Új hozzászólás Aktív témák

  • gaborbol

    őstag

    válasz bugizozi #23969 üzenetére

    Eloszor Dell idrac(ezzel kezd):

    [link]
    Bin file frissitese magabol a dracbol.

    Life cycle controller:

    [link]

    Szinten a Bin file a Drac alol. ( 5 eves eleve)

    Life cycle repair( kellet mar joparszor)
    [link]

    Nincs vmotion. Csak vmware essential kit-et vetetunk az ugyfelekkel, meg csak nem is plust, ha jol remlik abban sincs hot storage vmotion csak cold. 666 dollar 3 node, az kb semmi.
    Minden ugyfelnel van Veeam backup and replication foleg miota Veeam licenszet el tudjuk adni /VM aron es nem socket arban van a licensz, igy a koltseg itt is elenyeszo.

    Minden elsodleges szerver local storaget hasznal, es vagy a masodlagos szerverre replikal 15 percenkent szinten local storage-ra Veeam-bol, vagy egy masik szerverre amin a local storage meg van minimum duplazva es egyik felen fut maga a Veeam es oda ment a masik felre meg replikal. Vagy csak ket szerver van ebben a rendszerben, vagy ha van penz akkor harom. Elsodleges, replika/ments vagy elsodleges, replika es kulon a mentes es tape drive.

    Nincs load ballance, nincs fail over es nincs vmotion. Minden szerver ugy van meretezve, hogy 5 evet kiszolgaljon es minimalisan meg bovitheto legyen, ha kell. 5 ev utan nalunk szerver csere jon.
    Minden elsodleges szerverre 4 oras kritikus szerviz szerzodes van kotve a gyartotol a tobbire a legolcsobb.

    Masodlagos es/vagy harmadlagos szervert ugy frissited ahogy akarod, az eslodleges szervert addig le kell loni, ez egy evben egy-ket alkalom kb 30-60 perc ha minden klappol.
    Amikor shared storagot hasznaltunk akar dual controllerrel, a Dell minden esetben javasolja az I/O muveletek teljes leallitasat, szoval igy is ugy is le kellett loni mindent. Ha mar ki van kapcsolva ki lehet takaritani normalisan az egesz rack-et.

    Ha az elsodleges szerver elszarja magat akkor semmi nem tortenik automatikusan. Ha meggyozodtunk rola , hogy a fo szerver vagy akar csak egy rajta futom VM nem mukodik akkor egy kattintassal indithato replcia.

    Ez ertelem szeruen nem egy amazon szintu webaruhaz infrastrukturaja, Meg ezek mellett is elmodjunk a telepites elott az ugyfelnek, hogy mi varhato realisan es mi nem.

    Egy 10 eves T610-es szervert productionba kuldeni ahol a legfrissebb fimware is 2-5 eves ott az elvarasokat nagyon alacsonyan kell tartani. Ott nem a frissites miatt kiesett ido fogja okozni a legtobb leallast. Ha barmi beut, es Microsoft, VMware, Dell support kell akar mi miatt, elso dolguk lesz mekerdezni, hogy milyen vason fut milyen verzio es onnantol az az opcio is ki van love.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák