Új hozzászólás Aktív témák

  • sellerbuyer

    őstag

    válasz kraftxld #4533 üzenetére

    Bocs, de nem igazán értelek, hogy mi ebben a szívás? Ennél egyszerűbb, jobb, frappánsabb, tökéletesebb megoldás szerintem nem létezik. Amit te ajánlasz, nyakatekert, tökéletesen semmi köze a problémámhoz, tökéletesen felesleges és kb. köze nincs ahhoz, amit kérdeztem. Ha nem értenéd: semmi bajom a freeNAS-al, tökéletes és minden egyéb igényemet kielégítette, minden francot be tudtam benne állítani, amit akartam pár mozdulattal. Ez az egyetlen, amire a kérdésem irányult, amit még nem tudtam megoldani, de az az érzésem, hogy egy nálam hozzáértőbb ezt kb. egy fél mondattal helyre fogja tudni rakni a fejemben és meg is vagyok.

    A fájlmozgás nem terheli jelentősen a szervert? Ezt nem gondolhatod komolyan. Lehet, hogy nálatok 5db munkaállomás van, de nálunk 200. És ezek folyamatosan használják a megosztott mappákat. Nem gigabites a hálónk (bár a szerver az természetesen, de ez így nem ér semmit), de ha az lenne, még az sem vinne el ilyen nagy mértékű, folyamatos(!!!) terhelést. Amikor nagyüzemben használják a megosztást a munkaállomások, a G5-ös Proliant olyan szinten belassul minden egyéb szolgáltatás terén, hogy döbbenet. Megy a másolás ezerrel, fájlok létrehozása, mozgatása, szoftverek távoli futtatása, ideiglenes fájlok írása, hadd ne soroljam, egyszerűen ez a leggyakrabban használt terület nálunk, még a netnél is gyakrabban használt és fontosabb. Ezt egy microserver NAS tökéletesen kiszolgálja, mert nincs rajta semmilyen egyéb terhelés (net sem). Arról nem is beszélve, hogy elvárás a két alhálón való tökéletes működés, ezt is megoldja ez a kis szerkezet tökéletesen egy plusz interfésszel, gond nélkül és megint csak azt kell mondanom, hogy egy-egy nagy szervernek így nem kell mindkét alhálón lógnia, teljesen el tudnak különülni. A freeNAS elfut egy pendrive-ról, ill. SD kártyáról tökéletesen, nem fagy, nem igényel semmit, atomstabil a webadminja... mindez pl. a WIN-el ellentétlben!

    Hadd ne soroljak már fel minden érvet és paramétert, mert nem vitatkozni jöttem ide. Csak egyszerűen fogadd el plíz, hogy az én hálómon, az én általam ismert viszonyok közt ez így jó, ahogy van és kész.

    Továbbra is várom egy hozzáértő(!) tanácsát freeNAS ügyben, köszönöm! :R

Új hozzászólás Aktív témák