Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
semetka
őstag
Felraktam a 181.20 drivert, de far cry 2 alatt nem láttam változást. Van már tapasztalat hogy jobb mint a 180.48??
==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
cellpeti
nagyúr
Az lehet gond,hogy csak egy tápcsati van a karin?
Mennyivel lehet gyengébb a kari,ha egyeltalán gyengébb emiatt?
Melyik drivert érdemes feltenni?[ Szerkesztve ]
Tigris, tigris, csóvafény...
-
cellpeti
nagyúr
válasz shteer #38205 üzenetére
Semmi baja a karinak,csak mondom megkérdem,hogy ez nem gond e!
A 88GT-met a 140.84-es szaratta be,amit a GTA-hoz szedtem le. Hát az máshoz nem igazán jó,mint csak ahhozAjánloták nekem az Omega drivereket is,érdemes,vagy maradjak a gyárinál?
Esetleg nincs valakinek plusz tápcsatija 88GT-hez?
[ Szerkesztve ]
-
Dark KillerX
addikt
-
cellpeti
nagyúr
válasz Dark KillerX #38207 üzenetére
ok,rendben van,igen ilyen karim van.
-
butcher eu
senior tag
hali
van egy kérdésem. melyik erősebb kártya?
9400 gt 8600 gt vagy a 3450 mobil radeon? -
Qru
MODERÁTOR
válasz atesss #38176 üzenetére
Ezért vettem anno gyárilag vrm-bordás kártyát. S1-hez donornak tökéletes volt.
Sztem a legegyszerűbb ha sima memsünit ragasztasz rá (700 huf-ért vettem), az én vga-mon is ez van és remekül végzi a dolgát.Vmoddal mennyit nyersz, az erősen gpu függő, de olyan 810-815-ös gpu órajel körül teljesítenek. (Fórumtárs vmodos 9800GT-je 810-et tudott, az én Vmodos 8800GTS-em 815-nél fulladt ki stock coolerrel), vízzel nyilván feljebb is tudsz menni.
#nincsbennetarcsi
-
shteer
titán
válasz butcher eu #38210 üzenetére
ez a g92 topik, itt nagyobb valószínűséggel kapsz választ
szerintem jónak tűnik..
-
cellpeti
nagyúr
válasz Kleroo #38211 üzenetére
Nem nagyon szoktam meghúzni a VGA-kat,minek?
Egy szériát húzással úgyse lehet kiküszöbölni. Majd ha lejár az ideje,addig spórolok és veszek másikat(használtat)Attól függetlenül nyugodtabb lennék,ha lenne még egy tápcsatija,nincs valakinek plusszba,pénzért vagy esetleg ajándékba?
Dark KillerX: Ja én is lesegettem. Jó lenne,ha újabbat is kidobnának!
[ Szerkesztve ]
-
Dark KillerX
addikt
180.48 Vs. 181.20 Oprendszer Vista 32-bit Sp1
Crysis 1.2+ Natural mod 2.02/ 1024*768 minden highon Vista alatt Dx9-es modban
180.48 [link]
181.20 [link]
Crysis Warhead 1280*1024(dx10)minden játékoson,a textúra és az objectum pedig közepesen.:180.48 [link] 181.20 [link]
Far Cry2 1152*864 és minden Very High-on .:180.48 [link] 181.20[link]cellpeti.Tényleg jó volna egy újabb Omega driver,de hát.
[ Szerkesztve ]
-
shteer
titán
szerintem jónak tűnik..
-
Dark KillerX
addikt
válasz shteer #38218 üzenetére
Úgy tünik a mark-ok nem profitálnak az új driverből.Bár a játékok sem nagyon gyorsultak,de egy két helyen olvastam,hogy főleg DX10 alatt,hozott több százalékot a driver.Amúgy én is Vistát használok,és tényleg több játéknál is éreztem,hogy még kiegyensúlyozottabb lett a teljesítmény,azaz kevesebb a lag (én ezeknél a játékoknál néztemar Cry2,GTA4,NFS Undercover,Crysis,Warhead,BiaHH)
-
fOriginal
tag
Hello!
Van egy rejtélyem számotokra. Van egy tökéletesen működő gép. Letöltögetünk rajta, némi játékot játszunk, net office stb. Szilveszterre szétszereltük, mert az lett a mozimasina a nagyobb monitorhoz. Egy usb stickről akartunk dobálni dolgokat rá de megölte magát, és 0ra lassult. Ezután leteszteltem a processzort, megnéztem az erőforráshasználatot a futó folyamatokat, semmi gyanús. (közte volt 1-2 reset mert bizonyos dolgokra teljesen beállt a gép) Aztán kezdtem sejteni, hogy a vgaval van baj, de nincs rajta kiégés, plusz ha komolyabb baja lenne akkor nem indulna el nagyon a gép. Fánk renderelővel próbáltam tesztelni a videókártyát, de a következő error üzenetet adta: opengl driver eror 12 (sacc/kb)
következett a driver újratelepítés (legfrissebb 180.48) minden telepítés és első restart után tökéletesen működik a gép, vidkártya is (eVGA 8800GT) de ha a reboot után kikapcsolod, és újra elindítod, ugyanaz a problem üti föl a fejét. ESET januári updattel és adaware úgyszint januári database updatejével lett vírusellenerőizve, írtózva a gép. (azóta a 181.20as driver is lett próbálva.)valami ötlet, javaslat, hogy mi lehet a probléma forrása, esetleg a megoldás?
"a pessimist is never disappointed"
-
Henker2
addikt
Sziasztok. Érdeklődni szeretnék, hogy a G92-es 8800GTS gyári hűtője mennyire jó? Hang, hűtési hatékonyság? Lehet-e vele egy kis tuningot kicsikarni, vagy le kell cserélni.
Egyébként konkrétan a Gigabyte 8800GTS-ről lenne szó.Köszi
Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Henker2 #38221 üzenetére
Mindegyik ref hűtős, sztem az egyik legjobban eltalált gyári hűtés. Nekem 815/2008/2200-on is meghűtötte a karimat. Hangja sem vészes, sztem felesleges cserélni rajta, sokat nem nyersz vele.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
sid.:Rc211v
őstag
válasz Henker2 #38224 üzenetére
Tényleg nagyon jó a gyári hűtése a GTS-nek ..nálam 22 fokos szobába 47 fok idle 33%-os ventivel.. 60-tol több nem volt még játék közbe(bár ekkor nem tom mennyin ment a ventije de halk volt még)
<R6 08'> Core™ i5-13600KF / Gainward RTX 4070 Panther / ACER™ PREDATOR XB271HU 165Hz //
-
Henker2
addikt
-
Lui76
őstag
Tegnap negatív rekordom volt , játék után volt 30 fokos a gpu...
Gép induló hőmérséklet proci -1 everest stresstest alatt ment fel 25-ig.
-Padlástér.www.kezmuveskeramia.hu
-
Lui76
őstag
válasz shteer #38230 üzenetére
Ezért netezek egy laptopon amit a házban akárhova tehetek pl a kandalló elé ülve (wifi).
Egyébként e 88GT-n acc. X1 van de kár volt belőnöm rivában 50%-ra ilyen zimában lehet passivan is elvinné
Szerencsére így is totál halk a VGA.[ Szerkesztve ]
www.kezmuveskeramia.hu
-
fsb1000
nagyúr
Üdv!
Vettem egy BFG 8800GTS/512 OC kártyát.
Honnan tudhatom meg hogy mekkorák a default órajelek? (gyártói oldalon kivül)
Jelenleg a az everest és GPU-Z szerint is 800Mhz a GPU clock meg a default is, ami azért kicsit sok.
A ventiket is hangosan kell járassam, mert melegszik a kari..Hogy tudnám a 2D és 3D beállításokat külön-külön megadni?
Rivatunerrel hiába állítom át a 2D-t, a 3D performance is ua. lesz illetve fordítva.8800GTS-nél nincs lehetőség külön szabályozásra a terhelés függvényében?
vagy legalább 2D/3D szeparálása lehetséges?GPU Vcc-t mivel tudom megnézni?
Mert everest szerint 3,3 amit szintén soknak tünik. -
fsb1000
nagyúr
-
fsb1000
nagyúr
Pecc: Köszönöm a linket, de szerinted melyik kérdésemre ad választ?
Nekem nincs gondom a ventillátor vezérléssel, azért kell maxon hajtani mert a kártyám default órajelei magasak és nagyon melegszik a kártya.
A szörös fánkkal el tudom érni a 80-90 fokot és aztán kifagyás.
(játék alatt nem fagyott még, de nekem elég lenne 675MHZ is alacsony hőfokon, igy felfűti a procimat, meg bekapcsolódnak a házventik is hogy kiszellőztessék a felmelegedett házat... zaj... zaj..)A fő kérdés az hogy milyen szoftverrel tudom meg mennyi a default érték?
És ha az nem egyezik a gyártói adattal, akkor hogy tudom viisszaállítani (pl 675-re)?Ez a gond:
(alul everest túlhajtás adatai)[ Szerkesztve ]
-
fsb1000
nagyúr
Üdv!
Itt a PH-n vettem. S1-vel szerelve.Nincs is vele semmi gond, csak az eladó elfelejetette ezt az apró tényt közölni, hogy a BIOS moddolt.
Következő kérdés: Mivel és hogy tudom a BIOS-ban visszaállítani a gyári értékeket?Egyébként a kártya nagyon megy, csak hűteni kell..... De nekem a gyári órajelek jobban megfelelnének.
-
Kleroo
veterán
válasz fsb1000 #38238 üzenetére
Nincs kedved csinálni egy tesztet vele? (bár lehet hogy már volt ilyen szintre tuningolt 8800gts teszt, de elkerülte a figyelmemet)
kíváncsi volnék mit tud így a kari, friss driverekkel. és esetleg beollózni mellé egy ph-s 9800gtx+ teszteredményt.Hodor. Hodor? Hodooor!
-
fsb1000
nagyúr
válasz Kleroo #38239 üzenetére
840-en még elindul.
Milyen terhelést adjak neki?
3D06 lefut 1280x1024-ben az OK? A GPU és a shader freki maradjon szinkronban?Szerintem a memoknál lesz a gond, mert elég meleg a nyák hátoldala alattuk.
Ha vizzel hűteném, az is menne még feljebb...De most ezért vegyek egy FC vizesblokkot?
Mikor épp az S1 miatt vettem meg... gondoltam elgétéázgatok vele szép csendben.Az eladó korrekt (nem ő moddolta, de utanájárt és telón visszahívott) COD5-nél neki nem melegedett.
Azt is kipróbázom... szerintem azzal nem lesz gond. GTA4-nél 100% a memo kihasználtság. -
t-shirt
veterán
válasz fsb1000 #38240 üzenetére
nvflash-el le kell mentened a biost a kártyáról (dos)
nibitor-al tudod módosítani az órajelet
és utána nvflash-el újra feltölteni (dos)Egy kis írás a flash-ról [link]
A nibitor elég egyértelmű, de van arról is kis írás ha kell. (hiába találsz a nibitor-ban lehetőség a külön 2d - 3d órajel beállításra attól még sajnos ez nem működik)
[ Szerkesztve ]
-
fsb1000
nagyúr
válasz t-shirt #38241 üzenetére
OK, köszönöm!
Kell mellé mégegy VGA kártya? Egy mezei PCI (nem pcie) vagy simán lehet floppyról flashelni?Arra is gondoltam, hogy a legfrisseb BIOS-t letöltöm a gyártói oldalról (ha lehet) vagy az NVIDIA-tól és azt töltöm fel a karira.
Mi van ha nem sikerül a müvelet?
Épp a múlt héten csesztem el egy alaplapot..... -
t-shirt
veterán
válasz fsb1000 #38242 üzenetére
Nem kell mellé még egy kártya, mehet simán a floppy. Szerencsére itt nem olyan kilátástalan a helyzet mint egy alaplapnál ha félre sikerül, akár egy másik vga-val, de akár egy másik gépen összerakott floppyval megoldható a dolog hogy automatikusan rakjon fel egy biost monitor nélkül. Kis odafigyeléssel nagyon nem lehet elrontani. A lementett biost eredeti formájában meg kell őrizni, kb ennyi óvintézkedés bőven elég. Ha a gyártó oldaláról lehet leszedni biost az is jó lehet, de szerintem az a legbiztonságosabb ha csak egyszerűen ennek a biosnak csökkented az órajelét, mert ez a bios biztosan működik a kártyával.
[ Szerkesztve ]
-
szitaati
aktív tag
válasz fsb1000 #38238 üzenetére
Van azon az S1-en venti? Mert ha van kizártnak tertom, hogy 90 fok legyen a GPU, még tuningolva se. Ha nincs rajta javaslok rá egy halk 12 centiset és szerintem megoldva a probléma. Ha van nem szóltam...
[ Szerkesztve ]
"Lebegőpontos regiszterek vagyunk az átmeneti tárolók bizonytalan mágneses mezején"
-
fsb1000
nagyúr
válasz fsb1000 #38246 üzenetére
3DM_06 alatt nem lett melegebb mint 50 fok (meglepő!!! de akkor az S1 jól müxik)
gyári frekin: 13012 [link]
OC (default): 14787 [link]Ezek az eredmények gyak. megegyeznek azzal ami a TOPLISTAban olvashatók hasonló VGA és CPU frekikkel: [link]
Semmi extra.A szörös fánk (GPU caps viewer) 600x600x4AA most 82 fokra vitte fel kb. 3-4 perc alatt.
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz fsb1000 #38247 üzenetére
Igen, GPU Caps folyamatosan közel 100%-ra terheli a gput, meg a memóriát, a demók meg játékok közel sem terhelik le ennyire a vga kártyát. Ezért hűvösebb 3DMák alatt is.
Nekem gyári hűtéssel pl Crysis-ban a 88GTS 80 fok körül volt 790-es gpu órajelen 92%-os ventifordulattal. GPU Caps-ot már nem is mertem indítani... Viszont 3DMark simán lefutott még 815MHz-en is, szóval ott sem ment 85-90 fölé, mert lekapcsolt volna, vagy egyszerűen visszavesz az órajelből, ami a pontszámcsökkenés miatt hamar kiütközött volna. Pedig ahogy húztam egyre jobban konstans volt a pontszám növekedés.[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Henker2
addikt
Sziasztok! Segitsetek. Vettem egy Gigabyte 8800GTS G92-es 512MB-os. Átpasztáztam, de észrevettem valamit. Nem tudom, ez normális-e: referenciahűtője van dual slotos. A GPU-t átpasztáztam, de a memóriákhoz nem ér hozzá a hűtő azon része, ami ki van alakitva úgymond hozzá. Kicsit aggaszt a dolog, mert igy egy 1mm-es rés van a memó és a hűtő között. Ez normális? Ha nem, akkor mit tudtok ajánlani ennek a résnek a kitöltésére? Mert a paszta sajna nem elég.
Segitsetek
HaliXiaomi Redmi Note 12 Pro 5G
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest