Új hozzászólás Aktív témák

  • #31733248

    törölt tag

    válasz kardkovacsi #34973 üzenetére

    "én kérek elnézést, de már nem bírtam tovább :)"

    És attól, hogy beöltöztél bohócnak, jobb lett? :)

    Zolee897

    Az a legszebb az egészben, hogy néhány napon belül szó szerint visszaigazolta az Energiahivatal, amit az ott dolgozó ismerősöm mondott. ;)

    HunChris

    "Ha akarja a kormány, akkor úgy dönt, hogy a régi szerződésű napelemeseknek is bruttó lesz, csak "bruttó_hűség" néven és ott a fogyasztási ár megegyezik a feltöltési árral. (Pl: 50-50Ft) Így nem szaldó a neve, de éves szinten ugyanaz a végeredmény."

    Az ilyen megoldásokra volt érvényes, amit lent írtam:

    "A feleségem beszúrt most ide egy rövid jogi szakvéleményt: az uniós jog szerint megkülönböztetésmentességre kell törekedni a felhasználók között. Szerinte az új polgári perrendtartás szerint megérne a dolog egy társult pert, ha mégis marad a szaldó. :)"

    A később betett uniós jogi szövegben ugyanez szerepelt előírt alapkövetelményként.

    dantre

    "Valószínű dec. 31-től nem fog jelentősen nőni a lakossági napelemek száma, úgy alakítják a játék szabályokat, hogy támogatás nélkül lehet 30-40 év lesz a megtérülés, vagy ki tudja... gyakorlatilag nem éri meg..."

    Nézd, a volument tekintve mostanra csaknem teljes egészében teljesült e téren az Energiastratégiában 2030-ra kitűzött cél. Másrészt itt alapvetően azoknak van igaza, akik a megtermelt energia saját, helyben történő felhasználását hangsúlyozzák. Európa (és a világ) az elektromos autózás felé halad, ez sok embernél alaposan átkeretezheti a "nem éri meg a napelem" típusú gondolkodást.

    Az már egy más kérdés, hogy az Európai Unióban éppen leépülőben van az eddigi jólét, ami fájdalmas következményekkel jár. Ennek a leírásáért amúgy két hónapja még ugyanolyan trollkodás járt, mint az energiahivatalos ismerősöm által elmondottak közléséért, ma pedig már ott tartunk, hogy a fősodratú sajtó kezdi nyíltan pedzegetni az "aranykor" végét, ezáltal is érzékenyítve, felkészítve az eddig teljesen mással etetett tömegeket a kellemetlen változásokra. Rengeteg embernek, akiknek korábban nem okozott problémát az új autó megvásárlása, a jövőben már nem fog összejönni, mert nemes egyszerűséggel kiárazódik az újautó-piacról, következésképp nem lesz lehetőségük saját termelésű napárammal tankolni az autót.

    leslieke

    "Na, ez így nekem jó, 2024 végére mindegyik rendszerem “megtér. :)"

    Ez a legfontosabb. De azt is érdemes nézni, hogy az ingatlanpiac mennyire értékeli az ingatlanba történő egyes beruházásokat. Az energiatakarékos, alacsony rezsijű működés eladásnál kamatostul megtérül, így akkor is megéri ilyesmibe beruházni, ha amúgy a megtérülési mutatók alacsonyabb szintűek. Hasonló okokból nem veszünk ikeás cuccokat az airbnb-s lakásainkba, mert a számtalan hirdetésből visszaköszönő egyengagyi kinézettel nem akarjuk milliókkal leértékelni az adott ingatlant.

Új hozzászólás Aktív témák