Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
fsb1000
nagyúr
Üdv!
Vettem egy BFG 8800GTS/512 OC kártyát.
Honnan tudhatom meg hogy mekkorák a default órajelek? (gyártói oldalon kivül)
Jelenleg a az everest és GPU-Z szerint is 800Mhz a GPU clock meg a default is, ami azért kicsit sok.
A ventiket is hangosan kell járassam, mert melegszik a kari..Hogy tudnám a 2D és 3D beállításokat külön-külön megadni?
Rivatunerrel hiába állítom át a 2D-t, a 3D performance is ua. lesz illetve fordítva.8800GTS-nél nincs lehetőség külön szabályozásra a terhelés függvényében?
vagy legalább 2D/3D szeparálása lehetséges?GPU Vcc-t mivel tudom megnézni?
Mert everest szerint 3,3 amit szintén soknak tünik. -
fsb1000
nagyúr
-
fsb1000
nagyúr
Pecc: Köszönöm a linket, de szerinted melyik kérdésemre ad választ?
Nekem nincs gondom a ventillátor vezérléssel, azért kell maxon hajtani mert a kártyám default órajelei magasak és nagyon melegszik a kártya.
A szörös fánkkal el tudom érni a 80-90 fokot és aztán kifagyás.
(játék alatt nem fagyott még, de nekem elég lenne 675MHZ is alacsony hőfokon, igy felfűti a procimat, meg bekapcsolódnak a házventik is hogy kiszellőztessék a felmelegedett házat... zaj... zaj..)A fő kérdés az hogy milyen szoftverrel tudom meg mennyi a default érték?
És ha az nem egyezik a gyártói adattal, akkor hogy tudom viisszaállítani (pl 675-re)?Ez a gond:
(alul everest túlhajtás adatai)[ Szerkesztve ]
-
fsb1000
nagyúr
Üdv!
Itt a PH-n vettem. S1-vel szerelve.Nincs is vele semmi gond, csak az eladó elfelejetette ezt az apró tényt közölni, hogy a BIOS moddolt.
Következő kérdés: Mivel és hogy tudom a BIOS-ban visszaállítani a gyári értékeket?Egyébként a kártya nagyon megy, csak hűteni kell..... De nekem a gyári órajelek jobban megfelelnének.
-
fsb1000
nagyúr
válasz Kleroo #38239 üzenetére
840-en még elindul.
Milyen terhelést adjak neki?
3D06 lefut 1280x1024-ben az OK? A GPU és a shader freki maradjon szinkronban?Szerintem a memoknál lesz a gond, mert elég meleg a nyák hátoldala alattuk.
Ha vizzel hűteném, az is menne még feljebb...De most ezért vegyek egy FC vizesblokkot?
Mikor épp az S1 miatt vettem meg... gondoltam elgétéázgatok vele szép csendben.Az eladó korrekt (nem ő moddolta, de utanájárt és telón visszahívott) COD5-nél neki nem melegedett.
Azt is kipróbázom... szerintem azzal nem lesz gond. GTA4-nél 100% a memo kihasználtság. -
fsb1000
nagyúr
válasz t-shirt #38241 üzenetére
OK, köszönöm!
Kell mellé mégegy VGA kártya? Egy mezei PCI (nem pcie) vagy simán lehet floppyról flashelni?Arra is gondoltam, hogy a legfrisseb BIOS-t letöltöm a gyártói oldalról (ha lehet) vagy az NVIDIA-tól és azt töltöm fel a karira.
Mi van ha nem sikerül a müvelet?
Épp a múlt héten csesztem el egy alaplapot..... -
fsb1000
nagyúr
válasz fsb1000 #38246 üzenetére
3DM_06 alatt nem lett melegebb mint 50 fok (meglepő!!! de akkor az S1 jól müxik)
gyári frekin: 13012 [link]
OC (default): 14787 [link]Ezek az eredmények gyak. megegyeznek azzal ami a TOPLISTAban olvashatók hasonló VGA és CPU frekikkel: [link]
Semmi extra.A szörös fánk (GPU caps viewer) 600x600x4AA most 82 fokra vitte fel kb. 3-4 perc alatt.
[ Szerkesztve ]
-
fsb1000
nagyúr
válasz achmed #38269 üzenetére
Nem a bios moddal van a gond (elhiszem, hogy nem tudott róla), hanem hogy ezen a frekin félóra 3D használat után meleg lesz a RAM és zöld hangyák rohangálnak a képernyőn.
3-unk közül legalább ketten tudjuk mit jelent ez...
Nála ez nem fér bele a próbagariba (mert 3 nap múlva szóltam, pedig már másnap jeleztem telefonon, hogy túlhajtott és melegszik)
Ezen kivül semmi gond a kártyával, mert nagyon jól megy, stabil, nem ciripel, stb.Ennyi nekem belefért volna, nagyobbat is lenyeltem már.
Az nem fért bele, hogy azt mondta nem bizik bennem és ennyi idő után nem lehet tudni mit csináltam a karival.
Mit??? Feldugtam a lovamnak?Persze hogy ordibáltam a telefonba. Öreg vagyok én már ehhez.
De fátylat reá.Majd korrekt módon meghírdetem pár nap múlva PH-n hadd vigye aki 3DM tesztekre hajt.
Persze jelezve, hogy Bios moddolt (tényleg jól megy) és néha kicsit hangyásodik.Igy: [link] alig láni ot középtájt, de ott van.
[ Szerkesztve ]
-
fsb1000
nagyúr
válasz Henker2 #38281 üzenetére
Nekem is ilyen van, de hamarosan eladom, mert BIOS moddolt....
A FET-ekre kéne még rakni bordát, de nem megy rá egykönnyen
Az enyémen meg van faragva egy nagyobbacska borda és az van rászorítva.Ha 1 ventid van, akkor kb középre rakd. És fujja rá az S1-re a levegőt.
De majdnem mindegy mert zárt háznál sajnos a VGA alatt kavarog a meleg levegő.
Ezért +veniket építettem be, hogy kapjon elég friss levegőt. -
fsb1000
nagyúr
válasz kristoof92 #38288 üzenetére
ja hogy az idle-ben ennyi?
Az sok. A bios moddolt kártya 41 fokos idlében.Nem a porral van gond. ilyenkor. Meg kéne nézni mennyire jól illeszkedik a GPU-ra.
Paszta kiszáradt vagy sem? -
fsb1000
nagyúr
Üdv!
Van valakinek G92b gpu-val szerelt videókártyája?
Vennék egy GTS-250-et és nekem úgy tünik mindegyik g92-es, azaz 65nm-es, de én 92b szeretném.Esetleg egy GPU-Z-t megnéznétek?
Több órás netes kutatás után sehol sem találtam olyan GPU-z képet ahol g92b lenne.A chipről van fotó (tehát nen legenda...), de nem tudom milyen tipusú kártyában van.
Kösz előre is a segítséget! -
fsb1000
nagyúr
Köszi a választ!
Még egy kérdés: Melyik GTS-250-nél lehet a feszültséget emelgetni szoftveresen?
A Gigahoz van GamerHUD lite, de az nem tudja.
-
fsb1000
nagyúr
válasz vadani #39574 üzenetére
Egyezik a gyárival, ez ok: http://hu.asus.com/product.aspx?P_ID=y9QlEhquPSfy1F8d
Lehet hűtés gond: esetleg leszedték a gyári hűtést és most nem jól fekszik fel
Lehet táp gond. Túl kicsi a tápod, vagy a 12V-ot több ágon szolgáltatja és kevés a GTS-nek
Lehet RAM gond: Széthajtották valamikor és most szemetel 3D-ben. -
fsb1000
nagyúr
válasz vadani #39586 üzenetére
ha a hütéssel van gond:
1. Add vissza a kártyát, vegyél másikat
2. ha meg akarod tartani, akkor javitsd meg (szétszedni, kipucolni és újrapasztazni, új gap-pad)
3. ha ez nem megy, akkor cseréld le a hütést. Nekem AC S1-vel ment + 12cm hütő.
(de ez ++költség)De hütés probléma nem csak a hütés hibája miatt lehet, hanem a kártya miatt is.
Pl túl sok feszt kap a GPU és felfüti a ram-kat is..
(az enyém ilyen volt és nem vette vissza az eladó, én meg nem akartam Bios visszamoddolni, és aladtam igen olcsón...)A tápod áganként csak 14-15A tud leadni: [link]
Azt nem tudjuk, hogy a vga melyik ágon van és mivel osztozik, de a 8800GTS-nek elég kell legyen 11-12A.
-
fsb1000
nagyúr
válasz vadani #39597 üzenetére
Nem tudom hogy állapodtatok meg, de én visszavenném ezt a VGA-t.
3 nap próbagariba az ilyesmi belefér.
Vagy az a minimum, ha tudom semmi baja, akkor felajánlom, hogy gyere nézd meg az én gépembe, aztán megbeszéljük.
Ha jó, akkor nincs rizikója a visszavételnek, hiszen ismét eladható.... -
fsb1000
nagyúr
Üdv!
Ismét vennék GTS250-et vagy 9800GT(+).A kérdésem: 2D-ben az órajeleket visszaveszi valamelyik driver?
Úgy emléxem erre nincs lehetőség.Esetleg BIOS moddal vagy egy mezei Rivatunerrel meg lehet oldani hogy 2D-ben alacsony frekin fusson?
99%-ban netezés menne a gépen. -
fsb1000
nagyúr
válasz szitaati #39848 üzenetére
Köszi... igazad van, a fesz visszavétel fontosabb.
Eddig GTX285 meg 260-asom volt, de az alacsony kihasználtság miatt lecseréltem.
Viszont arra az 1%-ra kell a kraft és az ATI-kkal nem jól megy a GTA4.
Valamivel ki kel húzni a fermiig.... remélem annak lesz normális energiagazdálkodása.
.Egyébként a Giga GV-N98TZL-1GH hez van HUD, de nem tudom a feszt mennyire vesui vissza.
Volt régen 9600GT-m, annál müködött a fesz visszavétel HUD-dal.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- BestBuy topik
- Milyen házat vegyek?
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Ukrajnai háború
- Horgász topik
- WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- További aktív témák...
- Nvidia GTX1080 Founders Edition
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Sapphire 7900xtx nitro+ vaporx 24g , kis hibával
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest