Új hozzászólás Aktív témák

  • igaz.gergo

    újonc

    Sziasztok!

    A segítségeteket / tanácsotokat kérem. A helyzet a következő:
    Adott egy Win 2003 SBS szerver. Domain Controller szerepet tölt be elsődlegesen, de ő működteti a DHCP-t is. Eddig tökéletesen működött. Mára azt produkálta, hogy ha távoli asztal kapcsolattal akartunk rájelentkezni, akkor tudtunk hozzá kapcsolódni, de a bejelentkező ablak már nem jött fel, csak az üres szürke háttér fogad, és akármeddig várunk, nem jön elő semmi.

    Gondoltam újraindítom, hátha csak besokallt. Meg is történt, konzolon keresztül restart, majd mikor újraindult, és töltötte a win-t, akkor annál a résznél megállt, hogy "a számítógép beállításainak alkalmazása", és csak ment a folyamat jelző, de semmi nem történt. Vártam 1-2 órát, de akkor sem változott. File szinten már el lehetett érni, és a domain-es userek is tudtak működni ilyenkor, ping-re is válaszolt szépen.

    De a bejelentkezésre esély sem volt, mert odáig nem jutott el.
    Csak úgy próbaképpen kihúztam belőle az UTP kábelt,és úgy indítottam újra.
    Lássatok csodát, tökéletesen indul, átmegy ezen a beállítások alkalmazása részen, és feljön a login ablak, simán be tudtam jelentkezni. Visszadugtam az UTP kábelt, és néhány másodperccel később a task managerben azt láttam, hogy 25%-os stabil cpu használat mutatkozik, a "system" process használ ennyit.
    Ha kihúzom az UTP kábelt, akkor ugyanúgy marad 25%-on. Amikor be van dugva a kábel, akkor sincs semmilyen hálózati forgalom. Kis idő elteltével viszont elkezd az egész konzol lassulni, fagyogatni, nem reagálni. Továbbra is működik a gép, és ellátja a funkcióit, de a felület fagyás jeleit mutatja.

    Egyszerűen már lövésem sincs, hogy mi lehet ez, próbáltam a legutóbbi működőképes konfiguráció menüt is, nem volt változás. Holnap még kipróbálom a csökkentett mód hálózattal-t, hogy az mit mutat.

    Van bárkinek ilyen tapasztalata, találkozott már ilyennel? Googleben találtam több hasonlót is, volt akinél exchange szerver okozta, volt ahol simán kábel nélküli újraindítás megoldotta, de itt sajnos nem.

    Vírus lenne esetleg, ami okozza? Mindennemű ötletet, tanácsot szívesen fogadok! :)
    (Ha nem írtam le esetleg valami fontosat, nyugodtan kérdezzetek!)

Új hozzászólás Aktív témák