Új hozzászólás Aktív témák

  • CsodaPOK

    senior tag

    válasz kraftxld #3895 üzenetére

    Ezekről esetleg ha lesz erőd, nem irnál valami kis cikkecskéket? Szerintem vagyunk páran, aki szivesen olvasná :)

    Nekem a hétvége során megvolt életem első Exchange 2003-->2010 migrációja. Nagyrészt simán ment, hála az itteni infóknak és cikkeknek, illetve a tesztkörnyezetnek.

    Egy dolgot néztem be nagyon. Retek T-home/online/mittudoménmicsoda üzleti előfizetésen is tiltja alapból az SMTP portot. Én meg nem vettem észre, hogy a beállitott mail relay-nél kell authentikáció (mert Exchange 2003-n olyan egyértelmű helyen kell beállitani, na mindegy....). Send connector Exch2003-ról töröl, Exchange 2010-es használ....na.
    Igen, a T úgy vágja vissza a levelet mint a huzat. Szombat délután meg találjak bárkit is, aki tudhatja a fiók jelszavát vagy bármi adatot, amivel tudok kezdeni valamit.
    Szerencsére nem lett probléma ebből, hétvégén pihent a jónép, nem levelezett.

    Viszont ezzel egy életre megtanultam, hogy Exchange 2003-n hol kell mail relay authentikációt állitani :D

    Másik, amibe belefutottam (ezért viszont sok sünt kivánok az MS-nek), hogy a fincsi ropogós original MSDN-ről letöltött Exchange telepitő iso hibás fájlt tartalmaz! Setup.com /preparead parancsot futtatva 3238230758-s hibakóddal elszált. Megoldás: töltsd le a MS honlapjáról a trial telepitőt és azt használd. És valóban. Csont nélkül lefutott minden!

Új hozzászólás Aktív témák