Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsamiatt
őstag
mit gondolsz a mosógéped mennyi áramot vesz fel? 10-16A nem kellene, hogy problémát okozzon egy normál konnektornál. Főleg, hogy a sütő és a főzőlap nem folyamatosan veszi fel a nagy teljesítményt. Amúgy meg ha normális főzőlap akor meg 32A kell neki már elve csúcs teljesítményhez.
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
Degeczi
nagyúr
válasz zsamiatt #21051 üzenetére
Nagyon kevés cucc vesz föl 10A-nél többet, a mosógép jellemzően nem.
Inkább hagyományos (nem hőszivattyús) szárítógép, vagy az alább említett villanytűzhely, sütő.
Öreg konnektornál már bármi lehet, ha nem feszes a csatlakozás akár a villásdugónál.
A nagyobbak tűzhelyek pont ezért már nem is konnektoros bekötésűek. -
fo_di
őstag
láttátok, hogy a shellyék elvileg black friday akciót tartanak a hétvégén?
nem néztem mostanában az árakat, mennyire éri meg áfával 15 euróért a shelly 1l?
-
vampire17
addikt
Nalam KVM (Proxmox) van, azzal tokeletesen megy. A kontener alapu cuccok altalaban kisebb eroforras igenyuek. (pl Docker) de ahhoz hassio nal debian alap kell mindenkepp. (sot igazabol ugy szol a leiras, h full szuz debian, amin nincs semmi mas, akkor meg mar tobb ertelme van egy kvm alatt futo hass.os -nak)
-
zsamiatt
őstag
válasz Degeczi #21053 üzenetére
Simán felveszi a mosógép is. Úgy megrántja a 11-14A-t mint a huzat attól függöen mennyire modern és karbantartott. Egyébként a nagyobb klímának is kelhet a szufla meg a vasalónál se nehéz átlépni a 10A-t
Idősebb házban a kábel is lehet probléma. Az is melegedhet. A többi részében teljesen igazad van.
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
veterán
válasz zsamiatt #21051 üzenetére
Szerintem a mosógép se vesz fel 2000W-nál többet (és ez nincs 10A) sajnos maximális A igényt nem találtam a mi mosógépünknél, de
- 1 mosási centri ciklus 1 kWh energiát igényel átlagban
- 1 mosás - centri - szárítás (szárító kondenzációs) teljes cikklus (5-6 óra mosás) 5,44 kWhTehát átlag 1 kWh-t vesz fel és ha ennél többet akkor azt bizony csak rövid ideig.
Jakuzzink 1200 liter vizet tart melegen 1500W-os a fűtőszál benne és megy télen nagy hidegben napi 4-5 órát.
Sütő az lehet 2000 W-os de ugye a sütőhöz 2,5-es vezeték megy a főzőlap szintén ez a kategória, míg a konnektor ami nálunk van a garázsban sajnos 1,5-es vezetékkel van bekötve ... ami még elbírja a 10A folyamatos terhelést, de nem egészséges szerintem (10-15 órán keresztül)
#21056zsamiatt
még pár adat mert 1-2 dolgot én is mértem:
- 2,5 kWh klíma minimum 6A igénnyel (doksi szerint) max 800W-ot fogyaszt (28 fokos fűtésre állítva
- 3 db ilyen klíma van egy 1,5-es vezetéken 1 évig mértem a fogyasztást és 1000W átlag fölé nem ment a 3 klíma együtt 21 fokos fűtésnél. (festéskor cseréljük majd a kábelt 2,5-esre csak a dobozok el vannak vakolva így ki kell őket bontani...)
- (régi) porszívó, vasaló, olajradiátor, hősugárzó ezek tipikusan 1500W maximum körül szoktak mozogni cirka 6A#21061stopperos
tudom, de azt nem tudom sajnos szemre megállapítani, hogy egy vezeték 1,5-es vagy 2,5-es... de van 2,5-es 3 fázisú kábelem és ott 1-1 ér vastagabb mint ami nálunk a konnektornál van így 1,5-es tippelek. Persze 1,5A elég a 10A-hez, de nem egészséges... Most a 3x32-re előkészített de valójában max 3x25A (most csak 3x10A) autó töltőt én 5x6 mm2-es kábellel kötöm be.[ Szerkesztve ]
-
zambozoli
aktív tag
Sziasztok!
Segitsetek lyegyetek szívesek!...Elakadtam!
Van egy RP4B+ amin fut egy Domoticz. USB-n csatlakozik hozzás egy Zigbee cordinator. Kaptam két Zigbee-s ledet. De nem tudom őket beintegrálni Domo alá. Mi hiányzik?[ Szerkesztve ]
Üdv:ZZ
-
fecus
őstag
válasz vampire17 #21055 üzenetére
Van erről valami linked? Kell a proxmox vagy elegendő a kvm telepítése?
[ Szerkesztve ]
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
stopperos
senior tag
Az 1,5-ös vezetékhez 13 Amperes kismegszakítót lehet szerelni a mostani szabvány szerint. (Ez régebben 16 Amper volt, csak szigorítottak.) Azt a 13 Ampert pedig 24/7 lehet járatni a vezetéken, egyedül a hossz függvényében eshet a feszültség.
"What is Linux? I only joined because of the the penguin..." - meanwhile in the linux community. http://9gag.com/gag/arpZGOy
-
LógaGéza
veterán
válasz zsamiatt #21056 üzenetére
Nálam kb 1 éve van egy Blitzwolf SHP2 a mósógép és a szárítógép előtt. Amíg nem volt szárító, addig egy Fibaro Wall Plug volt előtte, az képes volt lekapcsolni mosás alatt. A SHP2 16A-es, a Wall Plug 10A. Ez utóbbi átkerült a klíma elé (FTX35J3/RXK35), ott köszöni szépen, jól van.
Mai mosás eredménye: 2819W a max felvétel a mosógéptől, 2140W a szárítógéptől - pedig kondenzációs a szárító (nem véletlen, de ebbe most ne menjünk bele).
Klímával fűtünk, az elmúlt 24 órában 1287W volt a maximális érték, amit mértem.
Lehet matekozni"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Degeczi
nagyúr
válasz LógaGéza #21069 üzenetére
Minden mai szárítógép kondenzációs, hiszen azon alapul a működés, h a ruhán átfújt meleg levegőből egy hűvösebb felületen kicsapódik, kondenzál a nedvesség. Egy hagyományos típus persze, h ennyire nagy teljesítményigényű (sőt, inkább fordítva a gyakori, h az van 3 kW közelében, a mosógép inkább 2 körül), hiszen fűtőszállal melegíti a levegőt.
Ami takarékos, kis energiaigényű az a hőszivattyús típus, ami klímához hasonlóan aktívan hűti ezt a lepárló-egységet, a másik hőcserélővel pedig a levegőt melegíti zárt ciklusban. Azokra kb. harmadekkora áramigény jellemző. -
-
törölt tag
válasz kleinguru #21027 üzenetére
Valóban Dream Machine Pro kell hozzá, mert arra van előtelepítve a vezérlőszoftver (Access a neve). Szerintem lesz Dockeres verzió is, és akkor elketyeg MálnaPC-n is, vagy NAS-on. Nekem megvan az UDMPro, ezért ez nem okoz gondot, illetve iPhone nincs a családban, ami azért is sajnálatos, mert egy nagyon jó fícsör csak iPone-on fut: UniFi AR
#21028 JoceeHunt
Jogos az érved, de az a nagy cucc nem olyan nagyon nagy: 19,0 x 12,6 x 3,3 centis, DIN-sínre (is) szerelhető. Viszont teljesen igazad van, hogy ha előre nem tervezted be a helyét, akkor utólag csak sufnituninggal tudod felszerelni, és az bizony ronda lesz. Én most tavasszal és nyáron újítottam ezt-azt a lakásban, és olyan mázlim van, hogy a padláson egy központi szerelődobozba éppen maradt neki hely, úgyhogy a kábelek a falban futhatnak egészen a kapuig, és a bejárati ajtóig. Véletlenül pont minden klappol, csak a madzagokat kell behúzni a csövekbe.
#21030 iceQ!
A DoorBird is tetszik, nagyon letisztult a formaterve, semmi fölösleges. Pár hete fejeztük be a kerítést és én már az UniFi-hez készítettem elő mindent. De úgy voltam vele, hogy ha már lúd...
#Mindenki
Lehet, ha hamarabb olvasom az okos ajtócsengős bejegyzéseket, akkor másképp döntök, mert mindegyik tetszik. Még a Hikvision is, különösen azért, mert a korábbi kamerarendszerem is az volt, és nagyon meg voltam vele elégedve.
De UniFi-b*zi lettem, és összegyűlt a családi kupaktanács, én felvázoltam ezt a lehetőséget, és a srácok egyből elolvadtak tőle, az asszony meg némi hümmögés után, de mégiscsak rábólintott.
Az igazat megvallva tudom, hogy elsősorban irodákhoz találták ki, de szerintem szépen teszi majd a dolgát a házamban is. Arról nem is beszélve, hogy nagyszerűen tudom illeszteni az okosotthonos cuccaimhoz.
Ha meg tévedtem - mert ez is benne van - akkor arról is beszámolok. -
LouiS22
veterán
válasz zambozoli #21063 üzenetére
Azt neked kell tudnod, hogy van-e megfelelő plugin, ami futtatja is a coordinatort. Gondolom azt megvan, hogy ez nem plug and play, neked kell beállítanod, és meggyőződnöd arról, hogy valóban fut is-e (logból látszani fog). Utána megnézed, hogy a két ledet hogyan kell párosító módba tenni, coordinatort is abba teszed és várod a csodát
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
LógaGéza
veterán
válasz Degeczi #21070 üzenetére
Kb 1 éve vettem a szárítót. Akkor nagyon dilemmáztam ezen, hogy melyik legyen. Végül azért maradt ez a "hagyományos" típus, ugyanis jóval kevesebb a karbantartása, mint a hőszivattyúsnak. Kiveszem a kondenzációs egységet fél évente, kiporszívózom, és átmosom, majd visszarakom, és kész a takarítás.Ezt hőcserélósnél nem igazán lehet megtenni, ott darabokra kell szedni a gépet, amit a garancia miatt csak szervizes tud megtenni.
Annyit nem használjuk, hogy csődbe menjünk miatta, nyáron teregetünk az udvarra, télen meg még jól is jön, hogy bemelegíti a fürdőt.zsamiatt
Ha -10 lesz, akkor már ott a vegyes tüzelésű (arra a pár napra), de szeretném ameddig lehet kitartani a klímás fűtéssel.[ Szerkesztve ]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Degeczi
nagyúr
válasz LógaGéza #21074 üzenetére
Igen, ez gyakori FUD a hőszivattyússal szemben itteni topikokban, ám nem helytálló.
Nálam a magasságos Démász csak jövőre ígéri a háromfázisra bővítést, addig az egész házamra van 16A, így kizárólag hőszivattyús jöhetett szóba. Mivel valóban nem kritikus gép, ahogy írod, nyugodtan bevállaltam egy Beko-t (pláne az 5 év gar miatt)
Be is vált: az áramfölvétele jellemzően 2.5A körül van (néha picit 3A fölé is jutva, a max), így gond nélkül mehet mellette (ill. alatta, mert a hely is pici ) a mosógép is.
Ennek már bő 2 éve, de a hőcserélője mint új korában...
Nyüszörgő motor miatt hívtam hozzá szerelőt még az év elején, megkérdeztem: azt mondta, normális használatban az ő tapasztalata szerint sem kell aggódni koszolódástól, a dupla szűrő jól véd. Gond csak akkor van vele, ha vki elhanyagolja, nem tisztítja a szivacsszűrőt, vagy pláne ha elszakítja (egyébként járt hozzá egy tartalék, de még az eredeti van az enyémben) -
Degeczi
nagyúr
válasz zsamiatt #21076 üzenetére
Gyakoribb, mint gondolnád... nem mindenhol sima ügy a bővítés, különösen falusi vagy külterületen. De egy telet így is végigfűtöttem az említett 3.5-es (ill. fűtésben asszem 4 kW fölötti) Gree klímával, általában gyorsan alább esett az induló 1600W-ról az áramfölvétele annak is, így maradt másra. A sütő persze gázos volt mellette.
Másrészt ahol ezzel nincs gond, ott sem mindenhol általános, h a fürdőszobában több áramkör legyen, ha pedig egy 16A-es kör van, azon ugyanúgy probléma a mosógép és egy hagyományos szárító egyidejű üzeme.
-
passat77
tag
Sziasztok,
Van egy okos dugaljam amit még 1.6-os -firmwareval kaptam. Wifin keresztűl felmegy rá a tasmota?
-
vkp
aktív tag
Készülő házamba tasmotás röfiket akarok rakni, pl. ilyet. Tasmotában van arra mód, hogy a rajta lévő gombot inaktívvá tegyem? Gyerekzár miatt lenne erre szükség, hogy semmiképpen ne tudja a gyerek áram alá helyezni a konnektort.
-
noorbertt
őstag
Sziasztok,
Megjött a shelly 1L és szeretném bekötni a külső ajtó fölötti világításhoz.
Bent és kint van 1-1 kapcsoló.
Hogyan kezdjek neki? Kötöttem már be konnektorrokat de kapcsolót nem.
Ez a belső kapcsoló képe:
Kell a külső kapcsolót is bántani?
Itt a Shelly 1l kötési leírása:
https://shelly.cloud/knowledge-base/devices/shelly-1l/
Nekem még kínai, tudnátok segíteni? -
st6969
őstag
Csillárkapcsolás okosításához Shelly 2.5 jó, ugye?
-
vampire17
addikt
Sziasztok!
hasznalt mar itt valaki redonyvezerlesre ketgangos nullvezetek nelkuli moes (es klonjai) smart kapcsolot? (Tasmota-val, redonyvezerlessel. lasd: [link] )
pl ilyet: [link]
Vagy ilyet: [link]A leiras nem ajanlja nem lampat uzemeltetni rola, az igaz. Elvileg 300W-ig tud relenkent. Nalam a Motor kb 130W-os terhelest mutat (shelly 2.5) igy ez gondolom belefer a legtobb atlagos motorhoz.
Szerintetek mukodhet a dolog?
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz noorbertt #21090 üzenetére
Először is: érvéghüvelyt a sodrott kábelek végére! Legalább a nullára, mert az a fázis mellett zárlatveszély így...
Másrészt nem világos, az eredeti kapcsolónál mi a másik fekete szál? (a 3-as pontjára) Nem pont az megy tovább a lámpához? (hiszen a kapcsolt fázist is feketével szokták továbbvinni) Ha esetleg az, akkor meg az a kérdés, most mi van a kimeneten (Shelly O lába)[ Szerkesztve ]
-
Chal
addikt
Használ valaki Ariston kazánt Tadoval? Úgy döntöttem, hogy elegem van, nem akarom tovább talpon tartani az öreg Vaillantom, lehet hogy költséghatékonyabb mint egy csere, de a megbízhatóság mindennél többet ér. Mivel a mai világban mostanában az jött be, hogy szerelőhöz veszek eszközt, és nem fordítva, így Ariston kazán lesz, ez már eldőlt (erre van megbízható ismerős).
A Vaillantot a Tado jelenleg moduláltan vezérli, 24V-os analóg kommunikációval. Jó lenne ha nem kellene on/off módra váltanom, de ha csak ez van, akkor majd együtt élek vele.
A kazán pontos típusa: Ariston Genus One System (30kW). Elkezdem túrni a netet is persze, meg chatelek majd a supporttal (hétfőn lesznek csak), de addig is gondoltam rákérdezek itt is, hátha van tapasztalat.
[ Szerkesztve ]
-
Chal
addikt
válasz Degeczi #21094 üzenetére
Köszi! Közben vicces dolgot találtam: a Tadonál van már compatibility guide (mondjuk még mindig igen felületes, de legalább már valami), és érdemes átnézni mindegyik pdf-et (nyelvekre/területre van bontva), mert nem ugyanaz van bennük Az angolban pl. ki sem térnek a modulációra, a hmv tároló van fókuszban (külső, belső, elektromos, kell e extension kit, stb..), az olaszban pl. nincs erről semmi, de taglalják a moduláció előnyét grafikonokkal És ebben pl. az Aristont is full supporttal illetik, modulációs vezérlés mellett. Szóval akkor örülök.
-
joebacsi
csendes tag
Elég határterülete az "okos" otthonnak, de mégis kicsit idevág, és hátha szembe jött már valakivel egy webshopon egy olyan eszköz, ami ezt tudja:
Kinti szemetes kukákra keresek kültéri elemes LED-et (1-2 lámpát, vagy csíkot), ami hetente 1/2 nap este világítana/villogna pár órát csak, amikor elvinnék a tartalmát másnap reggel, hogy ne felejtsék el kitenni.
Erre az igen bonyolult feladatra szerintetek mi a legegyszerűbb / költséghatékonyabb megoldás?
-
vampire17
addikt
igen kb 1 eve volt ez itt tema
Akkor belinkeltem az osszes nyelvu leirast, mert mindegyik mas....
Ez amugy hasznos PDF indulasnak: [link]
A "Digital" resz, foleg. Viszont ahogy latom az Ariston nem OpenTherm, hanem BridgeNet. Bar Tado eseten ennek nincs jelentosege, tudja mindkettot.
[ Szerkesztve ]
-
vampire17
addikt
Ez elobb lemaradt:
A kazanod leirasa ( [link] ) alapjan igy nez ki a csatlakozas (a beakrikazott resz a bus vezerles, a T-B jelek egyertelmuve teszik, hogy BridgeNet vezerles van ):
A Tado leirasa (az idevago resz karikazva)
D57-es parameter kell majd neked es szerencsere tud melegvizet is csinalni (bar nem tudom kombi kazan-e a tied, gondolom az.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Gitáros topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Politika
- BestBuy topik
- MIUI / HyperOS topik
- Nyomtató topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest