Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- EAFC 25
- World of Tanks - MMO
- Battlefield 2042
- PlayStation 5
- EA Sports WRC '23
- GTA V
- Befutottak a LEGO Horizon Adventures első értékelései
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
-
GAMEPOD.hu
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
SwissAirplan
aktív tag
Hát egy kicsit tartok tőle énis!
Amugy nekem eddig a domo nagyon jo.. egy bajom van vele a kinézete egy kicsit "buta" és nem lehet változtatni,, vagy én nem tudok róla! lehet telepitek egyet WB re egyet hogy megnézzem... de nem tudom... -
cOxeR
Ármester
Sziasztok!
Kültérre van valami javaslatotok, hogy milyen zárható dobozba tudok elektromos eszközt és bekötést elhelyezni? (Szivattyú elektronika is oda menne be, meg egy 20*20*15cm-es vezérlő)
50*50*50-es doboz
Ennél csak nagyobbat találok, meg 50-60 ezerért.
Szelepakna dobozt tudok letenni és azon belül csináljak még egy IP védett membrános dobozos részt, a bekötéshez? -
LógaGéza
veterán
Ha jól értem megszüntetik a Home Assistant Supervised (HassIO Dockerben) lehetőséget... Mostmár hivatalosan csak a Core támogatott Dockerben, így nem lesznek előre konfigurált addonok...
Deprecating Home Assistant Supervised on generic Linux
Véleményem szerint ezzel, és a YAML korlátozással rossz írányba indultak el, de majd kiderül"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
szat8
tag
válasz LógaGéza #17303 üzenetére
Ha jól olvastam ki a szövegből, egyszerűen nincs már ideje foglalkozni a fickónak a hassio supervised verzióval, aki eddig (kb. egyedül) csinálta. Mivel ingyen foglalkozott vele, nem lehet rá neheztelni emiatt.
Egyébként ha valakinek dockerben van, akkor ugye csak annyi a lényegi különbség a hassio és a core között, hogy a core-ban nincsenek beépített addonok, hanem külön docker image-ben kell felrakni pl. egy mosquitot. Jól értelmezem?[ Szerkesztve ]
-
Monkey
tag
Meg tudnátok mondani, hogy a három linkelt motos szelep működtetésében mi a különbbség? Az egyiknek 2, a másiknak 3, a harmadiknak 5 vezetéke van. A 2 és 3 vezeték érthető, de az 5-ös nem világos.
[2 vezetékes]
[3 vezetékes]
[5 vezetékes]szerk.: link javítása
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz Degeczi #17307 üzenetére
Sokat agyaltam én is rajta, hogy inkább kiszervezek mindent saját kézbe, de ugye elég kényelmes volt az pl egy DuckDNS-LetsEncrypt addonnál, hogy minden be volt konfigolva úgy, ahogy a HA-nak kell, és csak a saját adataim kellett megadni. Most már nem lesz más választásom - saját kezűleg kell bekonfigolni azt a 3 addont, amit használok
Mondjuk az utóbbi időben tényleg eléggé elkanászodott a dolog, már egy sima Home Assistant Supervised telepítés magával hoz 6 docker konténert (homassistant, hassio_multicast, hassio_dns, hassio_cli, hassio_audio és hassio_supervisor). Egy embernek azért ezt fenntartani nem kis meló."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Monkey
tag
ojb és FeriPapa2: köszönöm a segítséget. Akkor az 5 vezetékest fogom berendelni.
-
ojb
tag
válasz Monkey #17313 üzenetére
Használatba vétel előtt feltétlen ellenőrizd le, hogy a csapban a belső interlock ki van e alakítva, vagy a kivezetett érzékelők felhasználásával Neked kell a motor végállás kapcsolásáról, védelméről gondoskodnod! A rajzról nem derül ki egyértelműen és a leírás sem tartalmazza.
-
fecus
őstag
válasz LógaGéza #17311 üzenetére
Én is most lettem kész vele. Most toljam le a supervised verziót és kezdjem elölről?
Legalább a konfigokat meg lehet menteni? Egyáltalán van uninstall script is?Bocs vampire17-nak akartam.
[ Szerkesztve ]
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy olyan hálózati elosztóra(konnektor), amely a beállított időpontban kikapcsold, majd egy másik időpontban vissza.
Jó lenne ha aljzatonként lehetne állítani.
Ismertek ilyet?köszönöm
-
BullZeye
veterán
WIFI és Zigbee mellé egy nagyobb hatótávú csengő kellene, ahogy olvasom Zwave talán megoldás lenne erre (zigbee2mqtt-hez kellene még kb 2 méter, és jó lenne).
Mi jelenleg a legolcsóbb jól működő gateway épített szerverhez? Elég nagy szórásban találok eszközöket ami az árat illeti, mit használtok Home Assistanthoz?
És ugyanitt zwave csengőnek való kapcsoló is kellene
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
vampire17
addikt
válasz vampire17 #17320 üzenetére
Valtozas!!!
We’ve been overwhelmed with the many reactions. We realize our communication has been poor on this subject, for which I want to apologize. We do not collect data and so can’t always judge the impact of our decisions.
We’re going to put the deprecation plan on hold for now. Anyone running this installation method today can continue running this. We will offer more clear information in the future.
We’re going to investigate how we can maintain the supervised installation on generic Linux.
Furthermore, we are going to make sure that supported installation guides are properly documented.
– Paulus -
szat8
tag
Állandó vesszőparipám a google home mini esetén a hang, amit felébredéskor csinál.
Engem zavart, és a megoldás amit találtam rá (pár percenként ráküldeni valami néma üzenetet, hogy ébren maradjon) elég kókány.
Írtam rá egy kis scriptet HA-ban, ha valakit esetleg érdekel. Így csak a hangerő állítás plittyenését hallani előtte.
Ascript:
-be ezt kell írni:gmini_lowstart_sound:
alias: "Gmini play sound without cast-start"
fields:
volume_level:
example: 0.4
media_content_id:
example: http://192.168.X.X:8123/local/sound/something.mp3
sequence:
- service: tts.google_translate_say
entity_id: media_player.google_home_mini
data:
- service: media_player.volume_set
data_template:
volume_level: "{{ volume_level }}"
- service: media_player.play_media
data_template:
media_content_id: "{{ media_content_id }}"
media_content_type: audio/mp3
- delay:
seconds: 1
- wait_template: "{{ not is_state('media_player.google_home_mini', 'playing') }}"
- service: media_player.volume_set
data:
volume_level: 0
A scriptet pedig így hívom meg az automatizálásban:action:
- service: script.gmini_lowstart_sound
data_template:
volume_level: '{{ states("input_number.volume_ajtonyitas") | float / 100 }}'
media_content_id: http://192.168.X.X:8123/local/sound/drums.mp3
Ebben avolume_level:
résznél fix érték is megadható, csak nekem ott egy manuálisan megadott paraméter értékét veszi át.Hátránya, hogy mindenhol ezt kell használni, vagy legalábbis adni hangerőt minden lejátszás előtt, mert ez a végén leveszi nullára.
-
fecus
őstag
-
vampire17
addikt
Nem tudom, most elv ezt ajanljak a dockeres telepites helyett. Csinaltam delutan probabol egy uj VM-et (qcow2 image-bol, Proxmox ala) maga a telepites az teljesen egyszeru, kb ket kattintas, viszont a dockeres snapshotom nem tudtam athozni az uj telepitesbe... Szoval friss installnal ok a VM, de migralasnal lehetnek bajok..
Igazabol az ez egeszel a legnagyobb bajom, hogy nem nagyon van eroforrasom (illetve eroforras pazarlas nalam) csak a HA-nak fenntartani egy VM-et.. A kontenerezesben az volt a jo, hogy a HA mehetett a "mindenes" Ubuntu-ra, nem kellett hozza sem uj fizikai gep, sem masik VM... A hass.io kenyelmet meg nem szivesen adnam fel a Core-ra valtassal...
[ Szerkesztve ]
-
Chal
addikt
válasz vampire17 #17327 üzenetére
Ha Proxmoxozol, akkor nem jó az LXC? Ha a memória a gond, akkor sokkal jobban járhatsz vele még a mindenes vm-ben futtatott dockernél is.... Én is csak azért nem abban használom a HA-t, mert van egy vm, amiben együtt fut a Zigbee2Mqtt-vel, és a Mosquittoval, ez így nekem elég kompakt, úgyis minden up2date többnyire, ráadásul ott a Python venv is. Igazából lehetne akár mindegyik egy LXC is, de nem akarom ennyi felé szétszabdalni a dolgokat (főleg mert van vagy 8db lxc konténerem meg vm-em még vegyesen a smathome cuccokon túl is), szerintem egy szint felett a konténerizálás inkább jelent adminisztrációs overheadet mintsem kényelmet, de amúgy ízlés kérdése nyilván.
[ Szerkesztve ]
-
fo_di
őstag
válasz vampire17 #17327 üzenetére
a dockernek nem az lenne a lényege, hogy a standard docker imageben minden ugyanúgy viselkedik? én is azt gondolom, hogy luxus külön rendszert futtatni vm-ben, a mostani "generic hassio" tökéletes volt azoknak, akik rPi-nél izmosabb x86/64 gépen terveztek futtatni
a supervisor kényelme meg tényleg felülmúlhatatlan a core-hoz képest (most kereshetném egyesével az összes addont, köthetem össze a rendszerrel, stb)
legalább _egyelőre_ még nem döntenek így, de az utóbbi időben nagyon sok az ilyen jellegű breaking change (Paulus álláspontja az, hogy egy odroid-n2 kiváló a rendszer futtatásához, mert ő is azt futtatja, használja azt mindenki más is, ez derült ki a kommentekből) -
vampire17
addikt
De jo lenne, de azzal is ugyanott vagyok... (egyenkent kell futtatni a Core-t, meg az addonokat, mindent kezzel beallitani, etc...)
Ha ez a valtozas vegbemegy, akkor lenyegeben vagy fizikai gepen futtathatunk hass.io-t, vagy virtualizalva (itt "rendes" virtualizaciot ertek, nem kontenerezest, mint a Docker, vagy az LXC)
De igen. Allitalolag azt mondjak, az a fo gond, hogy a kontenerek a host fele is kilatnak (nyilvan ki is kell nekik), viszont mivel a hostok lehetnek akarmilyen distrok, ezert ez inkompatibilitast okoz. Jelenleg az tartjak meg opcionak, hogy meghagynak 1 tamogatott distrot (pl Debian, vagy Ubuntu) es csak az ala (fole) lehet tenni Dockerel HA-t.
Hat, inkabb pont az egyszerusites a cel, en azt latom... Aki Pi-t vagy valami mas lapka PC-t hasznal , annak nincs valtozas. A virtualizalt rendszer sem bonyolultabb, mint a docker, szoval ez sem "hard" szint. Ez nekik lenne nagyon nagy egyszerusodes. A virtualis geppel a rendszert teljesen belohetnek a HA ala, nem lenne difi a telepitesek kozott.
[ Szerkesztve ]
-
fo_di
őstag
válasz huliganboy #17330 üzenetére
igazából a változások (pl a yaml minimalizálása is) pont az átlag userek bevonzását célozza, de egyébként a nevezéktan keveredése és az installálási opciók rendes dokumentációjának hiánya (vagy dedikált raspberryt futtatsz, vagy az elsőként ajánlott alternatívákból pont a supervisor és a könnyű addonok hiányoznak, ami az átlag usereknek kell)
-
Chal
addikt
válasz vampire17 #17331 üzenetére
Én core-t futtatok, és tartom is magam ehhez, ha egy 3rdp a stock állapotra rágányol valamit, az csakis én lehetek, senki más Szóval engem szerencsére elkerül ez az egész.
De amúgy hass.io -t miért nem futtathatsz majd LXC-ben? Ezt nem teljesen értem.
De igen. Allitalolag azt mondjak, az a fo gond, hogy a kontenerek a host fele is kilatnak (nyilvan ki is kell nekik), viszont mivel a hostok lehetnek akarmilyen distrok, ezert ez inkompatibilitast okoz. Jelenleg az tartjak meg opcionak, hogy meghagynak 1 tamogatott distrot (pl Debian, vagy Ubuntu) es csak az ala (fole) lehet tenni Dockerel HA-t.
Ehhez tudnál dobni egy linket? Nagyon furcsán hangzik, nem lehet, hogy a konténeren belüli kompatibilitásra gondolnak? Elég nagy bajban lenne a docker/lxc/kubernetes/stb.., ha ilyen jellegű problémák lehetnének már egy olyan appal is mint egy HA.[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
A yaml minimalizálással nem az a gond, h mezei userek felé nyitnak. Attól még használhatna a háttérben yaml-t a rendszer bármihez: pl. ahogyan most is teszi az automatizálásokhoz. Ez gyakorlatilag csak azon múlik, milyen függvénykönyvtárat használnak a kiíráshoz, visszaolvasáshoz.
A gáz az, h az általuk érthetetlen okból tárolásra választott json "emberi fogyasztára alkalmatlan" nagy mennyiségben, így ugrik majd a kézzel szerkesztgetés lehetősége a haladó usereknek is.
-
Chal
addikt
Ja, így már értem. Hát, én továbbra is csak azt tudom tanácsolni nektek, hogy kerüljétek az ilyen taknyolt megoldásokat. Tudom hogy kényelmes, meg egyszerűbb, meg stb.. De a nap végén mindig csak a baj van velük, ha pedig éppen nincs, akkor majd lesz, ez egészen biztos (mint ahogy a mellékelt ábra is mutatja).
-
vampire17
addikt
Sztm a fo gond ezzel az, hogy egy eddig teljesen hivatalos telepitesi modot akartak elvenni, egyik naprol a masikra. Ha az lenne, hogy valami kulsos kiskaput zarnanak be (nekem inkabb az jelenti a "taknyolt" megoldast) az meg ertheto, de itt olyanrol beszelunk, amit tegnapelott meg hivatalos, ajanlott telepitesi mod volt.
Ezt igy nem lehet... Kell hatarido, migralasi terv, esetleg valami tutorial az atallas meneterol, segedprogram... barmi.
-
Chal
addikt
válasz vampire17 #17337 üzenetére
Ezt nem tudtam, én azt hittem, hogy külsős csinálja, csak egy kicsit jobban promotálta a dogait a core dev team. De látom, hogy alapító tag. Viszont most ránéztem a github repora, és és már derengenek az emlékek, hogy miért kerültem el messzire anno mikor elkezdtem HA-zni (már azon túl, hogy azt gondoltam hogy külsős "takonyolás" ):
"Hass.io is a Docker-based system for managing your Home Assistant installation and related applications. The system is controlled via Home Assistant which communicates with the Supervisor. The Supervisor provides an API to manage the installation. This includes changing network settings or installing and updating software."
"The development of the supervisor is a bit tricky. Not difficult but tricky."
Ha az ember régóta mozog opensource sw berkekben akkor zsigerből ijed meg az ilyen mondatoktól. Meg hát az egész kialakítása API-val, mindennel.... Felesleges gányolásnak érzem az ilyet, és kb. az "admin panel" jellegű webes szerver management megoldásokhoz sorolom. Plusz réteg, plusz munka, plusz hibák.
De ha ezt egy alapító csinálta, az tényleg gáz, mert elismerte valahol, hogy az alaptermék szar. Csak akkor ugye abba kellett volna ezt az energiát fektetni (2113 commit/220 release), nem ráácsolni egy "supervisort" mellékvágányon. Ezer+1 olyan projekt van, ahol egy terméken belül van standalone alkalmazás és appliance ág, és hát nem így oldják meg a dologt, illetve nem így managelik.
Na mindegy, tök értem a felháborodást, jogosnak is tartom, ugyanakkor a dolog egyáltalán nem lep meg.
[ Szerkesztve ]
-
zsamiatt
őstag
nem csak ez változik. Egyenlőre úgy láttom, synologyn a domoticz package se fog frissülni jó darabig. Legalább is a fejlesztő ezt írja.
Ami elég nagy szívás. Emiatt akkor lehet VM vagy pizni vagy más megoldást keresni.Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
aicon
senior tag
gázkazán vezérléshez van ajánlott wifis vevő (mqtt, HA kompatibilis), csak egy áramkört kell zárjon NO -> NC
arduinóból összedobhatnám, csak a doboz készítés a gond mindig... 3D nyomtató híján======== Sim kártyás routerek olcsón ======== https://hardverapro.hu/tag/aicon#aprohirdetesei
-
aicon
senior tag
köszönöm mindenkinek aki válaszolt, úgy néz ki arduino tasmotával a legyorsabb és egyszerűbb, sonoff basic nincs otthon, de azt is át kellene forrasztgatni, ami nem gond de a falra nem akasztanám ki
gondoltam van valami ötlet, kész dobozos termékre, ami 1db relét kapcsol és nem kell dobozt gyártogatnom
shelly1 talán, igaz nem néztem még utána a flashelésének, de gondolom az se pilótavizsgás======== Sim kártyás routerek olcsón ======== https://hardverapro.hu/tag/aicon#aprohirdetesei
-
Degeczi
nagyúr
Ez azért így nem teljesen kerek: ha "Arduino"-t említ vki, akkor egy 8 bites AVR ATMega mikrokontrollerre gondolunk (míg te gondolom nem, hiszen az végképp nincs gyárilag bedobozolva, és a Tasmota sem hozzá tartozik), míg a Tasmota a 32 bites ESP8266-ra írt firmware...
Más kérdés, h az Arduino fejlesztőkörnyezet, az IDE alkalmazás használható ESP8266-hoz is - de ettől még nem világos, milyen hadverre gondolsz. -
zambozoli
aktív tag
válasz Monkey #17308 üzenetére
2 vezetékes: van benne egy akkumulátor és az viszi vissza alapállapotba, Akkut addig tölti csak míg nem alap állapotban van!!!
3 vezetékes: egy közös pont és ahhoz képest egyik vezeték zár, másik nyit
5 vezetékes: ua. mint a 3 vezetékes, csak van végállás jelzése a közös ponthozÜdv:ZZ
Új hozzászólás Aktív témák
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen monitort vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Autós topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- VMware
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest