Új hozzászólás Aktív témák

  • CsodaPOK

    senior tag

    válasz kraftxld #5868 üzenetére

    Ha most megnézem a Wyse oldalát, akkor a zéró kliensek között van E00, E01, E02, P25, P45, Xenith 2, Xenith Pro 2.
    Az E0x-eket Mulipont szerverekhez írják. A Pxx-nél csak a PCoIP-t írják. A Xenith-ek pedig Citrix ready-k. Néztem a részletesebb leírásukat, de sehol nem említenek MS RDP-t.

    A C10LE az már Dell oldala szerint nem zéró kliens, hanem vékonykliens, amin ThinOS fut. Ennél írják is, hogy támogatja az RDP-t.

    A TS-re azért nem akarunk drivert telepíteni, mert bazi sok fajta nyomtató van és sem mi, sem ügyfél nem szeretné ha minden TS szerveren fent lenne 50000 féle driver és kitudja, hogy éppen melyik omlik össze.
    Épp ezért akarjuk használni a Remote Desktop Easy Print funkciót. Ehhez a helyi gépen kell telepítve legyen a nyomtató és az RDP a távoli gépen egy "univerzális" driveren keresztül felcsatlakoztatja és működik a nyomtatás.
    Pl.: most bejelentkeztem az itthoni gépemről egy távolira. Az itthonin fel van telepítve egy Samsung ML-2850-es nyomtató. A távoli gépen megjelenik ez a nyomtató és működik. A driverét soha nem telepítettem a távoli gépre. Ha megnézem a nyomtató tulajdonságait, akkor látható, hogy az "RDP drivert" használja:

    Ezt kellene megvalósítani a vékonykliensekkel is, csak ehhez az kell, hogy a vékonykliens tudja kezelni a nyomtatót. Ezért kellene infó, hogy ha vékonykliensre (mondjuk erre a ThinOS-es C10LE-re) rádugok egy USB-s nyomtatót, akkor mit kezd vele? Egy az egyben átirányítja a TS-re vagy ő helyben kezeli. Ha helyben kezeli akkor milyen driveren keresztül?

    Elfelejteni pedig nem tudjuk sajnos az USB-s nyomtatókat. Valamilyen megoldást kell találni, legalább a többségükre. Ha egy-két típus nem működik, akkor az az így járt kategória, oda tesznek majd másikat vagy print server, de nem mondhatjuk ezt az összesre.

    @gaborbol:
    Ha jól látom, akkor ez az L300-as kliens ez zéró kliens. Doksija szerint ő nem kezel semmilyen drivert, hanem egy az egyben "odaadja" a TS szervernek az USB-s eszközt. Ez esetben csak az jöhet szóba, hogy a TS szerveren telepíted a drivert, ami nekünk nem jó irány. Emiatt valószínűleg a zéró kliensek kiesnek a játékból...

Új hozzászólás Aktív témák