Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
AssAssynn
őstag
válasz hiperFizikus #11600 üzenetére
Mindjárt veled fogom megetetni.
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
H-Zol
senior tag
-
Stylewars_kp
őstag
válasz AssAssynn #11599 üzenetére
Próbálkoztam vele, de megromlott. Nem tud elég vizet felvenni, nem éri nap és nem fejlődik. Ha éri nap akkor poshadt lesz a bele.
Viszont savanyúságnak kiváló! Főleg a kisebb méretűek.[ Szerkesztve ]
A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
-
ncc1701
veterán
válasz totron #11614 üzenetére
Hát. A forralt víz szerintem elég jól leöl minden bacit. De amúgy elötte a tojás héjat én le szoktam mosni meleg vízzel. Amúgy nem jó hozzáállás, h az, h itt olvasod, az biztosan igaz, mert van, h az ember téved, rosszul tud valamit, vagy idióta módon egy hazug "MI"-re támaszkodik. Ilyenkor gúgli a barátod, utána lehet olvasni.
És ilyen kezelések elött alap, h csak 1 növényt, vagy a növényeid egy részét kezelsz általad ismeretlen módszerrel, majd ha az túlélt utána x időt, akkor mehet a többire. -
totron
addikt
válasz ncc1701 #11618 üzenetére
De én tudok egy nagy tradícióval bíró népi játékot, neve: 1 bolond 100-at csinál. Ha elődeinknek is bevált nekünk is be fog. A viccet félre téve ha valaki, én tűzzel vassal irtom a tekintélyelvűséget. Lehet racionalitása, de abban a módban ritkán élnek vele az emberek. Aki nem tud logikával válogatni az infók közt azon a gugli sem segít. Ja, fb-on ne tudd meg milyen szektásodások tudnak alakulni egy-egy bio eszme kapcsán (is). Kiugróan értelmes írásképek szomorúan erős birka faktorral.
Az jó kérdés, hogy hány fokon pusztul a szalmonella. A megmaradt 2 pari virágzik, beérni nem hiszem hogy be fognak. Későn lett tárcsázva az a rész. Gyomlálást is beszüntetem, gyk. vége a szezonnak. A tökök körül még lecsapom kaszával a vaddohány-desznóparéj társulást, de ennyi. Jövőre az eggyel termékenyebb szakasz lesz befogva, ami nem ez. A cukkinik eléggé megálltak. A virágok alapján lesz még, de nagyon gyenge ez a talaj, tavaly harmadennyi tövön volt közel 3x ennyi, vissza is térek rá. -
ncc1701
veterán
válasz totron #11619 üzenetére
Szalmonellára azt írják, h hőkezeléssel előzhető meg. Azaz sztem felforralt vízben elhal.
Nálunk is virágzik még a pari, de miért ne érne be? Mondjuk nálunk a paradicsom nagyja dupla fólia alatt van, ha nem történik nagy tragédia, októberig simán jók lehetünk. Cukkíni nálunk folyamat terem, nem tudjuk már hová tenni, anya eladja a melóhelyén a felesleget. Nálunk minden komposztba van ültetve, szabad föld csak 15-20cm-el van alatta. Ahány tanfolyamon voltam, főleg a bio gazdálkodók, mind azt mondták, h ha jó a talaj, akkor egészséges a növény, és így kevésbé hajlamos betegségekre is. A jó talajt pedig kb csinálni kell otthon, az nem terem csak úgy magától.
[ Szerkesztve ]
-
ncc1701
veterán
-
totron
addikt
válasz ncc1701 #11620 üzenetére
Hát mert június elején lettek elrakva, ez a része nem rajtam múlt. Május dereka szerencsésebb. Tavaly nem értek be és idén is ha most van csak virág még akkor ki kehet számolni az eredményt. Szeptember-októberre egyszerűen elfogyott a napfény és ott álltam egy adag zöld paradicsomállománnyal. Ennyi. Nem árt tisztázni Doriannál is a fajtát a tenyészidő miatt és az elültetés időpontját. A fóliában előbb lettek ültetve? Van olyan is, hogy a helyre vetéssel sem vagy sokkal visszább, mint a palántával.
Jól mondták a tanfolyáson. Eü dolgok miatt nem járatom csúcsra a dógokt, ehhez körítem a filozófiátot, hogy meglévő talajból dolgozzunk. Érdemes trágyázni, humuszolni, de van egy optimum még jó erőben lévő szorgosok részére is. Sőt, tőzeget is tudnék alkalmazni, de harcos kinyerni, helyszínre vinni. A sokévi átlaghozam nem ilyen tré egyébként, csak régi-új területekkel kísérletezgetem, ezek beszámolóit hintem ide. Nem kezdem el megmagyarázni hogy a napi homokharc tanulságosabb, mint a topterményt instára fórumra faszabukra kicsapó metódus, de van ebben is tanulság. Régen, a dohányos időkben ezeket a részeket is megérte felturbózni és szó szerint dőlt a lé. Elmúlt az is.
-
AssAssynn
őstag
válasz Stylewars_kp #11613 üzenetére
Köszönöm a személyes tapasztalatot. Akkor úgy látom minden esély elveszett rá, hogy ezek beérjenek.
Savanyúságra is ránézek, bár gondolom az nehezebb művelet lesz, mint a lekvár."Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
-
Stylewars_kp
őstag
-
ncc1701
veterán
válasz Stylewars_kp #11626 üzenetére
Én úgy tudom, h a paradicsom csak akkor utóérik, ha már az alján van egy pici sárga folt.
-
Stylewars_kp
őstag
válasz ncc1701 #11627 üzenetére
Ja értem, ha már belépett abba az érési szakaszba. Simán lehetséges. Egyik évben leverte a jég és sajnáltam kidobni, de nem jött össze a buli. Mint írtam a savanyítás meg kifejezetten rossz lett. Elfogyott végül...olyan volt, mint a rossz pálinka.
Ivott e mán kend rossz pájinkát?
Ittam én...
Oszt mien vót?
Jó!A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
Dorian
félisten
válasz Stylewars_kp #11626 üzenetére
Tavaly a maradékot utóérleltem. Fele megromlott, fele tényleg utóérett, még januárban is ettem belőle. De igazság az, hogy ízre az már messze nem olyan, leginkább szószokba főztem bele, arra jó volt.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
User_2
tag
megpróbáltam fotelból utánanézni:
tojáshéjból növények által felvehető kálcium ecettel állítható elő otthoni körülmények között a legyegyzserűbben:
CaCO3 + CH3COOH -> Ca(CH3COO)2 + H2O + CO2
így kalcium-acetát keletkezik.viszonylag jól bemutatja:
Kálcium acetát oldat készítése tojáshéjból és ecetből, a paradicsom hiánybetegségének kezeléséreannyi kiegészítéssel, hogy a tojáshéj szárítása történhet napon is, sütőben 200C hőmérsékleten a sterilizálása történik, de ecetes kezelés után ez nem annyira tud releváns lenni.
molsúlyok alapján 100gr szárított tojáshéjhez kb 45ml 20%-os ecet szükséges a hatékony átalakuláshoz. ennél több ecet minden szempontból fölösleges és semmi előnyt nem ad.
erősen hígítva (1-9 arányban) nem nagyon tud savas égéses problémát okozni.
de azért legelső alkalommal érdemes lakmusz papírral ellenőrizni a ph-t. -
Winne
nagyúr
Köszönöm szépen a tippeket, átadtam az illetékesnek és majd mondja melyiket szerezzem be.
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
ncc1701
veterán
Oleo-mac fűkaszával van vkinek tapasztalata?
-
Dorian
félisten
Meséltem már a vakondomról újat?
A vakodcsapda csapóajtaját tönkretette, teletúrta földdel, majd mellette felásott.
Aztán elindult a veteményes felé, végigtúrta a málnasort, majd befordult az egyik paprika ágyásba és azt túrta végig. Viszont meglepően rendes, még egyetlen málnának, paprikának sem esett bántódása.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
hiperFizikus
aktív tag
Hát ez tényleg egyre hülyébb lett /:
User = én
pézsmacincér ? - magyarul .ChatGPT
Bocsánat, tévesen válaszoltam korábban. "Pézsmacincér" magyarul valójában "muskusrágcsáló" vagy "mosómedve" néven ismert. Elnézésedet kérem a zavar miatt. A muskusrágcsáló egy kisebb termetű, félig vízi rágcsáló, amely Észak-Amerikában honos. Jellemzően vizek közelében él, mint például tavak, folyók és mocsarak. Sűrű, vízálló szőrzetük segítségével könnyedén úsznak és merülnek. Ismertek az épített gúlák vagy üregek kialakításáról a vízpartok mentén.... bogár te nagy okos !
ChatGPT
Köszönöm! Mint mesterséges intelligencia, igyekszem segíteni és válaszolni a kérdéseidre. Bár csak egy számítógépes program vagyok, amely az OpenAI által fejlesztett GPT-3.5 modellen alapul, igyekszem minél pontosabb és informatívabb válaszokat adni. Ha van további kérdésed, ne habozz megkérdezni![ Szerkesztve ]
A gázt is és a féket is egyszerre nyomni nem menő dolog !
-
ncc1701
veterán
válasz hiperFizikus #11642 üzenetére
Ez mindig is ilyen hülye volt.
-
ribarszki
őstag
Sziasztok! Nem igazán találtam topikot, s itt lehet kicsit eretnek a kérdés.. Kicsi, 5nm-es teraszra szeretnék műfüvet ragasztani, s rá egy kis balkon asztalt, széket. Betonra lenne ragasztva. Van olyan műfű ami ilyen kicsi részen porszívóval is takarítható? Simán műfű ragasztóval rakjam le? Olyan 4mm-esre gondoltam ami mezítláb is puha... Köszönöm
-
fsdb
aktív tag
válasz hiperFizikus #11642 üzenetére
4.0 Bing Android alatt:
A pézsmacincér (Aromia moschata) a rovarok (Insecta) osztályába, a bogarak (Coleoptera) rendjébe és a cincérfélék (Cerambycidae) családjába tartozó faj. A pézsmacincér 1,3-5 centiméter hosszú. A bogár többnyire fémes zöld, ritkábban kékes árnyalatú. Több színváltozata is előfordul, közülük az ibolyás-bronzos vagy a feketés a ritkábbak közé tartozik. Szárnyfedőin finom hosszanti bordázat látható. A bogár sajátos, fanyar illatot áraszt, innen kapta a nevét. Előtorának oldalán éles tüske van, a csápokon hosszanti élek húzódnak. Szinte kizárólag öreg fűzfákon lehet megfigyelni, a bogár szivárgó fanedvekkel táplálkozik. Teljes fejlődése a fűzfákhoz kötött, miután lárvái is ezek törzsében élnek. A bábozódás rendszerint szintén a fűzfák törzsében történik. A lárvák csak kivételesen fejlődnek nyárfák vagy égerfák törzsében. A magyarországi cincérek egyik legszebb faja. Az ártéri füzesekben elterjedt, de feltűnő volta miatt védelemre érdemes 1Az ön családjában szenved valaki elmebajban? Nem szenved senki! Mindenki élvezi!!!
-
Orlin
addikt
Sziasztok.
Kinek hogy teljesített a Vadvirágos rét vetőmagkeverék?
Ha jól emlékszem többen vetettünk itt.
Nálunk nagyon szép lett és virágzik.Imádom nézegetni rajta a méheket,rengetegen vannak.
Csak azt nem tudom mikor nyírjam le?Egyáltalán nyírjam-e...
Nem annyira egyértelmű a leírás nekem...
"Az első kaszálás akkor javasolt, ha a füvek elérték a 6- 8 cm magasságot. A kaszálás során csak a füvek felső harmadát távolítsuk el..."
De nem lesz baja a többi virágzó növénynek?
Vagy ami éppen növekszik?
Más.
A múltkor írtam,hogy megrendeltem a Ryobi RSH2545B ágaprítót.
Nagyon pozitív a tapasztalat eddig,Meglepően apróra vág és egész erős kis gép.[ Szerkesztve ]
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
Új hozzászólás Aktív témák
- Sarkköri terepbe olvadó kabátot öltött a Gigabyte Mini-ITX-es AMD alaplapja
- Építő/felújító topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Wise (ex-TransferWise)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest