Új hozzászólás Aktív témák

  • Upo

    addikt

    válasz olloczky #15575 üzenetére

    A sulix fájl szerverként közelében sincs a windows kifinomult jogosultság kezeléséhez, ez nagyon hiányzik (ez a harmadik sulixos tanévünk). De mivel váltod ki a weben konfigurálható teremkezelést, internet szabályozást, jogszabályoknak megfelelő kötelező tartalomszűrőt, az órai feladatkiosztást-beszedést, otthonról elérhető fájlkezelőt, lecke beadást, 1 gombnyomásos érettségi módot?

    Komolyan érdekel, mert mi is terveztük, hogy nyáron valahogy a kettőt össze kéne fésülni a kettőt, windows server adná az AD/fájl szerver részt, a sulix meg a net/géptermek/proxy és a fentebb írt dolgok kezelését amennyiben összehozható. Például erre is jó a virtualizálás. Végre több év könyörgés árán elértük, hogy lett egy használt Dell R710 szerverünk (2xQuad xeon HT, 24GB ram, H200, 2x146 sas+2x2TB sata fért bele a keret enyhe túllépésével) a 15+ éves 603-as foglalatú öregúr helyett, és kár volna elpazarolni az erőforrásait egyedül a jelenleg fizikailag telepített 32 bit only (!!!) sulix szerverre. Akkor nem volt annyi idő hogy a még ismeretlen virtualizálásba belevágjunk mert nagyon jött a tanév kezdés. De most nyáron belevágnánk a dologba.

    Szóval ha tudsz megoldást ami win only, és nem drágább a megoldás mint a sulix (azaz 0 ft), akkor ne tartsd magadban, kíváncsi lennék rá. Gondolom nagyon nem kell magyaráznom a sulix lehetőségeit hogy tudjad mire gondolok, ennyire határozott javaslatot nyilván megfelelő sulix tapasztalat alapján adsz. UGYE? :D

    Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

Új hozzászólás Aktív témák