Új hozzászólás Aktív témák

  • Buko01

    tag

    Sziasztok, AD migráció előtt állunk a cégnél, és eljött az idő amikor a korábbi, jelenleg elcs.szett dolgokat rendre kellene kalapálni.

    Remélem tudtok segíteni az alábbi témákkal kapcsolatban:

    1. LoginScript vs GPO (network drive map)
    Van esetleg bármi ami a Loginscript mellett szólna? Én szeretnék mindent átültetni GPO-ba..

    1.2. VPN client
    Ha a user otthonrol csatlakozik, akkor ti hogy oldjátok meg, hogy elérje a hálózati meghajtókat ? Én itt két dologra gondolok:
    - A loginscriptek nem permanensen csatolják fel a meghajtót, ezért lehet, hogy amikor bejelentkezik a gépre, csatlakozik, akkor jön a telefon, hogy hiányzik ez és ez a meghajtó.
    - Task-ot létrehozni rá, ami automatikusan lefut, ha XY event(vpn) bekövetkezik (nyilván erre megint kell egy GPO, de lehet hogy a permanens hálozati meghajto csatolás gpo-bol megoldaná a dolgot, bekavarhat az hogy GPO is van, és LoginScript is ? )

    2 LAPS
    Ha jól tudom, a LAPS alapbol a beépitett Administrator fiokot használja, ami tök jó, de ha erre irányuloan nem érkezik aktiválás, akkor a local admin, deaktivált állapotban marad.

    Illetve, amit észrevettem, ha a tegyük fel, korábbi adminisztrátor megváltoztatta a local admin jelszavát, akkor a LAPS azt már nem írja felül, ezt nem értem ennek így semmi értelme, biztos én vagyok a low... és valamit benéztem, de 2 gépen teszteltem, hiába látom AD-ból a LAPS jelszavát, az nem írja felül a már előbb beállított Local ADmin jelszót...

    És itt jön a probléma, ha valami miatt nem sikerül a migráció, és kell a local admin pass, akkor fent áll a veszély, hogy nem tudjuk, mert nem lett felírva/átadva/elvitte a macska. bármi.

    Köszi a segítséget.. Üdv, Dávid :R

Új hozzászólás Aktív témák