Új hozzászólás Aktív témák

  • Roachy

    senior tag

    válasz tvamos #47399 üzenetére

    Remelem, be tudom irati a fiam egy kinainyelv tanfolyamra!..
    Nem tudom ezt komolyan gondoltad e, vagy csak vicc, de az biztos hogy ezzel egy megélhetési forrást biztosítanál neki, nem tolonganak a kínai-magyar tolmácsok. Pláne ha mellé még az angolt is megtanulja.
    Miért érzek a szavaidban némi kínai elfogultságot? Csak nem valami alvó ügynök vagy? :D
    Kína jelenleg a legpazarlóbb és legkörnyezetszennyezőbb ország a világon. Nem kicsit, hanem durván. És ahogy telik az idő ez csak nőni fog. Mert míg a világ más részein ha lassan is de próbálják ezt államilag is csökkenteni és az emberek is nyitottabbak, addig Kínában ez még nem elsődleges szempont, szemben a gazdasági fejlődéssel.
    Bár valóban elkezdetek tenni ellene és ráfeküdtek a megújuló energiákra is és vannak bőven dicséretes törekvések, de még mindig építenek szénerőműveket, még ha kifelé nem is ezt kommunikálják. Ráadásul nem csak a saját országukban. A hirtelen jött kapitalizálódás, és gazdasági fejlődés miatt hatalmasra nőtt energiaigényt így lehet a legolcsóbban, leggyorsabban kielégíteni. És egy mostanában épült szénerőművet aligha kapcsolnak le a közeljövőben. Ha a szénerőműveket így kezelik, gondolod az ipar más területein nem bánnak hasonlóan "nagyvonalúan" az emberre és környezetre gyakorolt káros hatásokkal?
    Kínának demokrácia kéne a változáshoz, arra azonban még nincs túl sok esély.

Új hozzászólás Aktív témák