Új hozzászólás Aktív témák

  • quby

    őstag

    Sziasztok!

    Ma a következő történt velem!

    D7k + tami 17-50 (bár az obinak nem sok köze van a dologhoz). Állványról csinálok képeket távkioldóval. Minden f@..a. egyszer csak gondoltam pozíciót váltok, de mivel a falhoz közel és háttal van a kereső, váltok LV módra. Tükör felcsap de furcsa hanggal, és nincs kép. pár másodperc múlva villog egy 'ERR' felirat.

    Semmire nem reagál, csak ki-be kapcsolni tudom, meg képeket nézegetni. Leveszem az obit, tükör fent, és nem jön le. Egy ici picit megpiszkálom óvatosan, nem csak beragadt-e (régen a D3k-m igy csinált, csak segitséggel jött le) de nem jön, így nem erőltetem. Egy pár ki-be kapcsolás után elkezd reagálni az expo gombra, és ha nyomom, le fel csapkodja a tükröt, de 3x. A fenti állásból le-fel-le és ottmarad. Legközelebb fel-le-fel és fennt marad, és igy tovább egyszer fent egyszer lent marad. E közben a hangja furcsa és gyorsan jár. Olyan érzésem volt mint amikor, gyertyák nélkül indítom a motorom és gyorsabban forgatja. Eközben figyelem a rekesz mozgató pöcköt, és az is random egyszer fent, egyszer lent áll meg, de nem összefüggésben a tükörrel. Ha visszatettem az obit akkor is hol nyitva hol zárva maradt a rekesz. A furcsa az hogy a tükör fent állásban is sötétebben ugyan de láttam a keresőben. Para...ideg...elönt a víz...

    Na gondoltam...akksi ki-vissza: semmi...sensor clean: semmi, factory reset: semmi. Itt jutott eszembe a tükörfelcsapás. MUP mód, expo, ujjabb fura kattanás, tükör fent marad, ujjabb expo, tükör le. 'ERR' felirat eltünik és minden rendben....Azóta is működik. Bár még csak vagy 15-20 expot csináltam azóta....de ugytünik minden rendben.

    Valaki tapasztalt már ilyet? Gondolkodom a szervizen, de 250 km-re vagyok, és ha nem tudom reprodukálni a hibát leszednek egy raklap pénzzel anélkül hogy bármit tennének vele....

    A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.

Új hozzászólás Aktív témák