Új hozzászólás Aktív témák

  • Gargouille

    őstag

    válasz kisspepe #26516 üzenetére

    "Hát ez érdekes, akár a Hyper-V-n, akár a virtuális gépen nyitom meg a task managert, HDD használatról nem ír semmit. Csak processzor, memória és hálózat használati adatok vannak"

    Nyiss egy parancssort (admin joggal) és írd be:

    diskperf -y

    Utána nyisd meg újra a task manager-t és látni fogod a lemezhasználatot is.

    Ahogyan Timer kolléga is mondja, ennyi info alapján nehéz lenne megmondani, hogy hol a hiba, de az biztos, hogy nem ilyen sebességgel kellene mennie. Amit nézz meg esetleg az a VMQ. Korántsem biztos, hogy ez a probléma, de régebben én sokszor belefutottam.

    Powershell-ből le tudod kérdezni, hogy a virtualizálásra használt kártyákon be van-e kapcsolva:

    Get-NetAdapter

    Majd innen megnézed, hogy mi a neve a hálókártyának. Utána pedig így tudod megnézni engedélyezve van-e a VMQ az adapteren:
    Get-NetAdapterVmq -Name "Hálókártya neve"

    Kikapcsolni meg így tudod:

    Set-NetAdapterVmq -Name "Hálókártya neve" -Enabled $False

    ...és javaslom keress rá a Hyper-V és a teljesítmény kulcsszavakra, nagyon sok hasznos info van fent a neten, az MS is rengeteg leírást ad hozzá.

    Végül a mentés / adattárolás. Akárhová is rakod a több terrát, valahová le kell mentened, tehát mindenképp kalkulálnod kell átvitelt, időablakokat stb. Mi üzemeltetünk olyan Hyper-V alapú VM-et például amin több mint 16TB adat van. Ha van megfelelő áteresztőképesség és erőforrás alatta, akkor nyugodtan rakhatod VM-re is. De ezt előre ki kell számolni, hogy hogyan adja ki legjobban.

    Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

Új hozzászólás Aktív témák