Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
válasz
torma1981 #6631 üzenetére
Nem mindegyik jatekhoz kell a sok FPS. En is amivel jatszok, ahhoz bőven eleg a 60FPS. (New World)
Majd ha jon valami normalis shooter, akkor az mehet akar 165Hz-en, de egy mmorpgben, minek annyi.
Ráadásul a minap visszatettem a regi gyűrűk ura jatekot, az meg csak 30FPSel fut. -
Laraxior
titán
Aki benchelni akar, holnapig ingyenes az Epic Store-ban a Metro Last Light Redux
-
Laraxior
titán
Tegnap az NBB-n a TUF 4090 OC 2190-ert volt raktaron.
-
Laraxior
titán
válasz
VoltanIgor #5943 üzenetére
-
Laraxior
titán
válasz
ForRedGlory #5835 üzenetére
Nekem lent van a gép az asztal alatt az egyik sarokban, a masik sarokban a Z906 láda, fent az asztalon 3 hangfal. Nem igazan lehet hallani, pedig kb. kettes hangerőn megy. Persze sokaknak még a ventilator zaja is problema
-
Laraxior
titán
válasz
flashpointer #5833 üzenetére
Ha fejhallgatoval jatszol akkor azert nem hallod, ha van normalis hangfalad, akkor meg azert. Azert nem akkora problema egy cw szerintem
-
Laraxior
titán
Az EVGA foruman lehet licitalni egy darab mukodokepes 4090-re. Ha esetleg valakinek kellene... 11.000$-nál tartanak...
-
Laraxior
titán
válasz
Találtgyerek #5177 üzenetére
Kicsit megvágta az nVidia a 4080/4090 árait. 5%-al
-
Laraxior
titán
Pont irtam valamelyik topikban az apex lapok arat, talan a z270től felfele... Jelenleg 1000€-nál tart. Egy alaplap. 2-3 chipsettel korabban még 500€ alatt volt..
Ket szeria es a xx90 VGA 2M huf lesz.
Bar azt azert nem szabad elfelejteni, hogy a xx90 a titanok helyere jott amik ugye a csucsot kepviselték, irrealis aron. A normal vgak teteje mindig is a xx80 volt. -
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
Van gyári vizesblokkos Inno GeForce RTX 4090 iChill Black. 2439EUR-ért a Casekingnél. Még.
-
Laraxior
titán
válasz
Sontir Fel #4331 üzenetére
-
Laraxior
titán
1469EUR a 4080 FE az nVidia Shopban.
-
Laraxior
titán
Olyan is szétégett ahol nem lehetett emelni a TDP limitet?
Nem nagyon követem kártyáról kártyára, de 3090Ti-nél nem lehetett hallani ilyenről... Persze senki nem fogja mondani, vagy leírni, hogy az afterburner csúszka koppig ki volt tolva
Lassan nem is a GPU melegedés lesz a fő érték, hanem a csatlakozó maradjon 70-80 körül -
Laraxior
titán
El kellene engedni ezt a vonalat szerintem.
Mindenki elott ugyanazok a lehetosegek. Ki mire gyűjt, nem mindegy? Nem karositott meg senkit, hozza a teszteket, de ha nem is tesztelne, akkor sem lehetne felróni neki.
Az a gond, hogy a bontott kartyat bontatlankent adják el? Nehogy az elozo vasarlo hibaja legyenNe vicceljunk mar, ha meg bontottkent olcsobb, akkor hol a gond?
Kicsit unalmas, ez a mas penztarcajaban valo turi. Műtétre gyujt, vagy a Bahamákra, autóra, lenyegtelen, valtoztat valamin? Semmin...
Aki akar venni, vegyen, aki meg nem, az ugyis feleslegesen nezegeti a hirdeteseket -
Laraxior
titán
válasz
KAMELOT #3752 üzenetére
Igen, az sem teljesn érthető, ha 450W a TDP, de ugye 3x8-al el lehet menni 525-ig, akkor minek a 600W csatlakozó, amikor kerek perec ki lett jelentve, hogy kb semmit sem gyorsulnak a VGAk a plusz TDP kerettel. Persze, tudom, hogy presztízs kérdés, hogy minden MHz-et ki kell préselni belőle, mert a pirosak...
Ha nekik ez fontosabb, mint a probléma-mentes start....A 3-as szériánál voltak gondok, emlékezzünk vissza a kis bizbaszokra a GPU mögött, ment is a találgatás...
Itt meg simán rá fogják verni a userekre, hogy rosszul lett csatlakoztatva.
Nekem tök8, de én biztosan kihagyom ezt a szériát. Nem feltétlenül ezért, nincs is szükségem egyelőre nagyobb teljesítményre. -
Laraxior
titán
válasz
subaruwrc #3749 üzenetére
Dehogyisnem.
Nyugodtan lehetett volna teljes hosszúságú PCB-t gyártani, mint az eddigiekben. Csak ment a fillérbaszás, erről szól ez a csepegtetjük a videokártyákat is a boltokba., ne legyen nagy készlet. Ismerjük már ezt a korábbi szériánál, volt ott is VGA bőven, csak nem jutott el oda ahol keresték.
Hosszabb PCB-> drágább gyártás, kevesebb haszon.
Mintha nem szedték volna meg magukat rendesen a 3xxx szériából a bányászláz idején. -
Laraxior
titán
válasz
torma1981 #3592 üzenetére
A ruhas dolog nalunk is megy. Penteken megveszik, hetvegen buli abban, majd hetfon vissza hogy nem jo a meret, a szine stb... dojcsland...
De amugy elvileg par % kedvezmenynek kellene rajta lenni, azert hogy bontott. Legalabbis az amazonnal ha veszek valami bontott cuccot, akkor az olcsobb szokott lenni. -
Laraxior
titán
A 4080 is ezzel a szuper tápcsatlakozóval fog jonni?
-
Laraxior
titán
Jol bemutatkozott a 4090HOF. 3700MHz GPU órajel
evga kingpin kiesett, ugyhogy meg sem fogja szoritani semmi sem.
-
Laraxior
titán
válasz
ForRedGlory #3487 üzenetére
Hogy nincs leragasztva a szalag
-
Laraxior
titán
Casekingen is van Trinity OC, 2279-ért.
-
Laraxior
titán
válasz
KillerKollar #2230 üzenetére
3000EUR.. lassan el is érkezünk a jósolt duplaárhoz
-
Laraxior
titán
válasz
KillerKollar #2228 üzenetére
Hogy a rossebbe lesz ez egyre drágább, ha azóta az euro/huf ugrott 20+ft-ot...
Ja, a haszonkulcs.. megvan már -
Laraxior
titán
Teljesen mindegy a hűtő mérete szerintem, az alaplapoknál is a Z390 után elkezdtek az árak ugrásszerűen megnőni. Pedig ott nincsen semmi extra hűtő, borda körbe, pár vasdarab alulra és kész.
Z790 Hero: 850EUR
Z690 Hero: 660EUR
Z590 Hero: 560EUR
Z490 Hero: 370EUR
Mi a franc indolkolja az ekkora mértékű ugrást, és ez ugye nem a flagship kategória, a hero régebben egy masszív felső középkategóriás alaplap volt. Ami most is az... csak nem az ára miatt.
A CPUk miért maradtak meg 5-600EUR körül?
Elhiszem,hogy chiphiány, korona, háború, nyavaja, kék az ég, mindenre ráfogjuk...
Ráadásul ez a szektor nem is járt rosszul a koronás lezárásokkal, mert mindenki otthon szikkadt, gép elé kényszerült. Szóval azért volt eladás bőven.
A 6000MHz-es 32GB ram is megvan 3-400EUR körül... az miért nem ugrott 1000-re?
...és igen, meg tudnám venni a VGA-t én is, mint még itt sokan mások, de ez már üti az elvi korlátokat, hogy hasraütésszerűen benyögnek egy árat, ami eleve magas, de még rosszindulatúan a készleteket sem töltik fel, hogy még feljebb menjenek. Ehhez asszem én nem asszisztálok.
..és jah, én mondtam, hogy ezek még csak a kezdőárak, az lenne a normális, ha szépen lassan lejjebb csorognának... de nem, ugrásszerűen teszik rá a hasznot. (Persze meg is értem a boltot, megkapja 2200-ért, miért adja el 2500-ért, ha elviszik 3200-ért is. 3-4VGA-n meg is van egy dolgozó havi bére.
Nem tudom, hogy offba kellene-e tenni. Nem pont neked szántam, csak úgy általánosságban... -
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
válasz
zebra_hun #1908 üzenetére
Persze, hogy 60°C körül vagyunk, mert nincsen sehol sem a 600W-os fogyasztás, hiszen a teljesítményét leadja már 450-500W-on, oda meg bőven elég a hűtő.
Meg kell hagyni ügyesen megoldották, nem tudom minek kellett a jónépet riogatni a 600W+ TDPvel.
#1910nutella1: Beállításokban van a high felett egy "can it run crysis" grafikai beállítás. Arra tedd. DLSS-t kapcsold ki, mert asszem alapból be van kapcsolva.
Én is feltettem az eredetit, kicsit nosztalgiázni. Veszett az elején a Core2Duo logo2007-et írunk...
-
Laraxior
titán
Akkor jöhet az igazi teszttel is valaki... elég ha csak annyit írok "Can it run Crysis?"
-
Laraxior
titán
Valaki pengethetne egy 11k-s 3dmark Speedway tesztet
-
Laraxior
titán
válasz
ForRedGlory #1583 üzenetére
Agyvérzés ez a matrica dobozra ragasztása. Szerencsere a legtobb doboz viaszos, de amelyik nem, arrol az eletbe nem szedi le az ember.
-
-
Laraxior
titán
Élesedtek
-
Laraxior
titán
Nagyobb a kinalat a NBB-en, mint a Casekingen. Erdekes... Az árak persze olcsobbak, de az nem is volt kerdes.
-
Laraxior
titán
Mekkora hulyeseg ez a 15oras rendeles... nehogy veletlenul ma fel legyen adva a vga, esetleg masnapi erkezessel...
-
Laraxior
titán
A 3080 is most csak 90%-on megy, igy is megvan neki a 2GHz, bar a 60FPS limit miatt nem is nagyon fogyaszt 250Wnál többet.
Annyiban jónak tűnik ez az uj szeria, hogy 450Won 100% teljesitmeny, de 600Won is csak 105-110%... még ha 300Won is jaratod, ami boven jo az overkill coolernek, akkor is jo teljesitmenye van, csak n 2500ertmeg ugye ahogy elnezem 1440p-re felesleges.. viszont nem tudom mit akarnak bohockodni 256bites busszal a 4080nál. Biztos lesz közöttük még minimum 3 kartya....
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest