Új hozzászólás Aktív témák

  • spider23

    aktív tag

    Üdv!

    Rendeltem egy zigbee2MQTT antennás cuccot, amire szépen felment a kívánt firmware. Dockerben üzemel is a dolog, domoticzban is hozzáadva a hardver. Próbaként egy nyitásérzékelőt adtam hozzá ezt látja és megjelent domoticzban is.
    Viszont van nekem egy Xiaomi Gateway is amit szintén szeretnék megtartani, de egy pár óra múlva a Gateway elkezdett problémázni és a domoticzban "invalid keyt" kezdett írkálni ha valami azon keresztül történt (mondjuk egy nyitás érzékelő jelzett de a domoticz már invalid key-t írt és nem is jött róla értesítés). Nem tudom hogy azzal lehet e összefüggésben hogy utána frissített a gateway vagy ez a két dolog nem bírja egymást, azóta nem próbáltam őket együtt használni.
    A másik ami még feltűnt hogy 2 szobával arrébb már az ikeás égőt nem látta. Nagyon kevésnek tűnik a hatótávja, ettől a gyári gateway sokkal messzebb lát. Azt hittem ez lesz a jobb, de nem győzött meg... Pedig az egyik ok ez lett volna mert 1 érzékelőt nem lát a gateway, de ez még a közelebbieket sem látja csak ami már elég közel van hozzá.

Új hozzászólás Aktív témák