob, hogy nem ismeri a HACS-oshoz beállított paramétereket (köszi annak, aki kitalálta, h pont ugyanaz legyen a nevük :) ).

    Úgyis kellett kölcsönkérnem Androidos telót, így én a MAC címeket ezzel szedtem össze: [link]. bluetoothctl-el is sima ügy (scan on, scan off parancsokkal). Az LYWSD02-hoz elég a MAC, a LYWSD03MMC-hez bindkey is kell, amit a legegyszeűbben úgy lehet megszerezni, hogy androidos telóval megnyitod ezt a weblapot: Telink flasher, "connect", "do activation" és már meg is jelenik a bind key.

      - platform: mitemp_bt
        encryptors:
          'A4:C1:38:0B:8F:9B': '4f6b9d1fc1d4071e183e06bb3b0b7416'
        sensor_names:
          'A4:C1:38:0B:8F:9B': 'Livingroom'
          'E7:2E:00:41:BD:01': 'Bathroom'
          'E7:2E:00:C2:50:D0': 'Kitchen'

    A végeredmény pedig:

    Nem a mért érték a lényeg, nem egymás mellett voltak. Az e-inkes nagy sokkal sűrűbben jelent. Újraindításkor a nagy (02) 1 percen belül látszik, míg a kicsinek (03mmc) ~15perc kell ehhez.

    Az e-inkesen az időt beállítja egyből, mikor kapcsolódik a Mi Home apphoz, utána töröltem is az appból. Gondolom óraátállításkor, vagy ha pontatlannak bizonyulna ezt majd újból el kell követni.

Új hozzászólás Aktív témák