Új hozzászólás Aktív témák

  • Khaosz55

    addikt

    válasz carex6 #11357 üzenetére

    Nem értem teljesen mi a probléma. Ha jól értem a 1" 25 méter a locsolócső. A végén lévő szorófejjel tudod állítani mennyit vizet akarsz kilocsolni. Minek kell ide nyomáscsökkent vagy bármi más? A szorófejjel tudod állítni a vízmennyiséget. Ha azt akarod nagyobb legyen a veszeteség és kevesebb legyen a vízhozam akkor 25méter 1/2" csővel eléred. Egyszerűbb is vele dolgozni.
    Nálam egy pentax mpx 120/5 szivattú van kb 8 éve. 4 körös rendszer. A fű locsolása szorófejes. Ha rányitom a fű öntőzésére ami 1"-os gerincen van akkor 3.4 bar a nyomás elméletileg 3600 liter vizet locsol el óránkánként. Ha raknék be még szorófejet akkor kevesebb lenne a nyomás, de több vízszálltás.
    Az egyik ágra egy 1/2"-os 25 méteres cső van kötve szorófejjel a kerti növények locsolására. Ha ezt használjuk 4.5 bar a nyomás s szorófejjel van állítva a víz mennyisége. A szivattú max 5.2 bar nyomást tud, tehát a 4.5 bar nem éppen az ideális munkapont, de így használom 8 éve, és a kézi szorófej végén remek a nyomás a 1/2"-os csővel is. Emiatt drága frekiváltot berakni totálisan felesleges szerintem.

Új hozzászólás Aktív témák