Új hozzászólás Aktív témák

  • Chal

    addikt

    válasz vampire17 #17337 üzenetére

    Ezt nem tudtam, én azt hittem, hogy külsős csinálja, csak egy kicsit jobban promotálta a dogait a core dev team. De látom, hogy alapító tag. Viszont most ránéztem a github repora, és és már derengenek az emlékek, hogy miért kerültem el messzire anno mikor elkezdtem HA-zni (már azon túl, hogy azt gondoltam hogy külsős "takonyolás" :) ):

    "Hass.io is a Docker-based system for managing your Home Assistant installation and related applications. The system is controlled via Home Assistant which communicates with the Supervisor. The Supervisor provides an API to manage the installation. This includes changing network settings or installing and updating software."

    "The development of the supervisor is a bit tricky. Not difficult but tricky."

    Ha az ember régóta mozog opensource sw berkekben akkor zsigerből ijed meg az ilyen mondatoktól. Meg hát az egész kialakítása API-val, mindennel.... Felesleges gányolásnak érzem az ilyet, és kb. az "admin panel" jellegű webes szerver management megoldásokhoz sorolom. Plusz réteg, plusz munka, plusz hibák.

    De ha ezt egy alapító csinálta, az tényleg gáz, mert elismerte valahol, hogy az alaptermék szar. Csak akkor ugye abba kellett volna ezt az energiát fektetni (2113 commit/220 release), nem ráácsolni egy "supervisort" mellékvágányon. Ezer+1 olyan projekt van, ahol egy terméken belül van standalone alkalmazás és appliance ág, és hát nem így oldják meg a dologt, illetve nem így managelik.

    Na mindegy, tök értem a felháborodást, jogosnak is tartom, ugyanakkor a dolog egyáltalán nem lep meg.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák