Új hozzászólás Aktív témák

  • gyapo11

    Topikgazda

    válasz lugosi #10850 üzenetére

    Ja, lehet, bár szép, tiszta fém volt a vasboltos, két vékony lemezből állt a markolat, vékony penge, az egész volt vagy 3-4 mm vastag. A szalonnázóról nem tudok semmit, használtan vettem.
    Amit ma új bicskát vesz valaki, arról nem tudja hogy meddig lesz hibátlan. A mai mesterek nem is éltek mondjuk 80 évvel ezelőtt. Egy francia Opinel vagy Laguiole, vagy anyagban a svéd vagy japán acél már olyan, hogy ha feltételezzük hogy nem romlott a gyártás minősége, akkor mit váhatunk tőle, mert van elég múltja. Két külön dolog a szépség és a hosszú élettartam.
    Amikor fölbukkant a Qing kés, felmerült a gyanú hogy nem is 67 rétegű, hanem laserrel tették rá a mintát. Amikor szóba került a D2 anyag a Fura gear késnél, fölmerült a gyanú, hogy nem is D2. Nem tudom a magyar mesterek miből dolgoznak, és hogy én azt hogy tudom ellenőrizni, lehet akár bilivas is, azt is meg lehet élezni gyönyörűre és élesre. Nem gyanusítok, csak fenntartom a lehetőségét, hogy nem lesz 100 év múlva is jó bicska folyamatos használat mellett.

    menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

Új hozzászólás Aktív témák