Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz E.Kaufmann #18561 üzenetére

    Van egy erre fenntartott HP szerver: ML110 G6, X3430, 4gb, 120gb ssd rendszernek és 4tb sima blue amire megy minden. Ha kell akkor sata kártyával tele tudom később pakolni levedlett 500-as meg 1tb-os régebbi vincsikkel.
    Fut rajta egy winserver 2016 és két lannal (switch independent) van a switchekre kötve (egyik valami tplink gigabites olcsó kártya).
    A gépek mindegyikébe SSD van, 120gb nagyrészt. A veeam jól tömörít, 20-40gb egy gép mentése több napra incremental (olyan átlag 20-30gb egy full mentés).
    600gb most a 19 gép mentése. De 40 körül van a gépek száma. Még csak most kezdtem beállítgatni a gépeken a mentéseket. Terv szerint 2Tb-ot szántam a gépeknek, szervereknek 1tb van félrerakva de azok külön is mentenek windows server backuppal usb3-as külsőkre.
    Gigabit van mindenhol, a gépek fél órás eltérésekkel csinálnak mentést éjszakától hajnalig.
    Deduplikácó lehet valamennyit segítene, de nem gondolom hogy a veeam agyontömörített mentéseit lehetne még tovább hatékonyan csökkenteni.
    Magát a mentő szerver oprendszerét is mentem a 4tb-osra ha összehányná magát az oprendszer. Bár mindegy mert a mentésről már nem szükséges mentést csinálni.
    A veeam megosztásra ment ami minden gépen ugyan az de nincs felhúzva meghajtónak, csak a veeam agent éri el, user nem tud belelépni. (cryptovírus ne zuzza le a hálóról)
    Csak pár kritikus gép van amit kell rendszeresen menteni azok naponta mentődnek, a többi csak kényelmi ha elszáll valami akkor ne kelljen az ezredik dolgot újrarakni/beállítani. A fontosabb dolgok szerveren tárolva, mentve legalább 2 helyre, valamikor 3 helyre. (Windows server backup külső hdd-re több hónapra, Veeam 9.5 a backup pár napra őrizve, SQL BAK mentések cobainnal naponta havi megörzésre másik szerverekre. Meg persze jó nagy árnyékmásolat ami ugyan nem mentés de elsőnek ahhoz nyúlok ha valami gáz van)

    Nas is jó lehet de figyelj rá oda hogy olyan legyen ami képes írni ~100mb/s körül. Sima olcsó nasok 50-60mb/s-el írnak, érdemes akkor már kihasználni a gigabitet.

    Vintage Story PH szervere újra fut!

Új hozzászólás Aktív témák