Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
huliganboy
addikt
válasz Degeczi #20197 üzenetére
Arra rá jöttem ,hogy a webes felület pont a felét mutatja a kiírt értéknek.... Viszont épp egyeztetek az eladóval,. mert 4 fokkal többet mutat a kijelző mint a többi hőmérséklet érzékelő a helységben. Bár küldtek egy leírást amit itt is linkeltetek, hogy "kaliráljam" az eszközt.
#20250JoceeHunt
Nekem korábban Ikea nyomógomb volt csengőgombként, mely HA alatt be volt autómatizálva, így a Google mini bemonta magyarul, hogy csengettek[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz huliganboy #20252 üzenetére
Hát ilyen egyéb cuccokat nem használok, nem raktam össze semmit, minden a gyári megoldásokkal meg, annyi hogy IFTTT-n mókolok.
Tehát vannak Echo Dot-ok minden szobába, Alexa-hoz a különböző gyártók a fenti IFTTT-n vannak ráküldve egyelőre.
Nagyon érik már egy RPi4 ezek miatt rugalmasabb de félek tőle.joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
Degeczi
nagyúr
válasz huliganboy #20252 üzenetére
Nem a kompenzáció van elállítva 4 fokkal? -7 - +7 fokig állítható, rögtön az első paraméter a hardver setupjában
A webes felületnek egyeznie kellene a kijelzővel. Vmi újabb verziód van, hogyan néz ki a panelja?
-
huliganboy
addikt
válasz Degeczi #20254 üzenetére
Igen ezt írták Ők is ! Csak nek iestem fejetlenül... Délután meglesem és akkor a kijelzés jó lesz.
A panel teljesen más mint a tiéd és a FW oldalakon fent lévők.. Talán a linkelthez hasonlít, de lefotózom estére azt is, és írok Fashbernek is, hátha tud valamit mókolni...
#20253JoceeHunt Szerver nélkül nehézkes, RPI nem nagy befektetés és elég sok mindent elbír...
-
őstag
válasz huliganboy #20255 üzenetére
Na akkor majd télen a hideg hetekben nekiugrok.
joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
lord.lakli
őstag
Egy régi gázkazánra kötött szoba termosztátot szeretnék annyira felokosítani, hogy távolról tudjam a hőmérsékletet szabályozni. Sajnos a ház idéntől lakatlan, így télire 13 C fokot állítottam be, de ha lemegyünk pár napra, akkor az nagyon hideg és lassan melegszik fel. Annyi lenne a célom, hogy pár nappal előtte fel tudjam venni távolról a hőmérsékletet 20 C fokra.
Termosztát: [kép]
Milyen megoldásokat javasolnátok? Minél olcsóbb megoldások jöhetnek. Nem szükséges kijelző. Ha áramszünet van valameddig, akkor utána automatikusan működjen külső beavatkozás nélkül. Az sem baj, ha ide haza is beszerezhető.Köszi a segítséget és az ötleteket.
-
Degeczi
nagyúr
válasz lord.lakli #20259 üzenetére
$30 környékén kapsz Kínából wifis termosztátot, rengeteg szó volt ezekről itt az utóbbi hetekben. Nálad változtatni sem kell rajta, elég a gyári felhő.
Persze internet és wifi kell, h legyen. -
-
jézusom
addikt
válasz amargo #20263 üzenetére
jó köszönöm. Ez nekem egy szopás, most valami yaml file nem tetszik neki. Adott egy linket ott valami yaml szerkesztő van, meg egyoldalon leÍrják mit kéne csinálnom, de csakegyre jobban bele gabajodok.
Minden zigbee átjáró ekkora szÍvás? Nincs valami plugandplay? Most egy hőmérőm van, meg úton van még egy, de nagyon úgy fest valakinek oda ajánddékozomm a kis zigbee dongleal együtt.. -
Degeczi
nagyúr
válasz huliganboy #20261 üzenetére
Hát ez szomorú...
Sokszor megesik, h kínai barátaink újraterveznek egy típust bármilyen külső jel (vagy persze típusszám változtatás) nélkül.Mivel sokan belefuthattak (egy olasz srác is jelezte a githubon) biztosan lesz megoldás, de valszeg nem egyhamar, hiszen az új modell kommunikációját is le kell hallgatni, visszafejteni először
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz huliganboy #20267 üzenetére
Az nem kérdéses, hiszen a tiéden is ugyanolyan TYWE3S modul (és azon ESP8266) van.
Itt az a gond, h ezen kívül változott meg minden a panelon - márpedig mint arról korábban már szó esett itt, az ESP chip csak átadja a parancsokat a számunkra nem hozzáférhető, tényleges vezérlést végző kontrollernek, ill. értelmezi az attól kapott adatokat.Jó esetben az eltérő hardver ellenére még maradhatott volna minden kompatibilis - de az már látszik a példádból, h a hőmérsékleteket másként adja át, és akkor valszeg egyéb parancsok is változhattak.
Ezért azt majd először vkinek visszafejtenie, az eredeti fw hogyan kommunikál a kontrollerrel, milyen parancsokat ad ki, és mit kap onnan (ugyanúgy, ahogy egyszer az ősmodellel is megtette ezt vki) -
kano
nagyúr
válasz huliganboy #20261 üzenetére
Akkor az enyém is ilyen lehet? Melyik eladótól rendelted? Mondjuk sanszos, hogy az enyém is ilyen, mert nekem is ugyan onnan jött. MOES Official Store?
[ Szerkesztve ]
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
kano
nagyúr
válasz huliganboy #20270 üzenetére
Mindjárt megnézem. Igazából nekem mindegy, mert nálam elsődleges a távelérés (azt pedig remélem tudja). Nem akarom HA-ba integrálni egyelőre (Tasmotásítani). Mire akarnám addigra pedig már remélem lesz rá megoldás.
Szerk.:
Bingó, az enyém is új fajta.[ Szerkesztve ]
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
kano
nagyúr
válasz Degeczi #20273 üzenetére
Nekem bőven elég lesz a Smart Home felhőn keresztüli kapcsolhatóság. A beszerelését viszont nem tudom, hogy merjem-e megcsinálni magam vagy hívjak szakembert. Nem arról van szó, hogy nem tudom bekötni csak legutóbb egy FÉG cirkónak sikerült leégetnem a vezérlő panelét. Ugye tutira jó ez a termosztát a Baxi Duo-tec kombi kazánhoz? Most jelenleg egy Computherm Q5 van felszerelve. A fenti dobozból az új termosztáthoz oda kell húznom a 230V-ot, ez nem gond...
-
kano
nagyúr
válasz Degeczi #20275 üzenetére
Az a baj, hogy a FÉG-hez véletlenül rossz termosztátot rendeltem (elektromos fűtéshez valót) és amikor összeraktam, annyit csinált kapcsolásnál, hogy 230V-ot adott a vezérlő panelra. Így az elfüstölt. Azóta bizonytalan vagyok az ilyenben egy kicsit. Bár a bekötést tényleg nem nehéz megcsinálni. Mit jelent igazából az a Dry contact (potenciálmenter relé pontjai mennek ide)?
-
Degeczi
nagyúr
válasz lord.lakli #20278 üzenetére
Kétszeres áron persze... (ráadásul több kínai eladó EU-s raktárból is tud szállítani, úgyhogy még arról sincs szó, h hónapokat kellene várni rá)
[ Szerkesztve ]
-
kano
nagyúr
válasz lord.lakli #20278 üzenetére
Kb 1,5 hét. 25-27$ körül vannak.
-
vampire17
addikt
-
lord.lakli
őstag
-
zsamiatt
őstag
domoticzhoz ki milyen tabletes felületet használ? Gondolkodom falra szerelésben és szükség lenne valami normális megoldásban.
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
jézusom
addikt
hali!
Az miért lehet, hogy ha domoticzba visszatöltök egy elmentett beállÍtást, oké meg jelennek az eszközök, de rohadtul nem működik semmi. Az idx-ek stimmelnek, és a tasmota webén tudok kapcsolgatni, de a domoticzból nem! Újra is indÍtottam a domot.
Köszi! -
kano
nagyúr
válasz lord.lakli #20282 üzenetére
Igazából 1db okos konnektorral megoldható a problémád szerintem (nekem most így megy), ha az esetleg van otthon. Nem tudom, hogy milyen régi kazánod van, de elvileg, ha a szivattyú nem megy akkor a láng sem kapcsol be. Így gyakorlatilag ha a szivattyú tápját szabályozod egy okoskonnektorral, akkor így tudod szabályozni, hogy fűtsön vagy sem.
Mondjuk csúnya megoldás, de működik (pl régi FÉG).Mi most innen rendeltük a termosztátot. [link]
[ Szerkesztve ]
-
lord.lakli
őstag
Nagyon szépen köszi. Berendelek egyet kipróbálni. A kazán nagyon régi. Ráadásul a keringető szivattyút sem lehet megszakítani, mert kötelezően bekötött (régen legalább is kötelező volt) és nem konnektoros és konnektor sincs ott sajna. Na meg a hőmérést is meg kell oldani. Ezért szimpatikus az egybe készülék. A termosztátnál is nehezen, de megoldható az áram.
Jól gondolom, hogy a mostani két kábelt bekötöm + 230V-ot adok még neki? -
kano
nagyúr
válasz lord.lakli #20288 üzenetére
Elméletileg igen. Ha gázhoz kell akkor figyelj arra, hogy C-set rendelj a termosztátból.
-
ZPKing
tag
Sziasztok, szüleimnél most lett napelem telepítve és fűtést is korszerűsíteni akarjuk.
Minden szobába plafonra infra panelt tervezünk felszerlni amit a padlásra vezetékeznénk fel.
Minden szobát külön relére szeretnék kötni rádiós(elemes, vagy akksis) termosztáttal (nem akarok fúrni faragni). És ehhez szeretnék egy központi vezérlőt amit személyesen bárki nyomogathat, eléri az összes szobát és onnét programozható, illetve legyen wifis, hogy távolról elérjem.
Milyen egyszerű rendszert tudnátok erre ajánlani. (HA Domoticz nem jöhet szóba) Zigbee wifis téma relék igen.
Köszönöm szépen. -
LouiS22
veterán
válasz ZPKing #20291 üzenetére
És ha zigbee, akkor azt mivel/min keresztül óhajtod majd vezérelni? Ha nem akarod magad szénné szopatni (most már leírva is jó úton jársz), akkor muszáj lesz egy központi szerver, és ha supportot is akarsz hozzá, meg nem vagyonokat fizetni, akkor muszáj lesz HA, Domoticz, OpenHAB irányba menned.
[ Szerkesztve ]
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
piny
tag
Sziasztok!
OpenHAB-al szeretném használni a Xiaomi robotporszívómat (VIOMI SE).
A porszívó: https://www.gearbest.com/vacuum-cleaners/pp_3003751850945890.html?wid=2000001OpenHAB frissen telepítve, Standard modban. Binding-ből a Xiaomi Mi IO Bingding telepítve.
Things-nél meg is jelenik, de csak mint ’Unsupported Xiaomi Mi Device’, (modelId: viomi.vacuum.v19).
Tud-e rá valaki valamilyen (kerülő) megoldást? Esetleg nem tudom valahogy átcseszni az OpenHUB-ot, hogy adott típusnak ismerje fel?
Minden általam leírt dolog, csak és kizárólag, az én véleményemet tükrözi. Vagy nem, de azt majd én eldöntöm ;)
-
jézusom
addikt
Hali!
Még mindig a zigbeevel szopódok. Szűz raspbianra tettem domot az eszközök mennek, a zigbee telepÍtés is végig futott, viszon beÍrom ezt a kódot:cd ~
cd domoticz/plugins
git clone https://github.com/stas-demydiuk/domoticz-zigbee2mqtt-plugin.git zigbee2mqtt
sudo /etc/init.d/domoticz.sh restart
és nem jelenik meg a hardverek között a zigbee2mqtt már egy párszor beÍrtam újrainditottam, de semmi. Nincs valami ötletetek? Jó ez a parancs? -
enesbcs
tag
válasz jézusom #20295 üzenetére
A zigee2mqtt plugin python alapú. Mindenki feltételezi, hogy telepítés előtt a pythont sikeresen működőképessé tette a user. Fel kell telepíteni a python3 python3-dev libpython3.x csomagokat, ahol az x helyére a saját python verziódat kell beírni. (3.6 v 3.7 v 3.8)
https://www.domoticz.com/wiki/Using_Python_plugins -
mauimagic
senior tag
Az egész "régi FÈG" csúnya megoldás, de a szivattyút direktben kapcsolgatni azért különösen rossz ötlet, mert így kikerülöd a kazán határoló termosztátját, vagyis nem a beállított pl. 60-70 fokig fűti a radiátorokat, hanem tovább, így a fűtővíz megforrhat, a kazántest szétéghet, a kis kezed megég, ha a radiátorhoz nyúlsz, stb.
Ha gázszerelő átalakít egy kazánt (a gyári biztonsági berendezéseket áthidalja pl.) és ebbőlmiatt baleset lesz, akkor ugrik a gázszerelői igazolványa és jó eséllyel megy a kaptárba.
Civilként az gázszerelői igazolványt nem vehetik el, a böriben, pedig mindig meleg van, szal nincs miért aggódni a mekkmestereknek.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Diablo IV
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Gitáros topic
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Új információk a Galaxy A36 és Galaxy A56 kameráiról
- PlayStation 5 Pro teszt
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest