Új hozzászólás Aktív témák

  • szallasi007

    őstag

    Sziasztok,

    újabb O365-ös kérdés.
    Meg lehet-e úgy csinálni a migrálást hogy csak néhány emberen kisérletezem - pilotszerűen?
    Nagyon fél ettől az egésztől a vezetőség de a pop3-as szolgáltató naponta kakilja össze magát a 8 órás munkaidőből napi szinten 1 órát legalább nincs levelezés.
    Mivel a cégnek van minden felhasználóhoz O365 business premium előfizetése véve, arra gondoltunk bezavarjuk oda a céget csak hát nincs tapasztalat :D A @cegnev.onmicrosoft.com már kész és a felhasználók is készen vannak :D

    Kérdés:
    Szóval ha az mx rekord módosítása megtörtént a dns szolgáltatónál és az autodiscover rekord is be lett állítva akkor az exchange felületén az accepted domainoknál az új domaint internal relay-re teszem valamint létrehozok 2 connectort:
    1. from: your organization's email server -> to O365
    2. from: O365 to:your organization server - ez azt fogja eredményezni hogy van teszt.elek@domain.hu az O365-ben és a pop3 szerveren is, akkor az mx súlyozás miatt az O365-be esik be a levél és nem kerül a pop3 fiókba viszont ha van egy kudlik.juli@domain.hu ami csak a pop3-ba van akkor a relay miatt az O365-ben megnézi ott nincs és löki tovább a pop3 szerver felé? kudlik.juli@domain.onmicrosoft.com van de a custom domain nincs belőve elsődlegesnek a usereknek. Illetve ugye új domain hozzáadásakor meg fogja kérdezni hogy akarom-e ezt primary domain-nek? Ha igent választok minden user upn-jét automatikusan átteszi?

    Vagy csak simán mx rekord meg autodisc és ha nincs a postafiók az O365 akkor automatikusan megy
    tovább a pop3 felé?

    Ki hogy csinálta a pilot-ot?

    cbt nuggets meg MS könyv is átnyálazva de normális választ a kérdésekre nem találtunk :O

Új hozzászólás Aktív témák