Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
AMD X2
senior tag
válasz dvd_R+ #39250 üzenetére
Ezt találni róla.
Esetleg használd valóban a GOOGLE-t , biztos lesz más érdekes is.Ne vedd túl komolyan az életet, úgyse kerülsz ki belõle élve!--"Nem lehetsz mindig Te a király... Elég, ha Te vagy az ÁSZ!"
-
buherka
addikt
válasz dvd_R+ #39250 üzenetére
hali-gali
Hát nem ma volt, talán igaz sem volt
Nya szóval...van itt egy rövid leírásom.
Balról jobbra haladva rakosgasd a jumpert, ahogy az ábrákon jelöltem.
Az utolsó állásban már kb 1.35 V körül is kaphat a GPU, tehát a második 6 pines tápkábelt is igényelheti ilyenkor a kicsike.
Ha nem megy el 770-ig a GPU-d, még nem dőlt össze a világ.Ja... és okosan az übertuninggal így nyáron, főleg ha gyári hűtés honol rajta...mert megégeti kis kezed
Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.
-
DemonDani
addikt
Lassan be lehet írni a GTS 240et meg lenne ott még
[ Szerkesztve ]
NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.
-
csucsu69
tag
Költői kérdés:Vajon ezeket a kártyákat mennyire csapta meg a költséghatékonyság fuvallata?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz csucsu69 #39262 üzenetére
Van egy ide illő idézetem: "... nem kicsit, nagyon!" PCB valószínűleg kevesebb rétegű, talán a VRM-ek száma nem változott de a felhasznált alkatrészek minősége biztos, hogy nem olyan mint amit anno az ős 8800GT-nél használtak.
shteer: Na ezért írtam, hogy hiszem ha látom.
Pubszon: Azaz, akkor jól számoltam.
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
Srácok akkor BIOS flash-elésre fel!
#nincsbennetarcsi
-
shteer
titán
-
mno
tag
üdv!
VGA-m egy MSI GF 8800 GTS OC 512M VGA(G92es), a baj hogy időnként megáll a hűtőventilátor. Van-e esetleg vkinek gyári hűtő, illetve mit ajánlotok rá, egyszerűt, olcsót.
köszi, üdv
Joe
-
AMD X2
senior tag
Ezt próbálj beszerezni. Ha ilyen hűtőt teszel rá + 12 cm -es ventit akkor nem lesz vele gond.
Persze a gyári hűtő talán olcsóbb.Ne vedd túl komolyan az életet, úgyse kerülsz ki belõle élve!--"Nem lehetsz mindig Te a király... Elég, ha Te vagy az ÁSZ!"
-
AMD X2
senior tag
válasz csucsu69 #39281 üzenetére
Hát igen. Aki lecserélte biztonsági okokból elteszi inkább ha valami gebasz van a karival tudja gariztatni. Később eladásnál is szeretik a vevők ha megvan az eredeti hűtő.
Ne vedd túl komolyan az életet, úgyse kerülsz ki belõle élve!--"Nem lehetsz mindig Te a király... Elég, ha Te vagy az ÁSZ!"
-
Qru
MODERÁTOR
válasz AMD X2 #39278 üzenetére
BFG 8800GTS OC után jött egy GTS260 216SP a gépembe és elég keményen leverte a GTS-t. A 275 meg még ütősebb. Bár most már várd ki sztem a DX11-es karikat. Még ha nem is lesz rá pénzed (eleinte biztos drágák lesznek), legalább lenyomja a mostani karik árait.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
AMD X2
senior tag
Hát remélem is , hogy erősebb a 275 ös !
Hát remélem ha befutnak a DX 11 es karik akkor a mostani csúcs VGA-k buknak az árukból. Akkor veszek egy komolyat, mert sokáig brutál kari lesz az még azért , hogy DX 11-et nem támogatja.Ne vedd túl komolyan az életet, úgyse kerülsz ki belõle élve!--"Nem lehetsz mindig Te a király... Elég, ha Te vagy az ÁSZ!"
-
AMD X2
senior tag
-
Quan-Chi
őstag
én egy nagyon boldog Asus 8800GS TOP tulaj vagyok! 1440x900-as fix felbontásba minden játék ment eddig fullon az adatlapomon lévő alsóközép kategóriás konfigon! eredetileg 2 darab XFX 8800GS XXX volt benne SLI-be , de eladtam őket, és hogy minden Asus legyen vettem a mostani kariból 1et, ugyanis sehol se vettem észre a 2 VGA előnyét! még COD 5-ben sem, ahol elvileg az opciókban alapból lehet kérni a 2 VGA-t ! eddig 1 játéknak sikerült nagyon belassulni az pedig DOSBOX alatt a DOOM2 -nek, aminek kisgyerek korom óta hódolok
kajaidőben kérem ne zavarjanak! 8:00-22:00
-
-
AMD X2
senior tag
Tudom ,hogy megérné váltani de várok vele mert olyan keveset adnak most a kártyámért , később a 275 -ös ára is esik majd az elérhető szintre. Most per pill. teljesen elég a VGA-m mindenre amire használom.
Ne vedd túl komolyan az életet, úgyse kerülsz ki belõle élve!--"Nem lehetsz mindig Te a király... Elég, ha Te vagy az ÁSZ!"
-
janos666
nagyúr
Egy 8800GTS512-n mennyire halk a ventilátor idleben? Ha beszabályzom úgy, hogy terheletlenül is elmehessen a mag akár 80-90 fok köré, akkor gyakorlatilag már hangtalan?
Vagy ha ez fontos kérdés, akkor inkább passzív 9600GT (elmegy az úgy, hogy nincs kényszerszellőztetve a ház, csak levéve az oldala, de semmi venti)?[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
válasz csucsu69 #39294 üzenetére
Kösz az infót.
Most a cél az lenne, hogy ne legyen hangja (max annyi, amit a tápom vagy a vízpumpám is kiad, ami gyakorlatilag hangtalan). Ehhez gondoltam vagy egy passzív 9600GT-t, vagy egy aktív, de leszabályzott 8800GTS-t. A 80-90 fokot persze most csak saccra mondtam, mert korábban volt már nálam egy 8800GTX, az is 80 fölött volt terhelve, a 4870x2-m meg néha már a 100-at nyaldosta.
Inkább úgy értettem, hogy aszerint állítanám be a ventit, hogy minél kevesebbet pörögjön, hogy a hőfokot elengedem addig, ameddig gyári vezérléssel is elmegy terhelve, szélsőségek közt, ha ez 60, akkor addig, ha 100, akkor addig...Most egyelőre pótkártyának kéne, amíg sikerült kicsréltetni a tönkrement 4870x2-met, vagy ha nem sikerül, akkor addig, míg kijönnek a HD5-ösök, és veszek azok közül egyet.
A halk üzem azért lenne fontos, mert minden passzív vízhűtéssel van megoldva a gépben, ha visszajön a 4870x2, arra is visszamegy a vizesblokk, ha HD5-öm lesz majd, azon is az lesz, szóval ha már minden be van csövezve a csend érdekében, akkor legyen halk ez is.
A távlati cél az lehet, hogy miután megérkezik mellé a gyorsabb VGA, akkor esetleg itt marad Physx gyorsítónak (meghatározatlan időre, mondjuk míg valaki jó áron el nem viszi, vagy akár évekre, attól függően, lesznek-e Physx-es címek még idén, és jövőre...)
Persze, ha hónapokig nem tolnék semmi Physx játékot, addig kicsúsztatnám a slotból, de addig sem akarom, hogy sipíkoljon ott nekem, míg épp ilyen játékkal játszok. Tapasztalatom szerint nem nagyon melegíti a GPU-t, ha csak Physx-et számoltatok vele, közel van az idlehez, főleg egy ilyen erős GPU-val méginkább.
Szóval ezért érdekel a hangerő...
Csak félek, hogy lehűlik-e a passzív 9600GT, ha berakom egy másik VGA, és egy hangkártya közé úgy, hogy semmi ventilátor nem szellőzteti, csak le van véve a ház oldala, és minden máson vizesblokk.
És persze erre az 1-2 hónapra nem ért, ha minél gyorsabb az a pótkártya (főleg ha közel állnak egymáshoz az árak...).[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
csucsu69
tag
válasz janos666 #39295 üzenetére
Így már érthető a dolog.Én a passzív hűtésben nem nagyon hiszek, mert a vga-knál a passzívok 100 fok körül rohangálnak és előbb vagy utóbb megtámogatják öket egy csendes ventivel.A gts 85 fokig engedi elmenni a hőfokot gyárilag(enyém msi volt), utánna 100% venti.Bármelyik nv karit veszed meg,készülj fel,hogy mivel már elég korosak nehezen tudod majd eladni és áron alul, pláne ha jönnek az új karik és lenyomják a régiek árát.A gyorsítókártyáról Qru blogjában olvass után,érdemes.
-
janos666
nagyúr
válasz csucsu69 #39296 üzenetére
Hehh, Qru úgyhiszem még talán tőlem vette az ötletet, bár ő inkább Gef+Gef-el játszott, nem Radeon+Gef-el, mint én, de azok az infók egyébként is elavultak már. Idén nyáron is volt nálam egy 8600GT egy hétre, csak azért nem írtam róla blogos cikket, mert a beüzemelés már változott, de 4-5 bekezdés miatt nem írtam címlapos írást, bemutatható/tesztelhető játékok pedig csak a láthatáron voltak, nem kiadva. (Csak ME lett volna, mondjuk azóta presze sehol sincs Physx se a Terminatorban, se a Bionic Commandóban...)
Minden esetre, csak azt akartam mondani, hogy azzal nem lesz gond.Tudom, hogy ha szeptember-október körül jön a HD4, akkor 20-25k közti árból átesnek a 15-20, majd kis idővel (mire az új Geforce is befut) a 10-15k-s árkategóriába a 128SP-s G80/G90(b) VGA-k. Annyira most nem izgat. Nemrég dobtam ki egy x38-as alaplapot, és 50-50%, hogy a 4870x2-m is kukába megy, mert nem cseredarab jön vissza gariból (meg van az oka, hosszú mese...), illetve ha mégis cserélik, már 60-ért sem tudom eladni 0 percesként sem. Ennyi már belefér. Valami cserekártya meg kell, mert ha cserélik is, akkor is sokára, és ha nem cserélik, akkor legalább a HD5 megjelenéséig ki kell vele húznom, ezek után nem érdekel, hogy még 1-2k-val többet bukok a pótkártyán (ha megtartom, nem annyira pénzben mérhető, bár túlzás a G92-t csak physx-re tartani, de legalább poénnak, vagy Molnárkázni jó )
Most azt hiszem inkább refhűtős 8800GTS512 lesz ebből, aztán legfeljebb megoperálom a hűtését, kap egy halk leszabályzott 9cm-es ventilátort a bordázata fölé, ha idleben letekerve is hallható a gyári hűtő. Ha meg elviszik előlem, akkor marad a passzív 9600GT. De amennyi Physx cím várható, akár kibírom azt hallható ventivel is, ha nem kell, majd kirántom a slotból (ne egye az áramot), és kész, vagy majd elcserélem passzív VGA-ra, teszek rá vizesblokkot, ha leestek az árak, vagy mittudomén...
[ Szerkesztve ]
-
csucsu69
tag
válasz janos666 #39297 üzenetére
Annó amikor vettem a gts-t nem csalódtam benne és ma is még magában is jó lenne,de volt egy visszautasíthatatlan ajánlat egy gtx-re.Nekem s1 volt rajta és az azért jóval hallkabb volt mint a gyári hűtés és a kari is max 65fok volt load-ban minden venti szabályozás nélkül.Azért arra kíváncsi lennék, hogy mennyit dob egy társkártya egy 4870x2-őn!
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz csucsu69 #39298 üzenetére
Olyat én is tudok, mint az S1: leveszed a műanyagfedelet, és odarakod a 8-9cm-es ventit a bordákra, amit az S1-re tennél fel.
Hát, remélem lesz alkalmam kipróbálni a kettőt együtt, valami fasza kis játékkal, ha pottyan addig valami Physx-el. A Vantge tuti örülne nekik.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest