Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
aDtG
tag
Első körben csak a vezeték nélküli töltőhöz szeretnék, hogy amikor otthonról elmegyek, akkor tudjam kapcsolgatni távolról.
A másik egy mágnesszelep kapcsolgatáshoz kellene, a harmadik egy akvárium szűrőhöz.
Igazából az lenne jó ha minél nagyobb áramfelvételű eszközhöz jó lenne.
A másik, hogy olyan kellene ami már meglévő konnektorba dugható, mint pl.: Xiaomi Mi Smart Plug (Zigbee) okos konnektor
-
haxiboy
veterán
válasz KevinMulder #16205 üzenetére
Skimmernél már érthető, nálam is csak napi 2x 5 percet ment.
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
aDtG
tag
Néhány terméket megnéztem:
1. OSRAM Smart+ Plug, ZigBee
16A áramfelvételig
2. Teckin SP21
16A áramfelvételig
3. Xiaomi Mi Smart Plug (Zigbee)
10A áramfelvételig
4. Philips Hue Smart plug
10A áramfelvételig
5. Meross MSS210EU-R
16A áramfelvételig
6. Blitzwolf BW-SHP2
16A áramfelvételigEzek közül melyik a leginkább ajánlott?
-
KevinMulder
tag
válasz Degeczi #16209 üzenetére
Hörmannál az UAP-1-est lehet berakni és akkor az megoldott.
https://www.tor7.de/hoermann-universaladapterplatine-uap-1 -
szat8
tag
válasz KevinMulder #16212 üzenetére
Ha van a vezérlésen valami kivezetés külső gombnak, akkor arra egy (száraz kontaktos!) relét kötve sokkal olcsóbban kihozható a dolog, és üzembiztosabb is lesz, mint rf-en keresztül bajlódni.
Shelly1 pl jó erre a célra, de sonoff-ból is van megfelelő. -
Degeczi
nagyúr
válasz Spuri2000 #16214 üzenetére
Lassan 2 éve használok összesen 9 példányt, abból kettőt kültérben (esőtől persze védve, de hideg-meleg akadálytalanul éri), 10A-t bőven meghaladó terhelésekkel is (mint klíma, mosógép, szárítógép, mosogatógép, sütő, egy éven át villanybojler is) és Tasmotával kifogástalanul teszi mind a dolgát!
A pici SHP6-al nekem is volt rossz tapasztalatom, de ezek nagyon beváltak.
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
Át lehet valahogy vezetni a fogyasztásmérő szenzor adatait egy másik szenzorba?
Van két fogyasztásmérős aljzatom (egy SHP2 és egy Fibaro Plug). Az SHP2 eddig a klímát mérte, a Fibaro pedig a mosógépet. Meg szeretném cserélni őket, mivel a Fibaro lekapcsol 3kW-nál, ami mosásnál előfordul, viszont a SHP2 nem.
Meg tudom ezt tenni HA alatt anélkül, hogy elveszteném az eddigi mérési adatokat?"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Degeczi
nagyúr
válasz LógaGéza #16219 üzenetére
Ha HA (bocs ) alatt kezeled, akkor semmi különöset nem kell tenned, csak az mqtt configban megcserélned a kettőt, azaz a "mosógép" nevű szenzor alatt azt az mqtt topikot figyeld, ami korábban a klímáé volt. Így a history is szépen megmarad.
Előtte célszerűen a Tasmota "EnergyReset" parancsával át tudod vinni az addigi halmozott értékeket az eszközökön belül is.
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz Degeczi #16220 üzenetére
Ez így de jó is lenne - viszont a Fibarot én egy Home Center Lite beiktatásával integráltam, ami meg nem viszi az MQTT-t (teljesen logikusan, miért is támogatnának egy nyitott platformot...).
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
-
szabifotos
senior tag
Ismét segítség kéne. A sok leírás ellenére nekem nem megy a dolog!
Sonoff bridge-et nem sikerül integrálnom HA alá. (Tasmota) Ajtónyitás érzékelő.binary sensors:
- platform: mqtt
name: "French Doors"
state_topic: "tele/bridge/RESULT"
value_template: '{{value_json.RfReceived.Data}}'
payload_on: '94900A'
payload_off: '94900E'
qos: 1[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz szabifotos #16223 üzenetére
Mint ahogy az első üzenet írja: nincs olyan, h "binary sensors", ott szóköz helyett aláhúzás kell és egyes szám:
binary_sensor:
(és már az itteni kódformázó is jelzi, h csak az első szót pirosítja ki)[ Szerkesztve ]
-
Nixon18
senior tag
Sziasztok!
Le kell engednem a fűtést és emiatt elgondolkodtam azon, hogy kicserélem a radiátorszelepeket okosszelepekre.
A kérdésem azonban az, hogy ha csak szobánként akarom beállítani, hogy a radiátor hány fokra fűtsön fel, elég vennem x darab radiátorszelepet, ami kompatibilis mondjuk az Alexával vagy a Google Home-mal, ezekre felcsatlakoztatom az eszközöket és működik? Vagy kell hozzá egy központi termosztát is, amire csatlakoznak a szelepek és amit csatlakoztatok a fenti szoftverekhez?Szerk.: Távhőről van szó, egyedi, vízátfolyós mérővel.
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
Valaki tudja véletlen, hogy a Fibaro Roller Shutterekben van elakadás-érzékelő?
Nixon18
Központi termosztáttal az összeset egy hőmérsékletre állítod, a szobánkénti radiátorszelepeknek pedig az a értelme, hogy akár minden szobában más hőmérsékletet tudsz beállítani. Ha Alexa támogatott eszközt veszel, akkor Alexával be tudod egyenként is állítani őket, nem kell központ."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
-
vampire17
addikt
Sziasztok!
Shellynek van barmi olyan eszkoze, ami RF-es? Redonymozgatot akarok belole csinalni, de jo lenne, ha maradna valami "analog" mod a mozgatasra (pl a szuleim, gyerek etc.. nem fog okostelefonozni...) Kikabelezni nem akarok a redonymozgatoktol, arra gondoltam, hogy olyan shelly-t tennek, ami RF es akkor egy sima taviranyitoval is lehetne le/fol mozgatni.
[ Szerkesztve ]
-
LouiS22
veterán
válasz vampire17 #16229 üzenetére
Nincs, de a te problémádra a megoldás a fali kapcsolós redőnymozgató. Odamegy, megnyomja, mögötte a Shelly elvégzi a vezérlést - meg ha kell, telefonról is. FElteszem jelenleg is kézzel húzogatjátok
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
Chal
addikt
válasz vampire17 #16229 üzenetére
Illetve ha jól rémlik, neked is van zigbee2mqtt alrendszered. Ahhoz bármilyen kapcsolót vehetsz, az Ikea-ban is van választék bőven. Nálam a napellenzőknek nincs fali kapcsolója, és így oldottam meg. 2db Shelly 2.5 vezérli őket, az esetleges fali nyitás/zárás pedig egy ilyen ikeás zigbee nyomógombbal történik.
-
DJGABI
addikt
válasz DJGABI #16194 üzenetére
Broadlink RM-eket ti hova helyezitek? Gondolom jó lenne minél inkább olyan helyre, ahonnan mindent belát, de így is mindenhonnan kábelek lógnak.. Egyelőre a -szintén nem túl jó helyen,- asztalon lévő Alexára kupacoltam fel a fenti kínai távirányítót... Ezeknek az elhelyezésére, elrejtésére valami DIY ötlet?
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
Vodike
tag
Szerintetek miért nem kapom meg a prowl üzenetet?
- id: '1584357930921'
alias: Csengo
description: ''
trigger:
- event_data:
click_type: both
entity_id: binary_sensor.switch_158d0002008c18
event_type: ''
platform: event
condition:
- after: '07:00:00'
before: '20:00:00'
condition: time
action:
- data:
service: notify.prowl
- data:
gw_mac: 04:cf:8c:91:5e:cb
ringtone_id: 10
ringtone_vol: 99
service: xiaomi_aqara.play_ringtoneexTiga
-
Degeczi
nagyúr
Ez persze igaz, viszont nálam pl. annyi minden leállna broker nélkül, h azzal nem is tervezek. Tartalékgép van, percek kérdése beüzemelni ha az éles megdöglene. Teljesen atombiztos úgysem lehet, mert a router is tönkremehet.
A vezérlő központi szoftver már könnyebben leállhat (akár hiba, akár csak karbantartás miatt), ott hasznos áthidalni amivel lehet. -
Vodike
tag
Ra lehet venni valahogy a tasmotasitott shp2-ot, hogy gyakrabban jelentsen a HA-nak? Mosokonyhaban levo mosogepet nem halljuk, ha vegzett, ezert megcsinaltam, hogy a ciklus vegen mondja be a nappaliban levo google mini, ha keszen van, viszont joval kesobb (5perc is akar) sikerul ezt neki. Az oka szerintem az, hogy nem reagalja le eleg hamar a feszultseg esest, a gep mar reg kikapcsol, zenel, de a HA meg azt latja, hogy tobb, mint 3W-vel tolja a mosogep, holott mar nem.
exTiga
-
Degeczi
nagyúr
válasz Vodike #16245 üzenetére
A Tasmota menüjében a loggolás pontja alatt van egy "telemetry period", ami alapban 5 perc. Nagyon kicsire (10s vagy annál is kevesebb) nem érdemes állítani, de már 20-30 mp-el is jól reagál.
3W-ot amúgy simán meghaladhatja tényleg, szerintem 10W vagy még magasabb küszöb célszerű. -
LógaGéza
veterán
válasz Vodike #16245 üzenetére
Mosógéptől is függ, de én pl 25W-ra raktam. Mondjuk nálam egy aljzaton megy a szárítóval, és annak van egy funkciója, hogy ha kész, akkor még egy ideig forgatja a ruhákat, így ennek a fogyasztása felé kellett lőnöm. Úgyhogy 25W alatt két percig, és utána jelent.
Amúgy én kicseréltem a SHP2-imen a Tasmotát ESPHome-ra, szerintem sokkal jobb opció a HA-ba integrálásra.
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
-
LógaGéza
veterán
válasz Degeczi #16248 üzenetére
Mondjuk olyan státuszt még nem csináltam, hogy érzékelje is, hogy dolgozik, de egy failsafe-ként lehet nem lenne hülyeség, mert néha kapok jelzést arról, hogy elkészült, pedig nem is volt elindítva.
-
Degeczi
nagyúr
válasz LógaGéza #16249 üzenetére
Ezért használok több állapotot. ami jól kezeli a különböző helyzeteket:
- "üres"
- "mos". Ide "üres" helyzetből az indulási küszöböt (nálam 25W) meghaladva kerülhet, vagy '"pihen" állapotból 10W fölé ugorva. Mindkét esethez "és" feltétel az ajtó csukott állapota. A nagyobb indulási küszöb miatt nem zavarja meg az időzítés beállítása után pillanatra picit (10-15W) megugró fogyasztás.
- "pihen": ha "mos" helyzetben volt, és 10W alá esett a teljesítményfölvétel. Előfordul mosás közben fél perc-percre.
- "készen": ha már 2 perce "pihen" állapotban van. Ekkor jön az értesítés is.
- ha 5 (majd 15, 30) perce senki nem reagált erre, ajtó csukva maradt, akkor ismételt értesítés.
- ha itt ("készen" állapotban) nyílik az ajtó, akkor az állapot visszaáll "üres"-re[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- További aktív témák...