Új hozzászólás Aktív témák

  • Roachy

    senior tag

    válasz ph_5.5 #51484 üzenetére

    Továbbra sem tudok veled feltétlenül egyet érteni, szerintem most is általánosítasz és sarkosan fogalmazol.
    Pl ezzel a mondattal:
    Z9 tulajként meg olyat tudok elképzelni akinek a saját szakmai részében legalább a környezetében van némi ismertsége.
    Miért ne lehetne egy 70 éves nagymaminak is Z9-e ha belefér a büdzsébe és tudja is használni, miért csak hivatásosnak lehet ilyen?
    A számokat és munkákat meg végképp nem értem mit akarsz velük bizonyítani. Nagyon hasonló számokkal és változatos munkákkal én is tudnék dobálózni, de minek? Akkor majd jobban elfogadod a véleményem?
    Miért kell feltétlenül egyet érteni?
    Tehát Z6 II-vel fotózol, a D750 (amivel ugyebár, ugyanolyan jó képeket tudsz csinálni) pedig már csak a szekrényben porosodik. Vajon mi ennek az oka?
    Igazából senkinek sincs szüksége a Z9 tudására, egy F5-el is meg lehetett oldani egy olimpia dokumentálását, de ha már létezik olyan technológia ami még több lehetőséget kínál és van is rá keret, akkor miért ne? Mindenki el tudja dönteni mi fér bele a büdzsébe is mi nem.
    De a Z9 kétségkívül jelenleg a fotós munkát az egyik ha nem a legjobban támogató, segítő gépe.
    Ha az a Z9 mondjuk Z7 II árban lenne, akkor sem gondolkodnál el rajta, akkor is azt mondanád hogy tök fölösleges, inkább a Z6 II?
    Le merném fogadni, hogy engem még annyira sem érdekel a marketing és egyéb hírverés mint téged (bár ezen most próbálok változtatni) és meglepődnél ha összehasonlítanád a nevünkre indított keresési eredményeket (én mintha nem is léteznék :D ). Mégis számtalan fotós és videós munkám van, volt, lesz.
    Nem írtam, hogy minden fotós saját vázat használ, de nagyon sokan igen, vagy ha nem akkor sem a munkáltatója, hanem leginkább a gyár, vagy egy bolt felszereléseivel megy. Kivéve pár ügynökséget, de ott is sokszor maga a gyár támogatja az ügynökséget felszereléssel és nem azok veszik maguknak. De persze akad így is azért jópár olyan cég aki tart saját felszerelést, de nem ez a jellemző. Bár valóban régebben még több cég tartott saját felszerelést és alkalmazotti viszonyban saját fotóst, most már ez utóbbira is a megbízásos alkalmazás az elterjedtebb.
    Akiket meg lakásnyi áru felszereléssel látsz azok is jobb eséllyel amit már írtam vagy gyártói, vagy bolti felszerelést cipelnek. Pont az olimpián a Nikon, Canon, Sony hármas hatalmas mennyiségű felszereléssel készül amit a különböző fotóügynökségek regisztrált (nem feltétlenül alkalmazott) fotósai vehetnek igénybe.
    Az F1 más téma, ott van mindenis. Gyári támogatás, saját felszerelés, az istállók felszerelései és persze akár ügynökségi felszerelés is.
    De ez már nagyon messze van a sráctól aki Z6-ot akar cserélni Z9-re. :DD

Új hozzászólás Aktív témák