Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Gerpop_27 #38847 üzenetére
Minden visításnál van nagyobb visítás... Sajnos e miatt ritkán gariztatnak kártyát, mert lényegében nem okoz rendellenes működést, csak hangos. Ami persze zavaró de... ez van.
FoBCRaistlin: Ne erőltesd a P35 nem igazán jó CF-re. CF esetén ugyanis mind két PCI-E slot 8x-módban megy ilyenkor. Ami meg igencsak visszafogná a 4770-e(ke)t. Jobban járz egy darab erős kártyával (4890 pl).
IreN!CuS: Errefelé érdemes keresgélned: Link
#nincsbennetarcsi
-
pentium4
senior tag
hali mindenki!
lenne egy kérdésem , már kerestem rá a választ de nem leltem meg!
adott egy asus 8800gts g92 + egy panasonic plazma, dvi-d to hdmi kábellal összekötöm, és állitólag van oylan módszer hogy a dvi-d csatin keresztül hangot is lehet nyomni, igy nem kell +kábel a tvhez hang gyanánt!
szal az lenne a kérdésem hogy az én vga-m támogatja e ezt a funkciót és ha igen akkor miként lehet beállitani és egyáltalán van e ilyen?
kösziP4
-
janos666
nagyúr
Valaki, aki hallott már refhűtős 8800GS-t működés közben, hogy viszonyítaná egy G80-as 8800GTS-hez vagy egy 4870-hez? (kicsit félek tőle hogy 1 slotos)
(#38852) - Ja, ahogy alább is írták. Egy, a régi CD olvasóktól ismert kábellel kell átdugnod a hangkártyád SPDIF kimenetéről a kártya SPDIF bemenetére a hangot. Ha külön hangkártyád van annak a nyákján is szokott lenni ilyen 4 tüskés kimenet, de az alaplapodon is tuti van egy, valószinűleg mellé is van nyomtatva hogy SPDIF. Ezután a lejátszót és/vagy a kodeket (pl FFDShow-ot) is HMDI kimenetre kell állítani, vagy a windows-nak ezt kell megadni alapértelmezett hangeszköznek.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Qru
MODERÁTOR
válasz janos666 #38854 üzenetére
Mennyire vagy hangérzékeny?
8800GS a 8800GT refhütését örökölte. Így már azt hiszem nem is kell tovább ecsetelnem...
8800GTS 320/640 meg csendes viszonylag, nekem volt. Fix 40%-os ventifordulattal kb hangtalan és jól hűt de 90nm-es G80-ra kell is bika hűtés.
Akkor is a 8800GS-t venném PhsyX-re. Kevesebbet eszik és alig gyengébb. Gari melyikre mennyi?
#nincsbennetarcsi
-
janos666
nagyúr
Nekem is G80-as GTS volt a 4870 előtt, és tudom hogy igen halk kártya. G92-es GT-m sohasem volt, de tudom, hogy panaszkodtak rá. Azt nem szeretném, ha még a 4870-est is felülzajolná.
Gari nem érdekel, kb 3 játékot játszom vele végig, aztán attól függően látom-e jobb hasznát a pénznek vagy eladom, vagy egy szekrénybe jegelem míg lesz új Physx release.Még az jutott eszembe, hogy lepattintom a hűtés fedelét, és rábiggyesztek a bordák tetejére egy akkora ventilátort, ami elfér a kétslotnyi helyen (mert van mellette 2-vel egy hangkártya), akkor kussol a majd a Radeon mellett.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
szitaati
aktív tag
válasz FoBCRaistlin #38848 üzenetére
A P35 második PCI-E slotja csak 4x, ami igencsak visszafogná a második kártyát, szóval nem érdemes CF-ben gondolkodni. (Egyébként se nagyon érdemes, de mindegy).
"Lebegőpontos regiszterek vagyunk az átmeneti tárolók bizonytalan mágneses mezején"
-
FoBCRaistlin
őstag
válasz szitaati #38858 üzenetére
ezt sajnos szomorúan hallom, de köszi!
akkor ha elszánom magam, single erős kari lesz ismét.
bár az a vicc, hogy eddig csak a hülye nfs-el volt gondom.
minden más megy frankón.Tuning szempontjából fontos, hogy "hány Mhz hideg van éppen" T56 - www.pcvizhutes.hu WOT: RaistlinX
-
janos666
nagyúr
válasz pentium4 #38860 üzenetére
Nem, a gépházon belülre eső oldalon keresd, általában a kártya tetején. van, valahol a tépkábel csatlakozók táján. Azt is rákötheted ami elől jön ki a hangkártyából a jackdugón, az SPDIF az szabványos, de elegánsabb, ha gépházon belül kábelezed meg, ahhoz meg vagy a hangkártya gépházon belüli részén, a nyákon kell megkeresned az lapos 4 tűs SPDIF kimenetet, vagy az alaplapon is van egy hasonló, ha ott nem találsz. (egyéb esetben, ha egyiket se találod, vagy nem akarod használni, a hátlapról vissza kell vezetni a gépházon belülre a madzagot ami furán fest, de mivel ilyen házon belüli kábelt sokkal könyebben találsz, ha meg hátulról akarod visszahozni farigcsálni kell, én azt javaslom házon belül kösd össze olyan kábellel, ami a CD-olvasókhoz járt még régen. Ilyen lapos, 4 tűs)
-
Qru
MODERÁTOR
-
pentium4
senior tag
válasz janos666 #38861 üzenetére
az a baj hogy ez kókány megoldás, dvi-d nem lehet hangot továbbitani, szal sztem mind1 hogy hova kábelezek, és ha ez még menne is, megint a probléma az hogy állandóan váltogatni kell a kimeneti hangokat, hogy most az erősitőnek menjen a hang, avgy az azstali hangszórókhoz jacken, és oolvastam forumokon hogy ez a kábelezés házon belül ha emgvan nagyon ritkán müködik, mert ugye rendeellenes és azokon a vgakon is akadozik a téma amin van hdmi csatlakozó, szal nemtom mi legyen!
várom az ötleteket.P4
-
janos666
nagyúr
válasz pentium4 #38863 üzenetére
A VGA-ra rábiggyesztesz egy DVD-D<->HDMI átalakítót, és máris mehet rá a HDMI kábel.
Szerzel egy ilyen 4 pines CD-audio kábelt, rádugod az egyik végét a VGA-ra, a másikat a hangkártyára. Eddig semmi ördöngősség, nemhogy rendellenesség, nem véletlen vannak ott azok a csatlakozók, egymásnak találták ki őket...Namost, igény szerint vagy a HDMI-t állítod be alapértelmezettnek, vagy az analóg jackdugós kimenetet.
Ha csak a filmek hangját akarod az erősítőre küldeni, akkor maradjon az analóg kimenet alapértelmezett, mint eddig. Aztán megfogod az FFDShow audio output beállításait, és beállítod hogy AC3, DTS, LPCM passthrough, 16-bit analógról meg leveszed a pipát, kimeneti eszköz a HDMI, illetve ha PowerDVD-t használsz, ott ugyanígy beállítod kimenetnek a HDMI-t, és a passthrough módot, és ezután a filmek hangja a HDMI-n fog kimenni, minden más az analóg kimeneten. Ha meg a HDMI lesz elsődleges minden ott megy ki amit direkt át nem állítasz analóg kimenetre.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
belsodavid
aktív tag
Sziasztok egy ILYEN galaxy 8800gt-m van, amiről a hátulján lévő hűtőborda leesett, mivel lefele lóg és csak ragasztva van (gondolom a melegtől meglágyul a ragasztó és potty). A borda alján ilyen csíkba ragasztó van. Mivel lehetne pótolni, mert sajnos már nem ragadja meg, és szerintetek szükséges hogy visszategyem? Előre is köszi
[ Szerkesztve ]
-
volvoguy
addikt
üdv mindenkinek. 512MB-os 8800GT-m van, 2 DVI kimenettel...jelenleg egy 6 éves 15" CRT monitort használok rajta DVI/d-sub átalakítóval...de szeretnék új monitort venni, méghozzá Wide monitort. És a későbbiekre nézve fontos lenne nekem, hogy valahogy be tudjam hozni rajta a 4:3-as képarányt. Ezt ugye az NVIDA driver kezeli? mármint be tudom állítani onnan....netán fel is ismeri automatikusan a Wide monitort, és alapból lehet benne választani a képarányok között?
Asus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3
-
szitaati
aktív tag
-
janos666
nagyúr
válasz volvoguy #38866 üzenetére
Ha olyan monitort veszel (jellemzően a drágábbaknak vanak efféle "extra" szolgáltatásai...), akkor az is tudja magától az 1:1 pixel mappingot (vagyis le lehet tiltani az autoscalet, tehát a 4:3-as képarányú filmek eredeti képaránnyal kerülnek kirajzolásra, és a kép két oldalán lesz két fekete sáv, ugyan úgy mint most alul és felül 16:9-nél).
Ha a monitor magában nem képes erre (hülyeség hogy nem képes, mert átméretezni bonyolultabb mint így kirakni, csak lusták betenni a menüjébe ezt az opciót, illetve hogy vedd meg a drágább típust ami tudja), akkor az nvidia és ati driverekben is van GPU-scaling. Ez teljesítményvesztés nélkül eleve úgy küldi ki a képet a monitorra, hogy odarakja a fekete sávokat, tehát a monitor a natív felbontásának megfelelő képet fogad, így nem méretezi át, a 4:3-as kép pedig eredeti átlóban jelenik meg az oldalsó fekete sávok közt.
Sőt, ez csak akkor érdekes, ha valami régi játékkal akarsz játszani, ami nem ismer 16:10-es felbontásokat moddolva se, filmeknél a lejátszóban is be tudod állítani a 4:3 képarányt és a pan-scan opciót úgy, hogy ne legyen gond a 4:3 képarányú filmekkel (sőt, ha értelmes a lejátszóprogram alapértelmezésben így küldi ki).TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
belsodavid
aktív tag
Hali! 38865-re valaki?
[ Szerkesztve ]
-
m4rc!
őstag
válasz belsodavid #38869 üzenetére
Azt vissza kellene tenni, mert az segíti a FET-ek hőleadását. Vhonnan szerezned kellene ilyen 2 oldalas hővezető ragasztót, asszem itt az aprók között hirdet is vki. (Lehet jövőhétre én is tudnék szerezni)
We are analog players in a digital world
-
belsodavid
aktív tag
Több kártyán láttam, hogy nincs is rajt, akkor nem is muszály? Hővezető ragasztót általában lehet kapni számtek boltban? vagy jó a paszta is (az meg nem ragad mi?). Meg olvastam itt hogy festékboltban is lehet kapni kétoldalú ragasztót ami jól vezeti a hőt. Esetleg sufni megoldani valahogy ("teknokol" szintű ragasztóval?
-
janos666
nagyúr
válasz belsodavid #38871 üzenetére
Nekem régen a 6600GT-re rakott Zalman Vf700 RAM-sünije esett le mindig az egyik memóriáról (szerencsére úgy, hogy mire feszereltem a GPU-ra, már akkor láttam hogy laza lesz a gyári ragasztó, és még akkor feladta a harcot mire betettem az alaplapba), aztán mikor néztem, láttam hogy a többi is lazácska, ezért odanyomtam őket vékonyra húzott pillanatragasztóval. Lehet hogy ez a ragasztó nem vezeti túl jól a hőt, de sokkal vékonyabb rétegben terül el ha csak egy picit csöppentesz rá és megnyomod...
[ Szerkesztve ]
-
belsodavid
aktív tag
válasz janos666 #38872 üzenetére
Most próbálom ilyen univerzális ragasztóval, ami majdhogynem ilyen gumis. Fater jön be azt mondja azt este kéne rárakni h reggelig száradjon (Jól van okos vagyok). Megpróbálom azzal, ha leesik vele akkor pedig pillanatragasztóval. De ott nagyon gyorsnak kell lennem, mert megszárad ameddig bekenem a 8-9 fetet igaz?. És nem dúrva az a pillanatragasztó szerinted? Bírta a hőt, és a karinak sem lett semmi baja?
-
janos666
nagyúr
válasz belsodavid #38873 üzenetére
Amíg nálam volt a kártya voltmoddolva kihajtottam a lelkét, úgy megforrasztva adtam el és nem szóltak hogy leégett volna.
Inkább a bordát kend végig, aztán nyomd rá a fetekre. Nekinyomod a végét a lemeznek, csurgatsz rá, hagyod hogy szétterüljön, és rányomod, aztán örökre ott is veszett...[ Szerkesztve ]
-
Croft-21
őstag
Hali
letöltöttem ezt a Zotac FireStormot
mennyire érdemes beállítani?
Nekem gyárilag:
engine: 600
memory: 2000
shader: 1500 -
janos666
nagyúr
válasz Croft-21 #38875 üzenetére
Amíg el nem kezd hibázni az ATI-tool artifact scanje, majd nézd meg hogy a Furmarkot is bírja-e ott, és ha igen, akkor ok.
-
littlelion21
addikt
Tudom, itt nem hirdetünk, de hátha valaki pont ilyet keres....
-
Croft-21
őstag
Hogy lehet az hogy Fire Stormban 2000 Mhzt ír memóriára, GPU Zbe meg 1000ret?
kép -
AMD X2
senior tag
válasz Croft-21 #38878 üzenetére
A GPU-t lökd 660 ra ,sedert hagyd majd beáll a megfelelő értékre . Memót 1050 -re lökd fel . Ha így megy furmark test legalább pár percig akkor a GPU-t állítsd 10 esével felfelé.
[ Szerkesztve ]
Ne vedd túl komolyan az életet, úgyse kerülsz ki belõle élve!--"Nem lehetsz mindig Te a király... Elég, ha Te vagy az ÁSZ!"
-
AMD X2
senior tag
válasz Croft-21 #38881 üzenetére
A memóriát mindig 2 vel oszd el mert effektíven írja a progi !! Ha most az egyik progi 2000- et ír akkor valójában 1000- en fut. Ha 1050 re tolod 2100 at fog kiírni.
Ne vedd túl komolyan az életet, úgyse kerülsz ki belõle élve!--"Nem lehetsz mindig Te a király... Elég, ha Te vagy az ÁSZ!"
-
Croft-21
őstag
válasz AMD X2 #38882 üzenetére
Na most átállítottam: 631/2098/1532
ezt produkálta 20 percig ment -
Croft-21
őstag
lehet h kicsit OFF, nem tom.
A 185.85ös driver van fent nekem, ma gondoltam egyet, Crysis warhead. Elindítom kb 10 perc játékmenet után sötét képernyő, ctrl+alt+delete: crysis warhead nem válaszol.
AKkor megjelenik egy kis buborék a tálcán: megoldások keresése (vistám van) és hogy keressek másik drivert a kártyához.
Na rá is megyek az automatikus keresése az interneten. látom már telepít is vmit, erre látom h egy régebbi drivert tett fel, de úgy h a 185.85öst nem szedte le. Na jó, fogtam uninstalálltam a drivert vezérlőpultban, erre mit látok dxdiagban? Hogy ennek ellenére a 185.85ös driver van fent
Oké, kitöröltem az nvidia mappát a Cről. ujra fel a 185.85ös de se ujraindítást nem kért se semmit, feltettem a physXet is, de ha rákeresek a keresőbe h physX, nem dob ki semmit. Mind ennek ellenére elindítom a Mirrors Edgét és a physX effektek ugyanugy mennek, mint eddig.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Croft-21 #38887 üzenetére
És ha a kis buborékbam megjelenik az, hogy ugorj kútba?
Sztem távolíts el minden nv drivert, índíts újra a gépet és tedd fel azt amelyiket jónak látod, mondjuk 182.50 -t, és ne halgass a buborékokra, főleg ne a Vista buborékaira!
Milyen nvidia mappát töröltél? Azt amibe ideiglenesen kicsomagolja a telepítőt?
c:\WINDOWS\system32\-ben szokott lenni a VGA driver nv4_disp.dll, nv4_mini.sys, stb. néven a PhysX meg itt: c:\Program Files\AGEIA Technologies\ de most a PhysX-el variáltak vmit az újabb driverekben...[ Szerkesztve ]
-
Croft-21
őstag
-
PCMESTER
csendes tag
Hy all.
Nekem van 1 Galaxy 8800GT-m Windows xp X64 2003 Sp2 alatt meik driver el és mennyi a max amit ki lehet belőle huzni Hűtés Acelero S1+12cm venti terhelve 52°C memória 36°C
Infókat előre is köszike -
belsodavid
aktív tag
Heló! Ezek mennyire jó adatok galaxy 8800gt-től? tuningolva 675/1000/1680on. GPU GRID-ben játék közben 68°c, környezete 40°c, memória 63°c. gpu+ környezete sztem jó, a memória mannyire vészes? meddig mehet?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz belsodavid #38894 üzenetére
Teljesen jó hőfok adatok! Lényeg, hogy ne legyen 3 számjegyű. Szóval 80-90-fokig teljesen rendben vagy.
#nincsbennetarcsi
-
shteer
titán
válasz belsodavid #38896 üzenetére
az a nyák - vhol a nyákon elhelyezett szenzor
szerintem jónak tűnik..
-
munky
őstag
Tettem az Inno3D GT-re egy Coolink GFX Chilla-t. Tetszik mert halk viszont a hőmérsékletekkel nem vagyok kibékülve.
Alapon 60fok körül van a GPU terhelés alatt viszont felmegy 90-95fokra is (Ház oldala le van véve). Tetőtérben van a gép szóval a szoba jóval melegebb az átlagosnál. Ennek ellenére én sokallom ezt az értéket.
Az esetleg közre játszhat ha túl sok pasztát tettem a GPU-ra?
-
q2w3
senior tag
Sziasztok!
Húzott 8800Gt-től 15000 pont 3dmarkban 1360x768-ban a többi alapon jó?
a tv-m nem tud 1280x1024-et.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Kiakadtak az európai chipvezetők az USA, Kína és az EU követelésein
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Robotporszívók
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók