Új hozzászólás Aktív témák

  • IO.sys

    őstag

    Sziasztok!

    A hálózatunkon az előző rendszergazda az egyik Win 2003 (igen) DC-n más domaint állított be, mint ami az egyébként valóban DC-ként szolgáló gépen van domain. Ez utóbbi gép a DC, ennek a domainje van beállítva a munkaállomásokon. A problémás 2003-as DC egy backupoló masina, megbolygatni, újratelepíteni nincs lehetőségem, mert "jóezígy". Admin hozzáférésem van.

    A hibajelenség az, hogy újraindítás után pár nappal elszáll rajta a webelérés localhostra és kintre is, az Active Directoryra azt mondja, hogy a Kiszolgáló nem működőképes, a Tűzfal nem indítható, mert fut az Ipnat.sys.

    Az eseménynaplóban DomainDnsZones.xyz.local, ForestDnsZones.xyz.local, xyz.local "DNS rekord dinamikus törlése vagy regisztrációja nem sikerült" bejegyzésekkel kezdődik a probléma.

    Az IP beállítások természetesen rendben vannak.

    Egy eseménynapló bejegyzést idemásolok, hogy érthető legyen. Segítséget szeretnék kérni, merre tudok elindulni úgy, hogy ne szálljon el a jelenleg működő része (azaz a számtalan backup script a lehető legbonyolultabban összerakva, és ez alatt azt értem, hogy ilyen nincs...).

    A(z) 'xyz.local.' tartományhoz rendelt egy vagy több DNS-rekord dinamikus regisztrációja vagy törlése nem sikerült. Ezeket a rekordokat más számítógépek használják a kiszolgáló tartományvezérlőként (ha a megadott tartomány Active Directory tartomány), illetve LDAP-kiszolgálóként (ha a megadott tartomány alkalmazáspartíció) történő azonosításához.

    A hiba lehetséges okai az alábbiak lehetnek:
    - A számítógép hálózati kapcsolatainak TCP/IP tulajdonságai hibás IP-címe(ke)t tartalmaznak az elsődleges és másodlagos DNS-kiszolgálókra vonatkozóan
    - A megadott elsődleges és másodlagos DNS-kiszolgáló nem működik
    - A rekordok regisztrálását elsődlegesen végző egy vagy több DNS-kiszolgáló nem működik
    - Az elsődleges vagy másodlagos DNS-kiszolgálók helytelen gyökérmutatókkal vannak konfigurálva
    - A szülő DNS-zóna helytelen delegálást tartalmaz azon gyermekzónára nézve, amely azon DNS-rekordokra vonatkozóan mérvadó, melyek regisztrálása nem sikerült

    凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...

Új hozzászólás Aktív témák