Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
roseben
kezdő
válasz gyapo11 #11898 üzenetére
A japán szénacélnál el tudnám képzelni ha diót vágnék vele de gyakorlatilag nincs olyan nagy nyomás a puha arcbőrön hogy eltörje. Bár ez csak egy vélemény. A solingeni borotvák amiket pl. az Extrametál árul viszont olcsó rozsdamentes acélból vannak. Legalábbis egy két éve még pár ezer forint volt egy kés.
-
haddent
addikt
válasz lugosi #11900 üzenetére
Nyilván! Ez nem is kérdéses. Van egy pont, ami felett már a "fogacskák" annyira aprók, hogy egyrészt nyilván túl kis érzékeny-törékenyek, másrészt kevésbé fűrészelnek. Lehet, hogy én még béna vagyok, de nekem az 1000 -es kő után még nem "elég", jobb lesz a 6 mikron után. Majd gyakorlok még
-
gyapo11
Topikgazda
válasz roseben #11901 üzenetére
Az volt, hogy a bőr paszta nélkül visszahajlítja a borotva kihajlott részeit. Erre írtam, hogy ha lennének ilyen kihajlott részek, akkor azokat inkább letörné mint visszahajtaná a bőr. De valószínűleg nincsenek is ilyen részek.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
lugosi
MODERÁTOR
A múltkor rendelt 690 Ft-os követ kipróbáltam víz helyett olajjal, és úgy érzem még jobb. A vízzel nagyon morzsált, így úgy érzem kevésbé.
-
csibe1
addikt
Arra inkább nem mondok semmit; de ott az eredeti élszögnek annyi, mint egy bambi.
Az éppen csak arra jó, hogy megint használható legyen a darabolásra, vágásra használt kés, aztán jónapot.
Normális élszög meg élszalag ott tuti nem lesz." Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
veterán
válasz Donki Hóte #11816 üzenetére
Na, megjött a korábban linkelt akcióból a két késem az aliexpresről
A felső tőrszerű késnek meglepően jó éle van, a konyhakést viszont alaposan élezni kell, mert elég buta a gyári élszalag formája, meg eléggé életlen is.A kettő került együtt 3700 Ft-ba, ennyiért a hülyének is megéri, hát még nekem
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
gyapo11
Topikgazda
válasz Donki Hóte #11907 üzenetére
Pár napja én egy Opinel utánzattal voltam így, 2.5 $ volt ingyen szállítással. Kicsit lötyög a penge, élezni is kell, viszont nincs rajta akasztó, így a zseb alján lesz, és nem zavarja a kezemet zsebbe nyúlás közben. És könnyű, és nem sajnálós ha kopni kezd kulcstól, pénztől vagy bármitől, és 8 centis a penge. Az igazi Opinelt sajnálnám. Most már 3.5 dolcsi.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
Face8814
őstag
Na megjött végre nekem is az új "Csirkeláb"
Érzetre nagyobb mint ami a képről látszódik, illetve jóval nehezebb is kézben tartva (172g) attól amire számítottam.
Viszonyításképp melléraktam egy Para 3-at.
A forma nagyon brutális, nem egy visszafogott megjelenésű.
Imádom[ Szerkesztve ]
Az ilyen minőségek, mint "2415680p", azt jelentik, hogy előtted, a szemed láttára real-time leforgatják az összes jelenetet? by Ifju
-
csibe1
addikt
Adnál linket a késekhez? Köszi
gyapo11 Tőled is kérnék egy linket. Köszi
" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
Face8814
őstag
Microtech stitch ram lok
Egy ideje vadásztam már de folyton lerabolják mindenhol a készletet 1-2 óra alatt. Most is egy haverom szólt kb este 11-kor, hogy újra elérhető, aztán egy órával később már nem voltAz ilyen minőségek, mint "2415680p", azt jelentik, hogy előtted, a szemed láttára real-time leforgatják az összes jelenetet? by Ifju
-
zoleeno1
veterán
Sziasztok,
Van most a mol-nál ez a Bugatti kés kuponozás.
linkEgy "sima" kés 3500-4000 kuponnal.
Viszont van egy damaszkuszi acél 20000-ért, ami szerintük amúgy 60k lenne... Mit gondoltok, megéri ezek közül bármelyik is?Honor Magic5 Pro; konfig: http://zoleeno1.atw.hu
-
Face8814
őstag
-
Digitalpimp
senior tag
-
discrate
aktív tag
a konyhakésnek milyen élszöge lehet? lansky turn boxszal 20 fokkal nekiesek az sok neki?
-
7Sony7
addikt
válasz Digitalpimp #11919 üzenetére
Köszönöm! Akkor olyasmi, mint a 420? Konzervbontás meg se kottyan neki, így komolyabbnak gondoltam. De nem baj, legalább tudom, hogy az új (12c27) erősebb, mint ez.
Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
Digitalpimp
senior tag
válasz 7Sony7 #11921 üzenetére
Kb. a 420HC-vel megegyező, vagy a 420J2-vel.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
veterán
válasz csibe1 #11911 üzenetére
Sajnos linket nem tudok adni, ez nem ilyen egyszerű
Az ali kezdőlapján keresd ezeket az akciókat:
Ha rákkattintasz az akcióra, akkor elkezdi feldobálni az ajánlatokat, mégpedig az alapján, hogy korábban miket vásároltál.
Véletlenszerűen dobja fel az akciókat, egyáltalán nem biztos, hogy lesz köztük kés.
Úgy tudod javítani az esélyedet a késre, hogy egyrészt átváltasz az1.99 dolláros akcióról a 2.99/3.99 dolláros akciókra (1.99 dolláért nincs kés, csak hülységeket dobál az 1.99-es akcióban). Másrészt úgy tudod javítani a késakciók behívásának az esélyét, ha az akciós cuccok közül beraksz egy bármilyen kést a kosárba (3 dolgot kell a kosárba rakni, hogy ingyenes legyen a szállítás). Mikor beraktad az első kést, akkor egyre nagyobb valószínűséggel fog kés akciókat ajánlani, ha beraksz egy második kést is, akkor meg mégtöbb kés akciót dobál fel.
Ha megvannak a kívánt kések, akkor az első/második esélyfokozó kést törölheted a kosárból (de arra vigyázz, hogy 3 dolog maradjon benne).
-
veterán
-
z123456z
őstag
válasz Fishor #11926 üzenetére
Nekem egyelőre nem rojtolt semmit, jónak tűník az él, de nem nézegettem nagyítóval. Én úgy szoktam, hogy az első egy-két húzást érzéssel rányomom, aztán már nem. És végig megyek mind a hármon. A kamu Kershaw -t meghúzgáltam, de bizonytalan voltam a szögben, feladtam. Nem lett rossz, de gyakorlott kéz megfelelő kövekkel biztosan sokkal jobbat csinál. A másik kínai az D2, bele se tettem, viszont a 4 nagyobb konyhakés sosem volt még ilyen éles. Csodát nem kell várni egy 3 rugós élezőtől.
-
veterán
válasz discrate #11920 üzenetére
Sajnos nem tudom, hogy milyen az élszöge, de túl nagy és élezve sincs megfelelően. A penge is viszonylag erős, vastag.
Húst vág viszonylag jól, de hagymát, paradicsomot nem lehet vele vékonyra szelni.
Remélem, hogy a hosszú hétvégén lesz időm késekkel is foglalkozni és meg tudom élezni rendesen
[ Szerkesztve ]
-
csibe1
addikt
válasz Donki Hóte #11930 üzenetére
Köszi!
Akkor ez egy ilyen hirtelen jött akció volt.
Néha nekem is dobál ilyesmiket az aliexpress ha a főoldalon vagyok." Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
Digitalpimp
senior tag
válasz csibe1 #11934 üzenetére
Ezek a kések elég gyakran elérhetők a 2 dodós lomok között, figyelni kell.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
csibe1
addikt
válasz Digitalpimp #11935 üzenetére
Sajna nem mindig van eszembe, mert csomószor csak az egyéb vackot tolja az ali, azokat meg törlöm is, mert nincs kedvem végignézni.
" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
discrate
aktív tag
válasz Donki Hóte #11933 üzenetére
Ok, köszi.
Jövő héten érkezik az enyém, ráküldöm az ikeás élezőre is, ha kell.
Majd írsz a tapasztalatokról, ha összejön az élezés a hétvégén. -
eldoble
aktív tag
válasz csibe1 #11936 üzenetére
Keres rá csak simán késekre, aztán menj ebbe az akciós részbe, és akkor majd dob késeket, azokra is klikkelj rá, tedd a kosárba (később majd törölheted) és hamarosan jönni fog az a kés is.
Én is vettem egyet egyébként, nekem egy jól sikerült élezettet küldtek, de ezek szerint azért változó.[ Szerkesztve ]
-
Digitalpimp
senior tag
válasz csibe1 #11936 üzenetére
A konyhai van megint: Link
[ Szerkesztve ]
-
agaron
tag
Hatha valakinek erdekes, Haidu:
Örömmel jelentem be az új szériánkat, amely HVA néven érhető el a webshopban mostantól. Jellemző mérete a köveknek 210x70x10mm - a 8000-es 200x65x10mm méretben. Szélessége miatt nagy felületű, kényelmesen élezhető rajtuk a nagy konyhakés is, de többen kerestek széles fenőkövet faipari vésők élezéshez is. Igen, ebben a szériában kapható lesz 8000-es fenőkő is.
Steam Deck | PC | PS5
-
z123456z
őstag
AliExpresstől kaptam egy emailt, hogy kamu Kershaw-t kaphattam, és ők nagyon komolyan veszik a szellemi tulajdon védelmét.
Mondjuk az feltűnt, hogy nagyrészt eltűntek a kínálatból a jó nevű kések, az OTF-ek teljesen.
[ Szerkesztve ]
-
z123456z
őstag
válasz csibe1 #11944 üzenetére
Háromezerért nemigen van Kershaw. De itt a levél:
Dear Customer,
Order No.:We hope this message finds you well.
Your satisfaction is of the utmost importance to us, and we strive to ensure that the products available on our platform meet corresponding standards.
We have identified a potential non-compliance issue with a recent product you have purchased.
Product Name:"Kershaw 7650 Folding Knife 3.54Inch 8Cr13Mov Blade Plastic Handle Outdoor Camping Survival Tactical Knife"
Cause for the potential problem:Intellectual Property Infringements
We take your safety and satisfaction very seriously, and we want to bring this matter to your attention promptly to ensure your shopping experience with us is in compliance with applicable laws and your expectations.You may contact the seller in order to find more information and in case that the product is actually illegal, negotiate a solution such as requesting the return address of the seller and returning the product to the seller.
If however there is actually no issue with the product, please disregard this message. If you have any concerns about the product or have any further related questions, you shall contact the seller directly. We regret any inconvenience this may cause.
**Contact the Seller:** You can do so by navigating to the "My Orders" section and selecting the specific order in question. From there, you can contact the seller to discuss the product's concerns. The seller may be able to provide more information. If you made this purchase for someone else, please notify the recipient of this issue. Information on the seller can be found on the listing page corresponding to this product.
Thank you for choosing AliExpress, we are here to assist you every step of the way.
Best regards,
AliExpress -
csibe1
addikt
válasz z123456z #11945 üzenetére
Jah, hát igen, 3 rugóért nem valószínű, hogy valódi Kershaw amit veszel.
Ez nem csesztetés csak kiváncsi lettem, mert ez nem jellemző az alin.
Arra értettem, hogy akkor most visszakapod a pénzt, mert lehet a kés amit rendeltél az hanmisítvány?
Hivatalos alis boltból rendeltél, vagy legalábbis név szerint annak tűnt?" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
gyapo11
Topikgazda
válasz csibe1 #11946 üzenetére
Banggoodról vettem régebben LiIon akkukat és kb. negyed kapacitása volt mind a négynek, és pehelysúlyúak is voltak. Írtam bg-nak hogy ne má, vlami kicsit visszautaltak és írták, hogy ha jó akkut akarok akkor lg, samsung is van. Hát köszi, akkor nem kellene kapacitást írni a termékoldalra, vagy lemérni rendesen és azt odaírni, és majd akkor el tudom dönteni hogy mit vegyek.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest