Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gaben92
őstag
válasz bitpork #20918 üzenetére
Ettől félek én is. Adómentesség "sajnos" nem fenyeget, sokkal inkább aggódok amiatt, hogy ha az öröklés után a (családon belüli) házeladást is megadóztatják itt akkor az állam ~20.000€-t nyel le "mer' mér' ne?" alapon...
Szóval erőteljesen örülnénk ha a finn államot ebből ki lehetne hagyni valahogy.
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
Gaben92
őstag
válasz bitpork #20920 üzenetére
Van testvér de azzal se vagyunk feltétlenül előrébb. Az itteni jog ugyanígy fogalmaz ajándékok esetére is. Még a saját gyerekednek se adhatsz 5000€-nál többet 3 év alatt "gift tax" nélkül.
60.000€ értékű lakásra 3500€ az öröklési adó. Ha mondjuk lemond a hagyatékról a tesetvére javára aki cserébe "megajándékozza" 60.000€-val, azután 12.850€ a gift tax.
-
Gaben92
őstag
válasz bitpork #20924 üzenetére
+coco2:
Beszéltem közben a finn adóhatósággal (vissza kellett hívniuk mert ahogy ők fogalmaztak "speciális eset" de gyakorlatilag valóban itt kell fizetni az illetéket. A lényeg ott van, hogy a finn jog nem különböztet meg ingatlant, ingóságot, stb. hanem csak az örökség értékét nézi emiatt más szabályozás vonatkozik rá. Különösebben nincs bajunk amúgy az itteni adórendszerrel hiába mocskosul bonyolult és én például többet adózok mint Magyarországon (nem összegben, %-ban). Hazaköltözés olyannyira nem opció, hogy most készülünk házat venni, annyiban változott a dolog csak, hogy az örökség megy bele az önrészbe, hogy kevesebb legyen a hitel.Még egy dolog eszembe jutott de nem tudom mennyire járható út, viszont két legyet ütnénk egy csapásra. Ehhez mondjuk nem árt ismerni a teljes történetet.
Feleségem és a báttya a 2 örökös, végrendelet nincs emiatt ugye 50/50-ben menne a dolog. A hagyaték tárgyát képező ingatlan az asszonynak nem kell, báttyának kellene de annyi megtakarítása nincs, hogy kifizesse az asszony ráeső részét arra viszont hajlik, hogy akár az évek során több részletben megvegye tőle. A 70-80%-át kb ki is tudná fizetni.
Ha jól tudom a hagyatéki tárgyaláson lehetőség van az örökség egy részének átengedésére ellenérték fejében. Szóval az asszony átengedné az ő részének a 80%-át a báttyának aki ezt kifizetné neki olyan áron amennyire az ingatlant felértékelték. Ilyen esetben ugye ingatlan adásvétel történik.
Egyszerűség kedvéért 100.000€ értékkel számolva:
1. Mindketten örkölnének 5/10 részt az ingatlanban 50k € értékben
2. Az asszony visszterhes átengedés jogcímen átenged 3/10 részt az ingatlanből 30.000€ ellenérték fejében (haszon nélkül).
3. Ilyen esetben a jogcím vétel szóval az asszony csak 20k€ bevételre tesz szert öröklésből, és 30k€ bevételre ingatlan eladásból.Illetékfizetési kötelezettsége Magyarországon semelyik félnek nincs (egyenes ági öröklés, és közeli hozzátartozók közötti adásvétel illetékmentes). Finnországban pedig egy 20.000€ öröklést jelent ami még adómentes, illetve egy 30.000€ bevételt ingatlan eladás után amihez Finnországnak viszont semmi köze mivel egyrészt az ingatlan Magyarországon fekszik, másrészt nyeresége nincs rajta mivel szerzési áron adta el.
Aztán idővel mikor úgy alakul a maradék 20%-ot is megveheti a bratyó. Benéztem valamit vagy ez járható út?
-
Gaben92
őstag
válasz bitpork #20947 üzenetére
Futok vele még egy kört de elvileg az már nálunk rendben van. Eladáskor capital gain/loss van kalkulálva és az után kell adózni (vagy kapsz vissza adót), de mivel itt árában megy majd a dolog minket nem érint.
Másik része, hogy ha mégis "capital gain"-nek tekinti a finn/magyar állam akkor se kellene, hogy probléma legyen ugyanis a finn jog világosan fogalmaz arról, hogy a kettős adóztatásról szóló egyezményben definiált metódus alapján kaphat adójóváírást vagy teljes felmentést. A korábban linkelt finn-magyar kettős adóztatós elkerüléséről szóló egyezmény 13. cikkének első bekezdése pedig egyértelműen arról ír, hogy kizárólag abban az országban adóztatható ahol a vagyon fekszik. Szóval még ha rá is fogják, hogy a 30k az capital gain mivel egy olyan ingatlant ad el ami korábban nem volt az övé, akkor is csak a magyar állam adóztathatja.
-
Atomgeszi
veterán
válasz bitpork #21049 üzenetére
Nem kellett hozzá terv és semmi sem, mivel 2018-as rendelet szerint még bejelentési kötelezettség sem volt erre.
És csak emiatt vágtunk bele ekkora költségbe( 6 M Ft), mivel akkor még csak bejelentési kötelezettség sem volt sem korlátozás. Ha lett volna el sem kezdjük.
[ Szerkesztve ]
-
saelin
veterán
válasz bitpork #21341 üzenetére
Azért még várok hátha valaki legalább az egyik pontjához hozzá tud szólni a hsz-hez. Az a baj hogy ez egy nagy több száz főt foglalkoztató cég és valószínű hogy minden ilyen finomság a magyar jogi kiskapuk köré van felépítve. Nekik erre van pénzük hogy a jogászokkal átbeszéljék a doglokat, míg nekem és sok másik embernek nincsen akik itt dolgoznak. A felháborító az egészben hogy ha bármikor hétvégén elkéreszkedne az ember nem engedik el, mert ember hiány van és minden pozícióba csak annyian vannak felvéve hogy éppen elég legyen a létszám. Nekem abból lett elegem hogy a főnököm igazolatlan hiányzással fenyegetőzik akárhányszor hétvégén pihennék. Amikor még adatrögzítő voltam, akkor sokszor kiadták nekem hogy készítsek igényfelmérést ki szeretne augusztus huszadikán dolgozni és majd a művezető kiválasztja ki mehet el aznap és ki nem. Egyszer majdnem fegyelmit kaptam azért, mert azt mertem mondani a dolgozóknak hogy nem kötelező az ünnepnapon dolgozni... Annyi volt a főnököm érve hogy ez idénymunka és itt biza az ünnep is munkanap, ahogy a hétvége is. Azért jó lenne ezekkel tisztában lenni, mert szerintem itt sok ember félre van vezetve. Nem nyávogni jöttem ide, mert biztos sok ilyen vagy hasonló hsz-t olvastok ebben a topicban, csak tisztábban szeretnék látni, hogy ne tudjanak minden lépten-nyomon legalább engem elutasítani egy pihenőnap kikérésekor. Főleg ha azt egy nappal előtte jelentik be műszak végén. Keresek én másik munkát, de ahhoz meg idő kell.
"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."
-
amargo
addikt
válasz bitpork #21357 üzenetére
Szerintem mégcsak kapcsolatok se kellenek hozzá, hogy semmit ne csináljanak az ügyben, de ettől még jelenteni kell az okirat-hamisítást. Ne a kérdezőnek legyen baja később.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
biker
nagyúr
válasz bitpork #21430 üzenetére
szintén OTP, anyám és apám közös számlájuk, társtulajdonosként. Anyám beteg, otthon "fekvő", és kb annyit ért a kütyükhöz hogy likeolni tud, ezért nyilván apám intézett mindent, volt egy netbank hozzáférése.
mikor a bankig eljutott a közjegyző, akkor zárolták a netbank hozzáférést, anyám egyenlegének a felét és ott álltunk egy szál bankkártyával onnantól, az sms-ek apámnak mennek a már leállított telefonjára, de a netbank zároláskor ezt is lekapcsolták, rezsit nem utalhatunk, csak pénzt tud kivenni. Menjen be. Nem tud, kerekes székkel meg járókerettel mozog. Valaki vigye be. Igen, 200km-ről odaautózok, bepakolom a kocsiba, begurítom, stb stb stb. JA és többször, mert minden ügyintézést külön kell. Érdekes, befektetéshez, "életbiztosításra", hitelt adni kijönnek házhoz, de ha neked kell a saját pénzed, akkor már pénzért se jön ki egy banki ügyintéző hogy otthon egy ágyhoz kötött embernek segítsen.
Netbankot csak tulajdonos kaphat, én lennék társtulajdonos, de ahhoz a másik tulajdonosnak is ott kell lennie, mert ezt még közjegyzői meghatalmazással se lehet intézni. De amúgy a közjegyző se jönne ki házhoz.
innentől gondoltuk, hogy nyitok egy számlát, átrakunk rá mindent, és tudom intézni a banki ügyeit, de nem B+ mert az államkincstár csak saját tulajdonú számlára utal, ha nem társtulajdonos legalább, akkor megtagadja a nyugdíj utalást hanem kp-ben utalja.Annyira rugalmasak hogy hajjaj. hónapok óta ezzel szívunk, hogy én a saját számlámról utalok mindent aztán kiveszem kártyán anyámtól. És ez az "így jártál" esete. Ja a közjegyző is hamarabb tartja a markát, minthogy egy forintot is látnál. Ha nekem nem lenne megtakarításom, most pislogna mindenki, anyám a zárolt számlával, két havi nyugdíjjal, meg nővérem aki tőlem kér kölcsön alapból is nemhogy most.
A legjobb a gázosok: 2 hónapja nem tudjuk anyám nevére íratni, már minden megvan, még a villany is ami szintén mvm. Önkormányzati bérlakás, panel, még gázóra sincs, havi 2540Ft átalányt fizet minden lakó 1db gáztűzhely után. Kértek már gázóra gyári számot, és nem értették miért nincs, most meg kapacitáslekötési jog átadást, meg nem fogadják el azt az önkormányzati szerződést, amit a villanyosok elfogadtak, hogy a bérlő köteles a szolgáltatókkal nevére szerződést kötni, kértek egy meghatalmazást és egy beleegyező nyilatkozatot, hogy beleegyezik az önkormányzat, hogy anyám végrehajtsa a számára kötelező szerződéskötést. Agyrém a bürökrácia.
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
inf3rno
nagyúr
válasz bitpork #21471 üzenetére
A magyar akácot hungarikumnak nyilvánították miután az EU invazívnak bélyegezte azért, hogy ellehetetlenítse a méhészeket. Szóval senki nem fog hozzányúlni azért, mert "invazív". Szerintem gyökérről és magról is átmegy majd. Nem tudom, hogy lehet e bármit csinálni jogilag ezzel kapcsolatban, a jegyző tudná megmondani. Engem is érdekel, mert a szomszéd diójáról áthullik a levél folyamatosan és mérgezi a talajt.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz bitpork #21479 üzenetére
Persze, azzal a részével egyetértek, hogy nem a legjobb méz, én pl a gesztenye mézet szeretem a legjobban, de a magyar méztermelés jelentős részét az akác teszi ki, tehát komoly pénz kiesés lenne a méhészeknek, ha eltűnne. Ezen kívül a fehér akác nálunk virágzik a legjobban az egész világon, ezért ez egyedi dolog, és máshol nem képesek arra, amire mi. De persze merjünk kicsik lenni, és ha valamiben megvan az adottság, vagy jók vagyunk, akkor inkább romboljuk le, és húzzuk meg magunkat. Szerinted. Az akác meg keményfa, időjárás álló, bútorhoz, vagy akár kerítésoszlopnak is felhasználható, elég nagy hozzá nem értésre vall, ha valaki elégeti.
Buliban hasznos! =]
-
félisten
válasz bitpork #21473 üzenetére
"
Ha ugyanis te bármilyen kárt okozol neki (visszavezethetően a te tevékenységedre, akár szándékos akár nem) , akkor neked kell helytállni. "Pontosítsunk: a kártérítési kötelezettség definitív feltétele, hogy a károkozást jogellenes tevékenység/mulasztás valósítsa meg! A kérdés itt tehát az, hogy tiltja-e valami az akácfák megtartását, illetve kapcsolódik-e hozzájuk takarítási kötelezettség.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
-
inf3rno
nagyúr
válasz bitpork #21515 üzenetére
Ha ennyire ki akarod irtani, akkor a vegyszeres kezelést javaslom. Gyere át a kertész topikba, aztán biztosan tudnak tanácsot adni. [link] Vagy például itt van ez: [link] Kivágással nem mész semmire, mert gyökérről mindig ki fog hajtani.
Nem vagyok névtelen, körülbelül 1 perc alatt meg lehet tudni a teljes nevem, ha ez a cél. Herenden megtalálsz, de én mondjuk nem vagyok túl lelkes, ha esemény szervezésről van szó.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz bitpork #21519 üzenetére
Szerintem az ásás az egyetlen bio módszer rá, és ha nagy a terület, akkor csak géppel tudod megoldani. Mi 20 éve vágtuk ki az egyik helyen a fákat, és minden évben van néhány sarj. Most úgy döntöttem, hogy meghagyok 2-3 példányt rendes fának, legalább árnyékolják azt a részt. Sok fánál úgy van, hogyha kidöglik az eredeti példány, akkor megjelennek a gyökér sarjak, és minél jobban irtod őket, annál jobban hajtanak, amíg ki nem merül a gyökér. Az orgonát is így rendszabályoztam meg, hogy hagytam néhány tövet vastagodni, és úgy a többi már nem is hajtott annyira. Gondolom az is közre játszik, hogy a nagyobb példány árnyékol és elszívja a vizet és a tápanyagot a kisebbektől, illetve lehet, hogy növekedés gátlót is nyom a talajba nekik.
Semmi gond, én is van hogy túlzásokba esem. Bocsánatot kérek, ha esetleg megsértettelek valamivel!
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz bitpork #21638 üzenetére
Ami biztosan működne, ha lenne ajándékozási szerződés a szülőktől, hogy a házasságuk megtámogatására adják a pénzt, ingatlant, stb., aztán utána joggal követelhetnék vissza válásnál.
Azért kíváncsi lennék a bírói gyakorlatra az ilyen ügyekben, mint a fenti, mert azért a jogszabályoknak vagy az ítéleteknek valamennyire tükröznie kéne az igazságot, nem? Van egy német félig meddig rokon, őt a férje 15 éve kirakta a szüleitől örökölt 3 szintes családi házból. Szóval elfogadom, ha így van, mert történnek meredek dolgok, csak érdekel, hogy mi a bírói gyakorlat, van e értelme egy ilyenbe belemenni? Mert azért mégiscsak 10+ millió Forintról van szó, amiért nem a fazon dolgozott meg.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz bitpork #21640 üzenetére
Ez azért erős. Mondjuk Petőfi sorai azért még érvényesek.
Bár inkább gondolom az igazságérzetre gondoltál. Például egész életemben alkalmazott voltam, így az az igazság, hogy mindig pont annyi adót fizettem, amit a törvény (jog) előírt. Jogos volt, persze igazságosnak nem mindig éreztem... Ha 38 évi tb. fizetés után nem fizetnék tb.-t nem kapnék ellátást, csak hitelbe. Miközben sok módon kikerülhető a tb. fizetése. Ez is jogszerinti, de igazságosnak ezt se mondanám...
-
ityam
senior tag
válasz bitpork #21644 üzenetére
Elvileg alkotmányunkban van egy ilyen szerintem fontos rész:
"A bíróságok a jogalkalmazás során a jogszabályok szövegét elsősorban azok céljával és az Alaptörvénnyel összhangban értelmezik. A jogszabályok céljának megállapítása során elsősorban a jogszabály preambulumát, illetve a jogszabály megalkotására vagy módosítására irányuló javaslat indokolását kell figyelembe venni. Az Alaptörvény és a jogszabályok értelmezésekor azt kell feltételezni, hogy a józan észnek és a közjónak megfelelő, erkölcsös és gazdaságos célt szolgálnak."
Elvileg ennek kellene garantálnia az igazságosságot ha jól tippelem.
Ez persze feltételezné hogy a jogszabályokat "jó cél" érdekében hozzák. Ez az indoklásban tisztességgel meg is van indokolva. Ha pedig elfelejtenék az indoklásba beleírni akkor a "józan észnek és a közjónak megfelelő, erkölcsös és gazdaságos cél" próbájának meg kéne felelnie a jogszabálynak.
Ez való igaz hogy a gyakorlatban azt látom hogy összevissza hoznak törvényeket kérdéses célokkal ezért persze az indoklás is sokszor hiányzik vagy annyira semmitmondó hogy a jogszabály által elérni kívánt célt nem lehet belőle kivenni. Mindezek után amikor a tárgyaláson felhozom a bírónak hogy az alperes jogértelmezése a fentinek nem felel meg így nem lehet elfogadható, akkor nagy probléma ha a bírónak annyi hozzáfűznivalója van hogy nyilván meg kell felelni a jogszabályoknak bizonyos erkölcsi normáknak, valamint hogy nyilvánvaló hogy az alperes nem így értelmezte. Ezután persze az alperes mellett dönt a bíró. Nah a gyakorlat az tényleg nem tükrözi az igazságot, de elvben kiharcolható lenne magasabb szinten.
Rendeletek/törvények lehetnek rosszak és értelmezhetően igazságtalannak. Alaptörvényben ilyet nehezebb szerintem találni. Márpedig az alaptörvénynek meg kell felelnie minden egyéb jogszabálynak így valahol a rossz jogszabály kiiktatható elméletben.
A gyakorlat meg passz. Én még várok az AB döntésre az ügyemben[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz bitpork #21638 üzenetére
Ez nem egészen van így.
A házasság alatti szerzemények alapértéken valóban 50-50%-osnak számítanak, vannak azonban kivételek, mint alapvetően a kapott ajándék és az öröklés.
És itt jön be a papírozottság kérdése: egy esetleges ajándékozási szerződés erős bizonyíték lehet, de vannak más lehetőségek is a bizonyításra. Legfőképpen a banki utalási igazolások szoktak működni ebben a játékban.
MaCS
-
félisten
válasz bitpork #21667 üzenetére
nincs abban semmi különös, ha csak akkor hivatkoznak egy tényre (pl. ajándékozás mint jogalap), amikor arra szükség van, azaz beütött a mennykő.
A valós idejű papírozás jó dolog, csak éppen nem túl népszerű. Ha utólag bizonyítható egy aktus, akkor nincs baj -- de ez messze nem mindig valósul meg.
MaCS
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
félisten
válasz bitpork #21670 üzenetére
Ennek semmi köze semmiféle vélelmezett "magyaros" gondolkozáshoz.
Egyszerűen egy tény utólagos bizonyításáról van szó -- ami pedig össztársadalmi érdek.
A jellemző eset egyébként sokkal inkább az, hogy utólag nem tudnak valamit bizonyítani, mint az, hogy utólag sikeresen bizonyítanák a meg nem történteket.
MaCS
-
inf3rno
nagyúr
válasz bitpork #21673 üzenetére
Nem éppen így működik. Én úgy tudom, hogyha van ajándékozási szerződés ilyen esetben, és nem teljesül az általuk szabott feltétel, akkor joggal követelhetik vissza a pénzt, ingatlant, stb. tehát ki lehet azt venni a közösből. Egyébként ez nem csak válásra vonatkozik, hanem bármi másra is. Ha nincs ajándékozási szerződés, akkor már sokkal macerásabb az egész, de talán akkor is van valami esély, pl banki átutalások alapján esetleg meg lehet győzni a bíróságot, hogy kinek jár a szülők, nagyszülők által megfinanszírozott rész.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz bitpork #21675 üzenetére
Én úgy tudom, hogy nem volt ajándékozási szerződés, csak a banki átutalásokról volt bizonyíték, emiatt kisebb lett volna az esély, hogy eltérnek az 50-50-től, de azért egy próbát megért volna, ha a gyakorlat azt mutatja, hogy ilyen helyzetben is megadják. Erre egy válóperes ügyvéd tudna válaszolni, aki ismeri a gyakorlatot.
Buliban hasznos! =]
-
félisten
válasz bitpork #21673 üzenetére
Tényleg nem ugyanarról beszélünk -- és lehet, hogy én értettem félre valamit.
A konkrét ügytől elvonatkoztatva, általános jelleggel:
Megdönthetetlen törvényi vélelem szól amellett, hogy a házassági életközösség (tehát nem a teljes házasság) alatt szerzett jövedelem a házassági vagyonközösséget gyarapítja, ami a házastársak 50-50%-os tulajdoni arányú vagyona.
Maga a Ptk. azonban kivételeket is enged. Ilyen az öröklés mellett az ajándékozás útján szerzett vagyon. Ha tehát a szülők ajándékkal szálltak bele a közös ingatlan megszerzésébe, akkor ez a rész az ingatlan-nyilvántartástól függetlenül a gyermekük külön vagyonába tartozik, és csak a fennmaradó rész lesz a fele-fele arányú közös vagyon. (Már persze akkor, ha nincs több ilyen külön vagyoni rész.)
MaCS
-
tag
válasz bitpork #21707 üzenetére
Nekem különböző évenként felül szokták az orvosszakértők vizsgálni a rokkantsági járadéknál az egészségi állapotom. Mindig megnézik, hogy az agykárosodásom megszűnt-e. Volt már olyan orvosszakértő, aki feljavította papíron az állapotom, de utána a másik visszacsinálta a papíron feljavítást*1*. Olyan is volt, hogy a magyar állam leszarta a rokkantsági járadéknál döntő orvosszakértői véleményt és a kártérítési részleg feljavította az állapotom*2*. Utána volt kártérítési per, aminél be kellett bizonyítanom, hogy egészségesen születtem meg. A másik pedig az volt, hogy be kellett bizonyítanom, hogy mennyi pénzt kerestem munkával és mit dolgoztam a baleset előtt. Az elsőfokú bíróság 2016-ban úgy döntött, hogy agykárosodottan születtem. A másodfokú bíróság 2016-ban úgy döntött, hogy nem agykárosodottan születtem, hanem a baleset miatt lettem agykárosodott. A magyar állam különféle törvényekre hivatkozva 2017-ben írt a Kúriának és azt kérte, hogy ne kelljen visszaadnia az elvett kártérítést. A magyar állam szerint a károkozónak nem kell kártérítést fizetnie olyan diagnózis miatt, ami familiáris előzmény és társult baleseti tünetek nélkül is állhat fenn. A Kúria 2017-ben úgy döntött, hogy a károkozónak kártérítést kell fizetnie olyan diagnózis miatt, ami familiáris előzmény és társult baleseti tünetek nélkül is állhat fenn. Nálam az a gond, hogy olyan diagnózisaim vannak agykárosodás miatt, amik léteznek veleszületetten és baleset által okozottan. 2020-ban a magyar állam kitalálta, hogy a bíróság nem mondta meg, hogy minek a 100%-át kell fizetnie a magyar államnak, ezért bárminek a 100%-át kifizetheti kártérítésként. Nálam pedig leszedte a magyar állam a kártérítési összeget 2020-ban azért, mert talált a magyar állam új jövedelmi adatot a KSH adataiban, ami alacsonyabb összegű, mint amit a bíróság megítélt. A bíróság a munkajövedelem 100%-a alapján döntötte el a kártérítési összeget és a magyar állam a kártérítési per után, de 2020 előtt és 2014 előtt a munkajövedelem 100%-a alapján fizette a kártérítést. A kártérítési per ideje alatt az eredeti kártérítési összeg 2/3 részét elvette és az eredeti kártérítési pénz 1/3 részét fizette inflációval emelve*3*. 2020-tól pedig a magyar állam a kereset 100%-a alapján fizeti a kártérítést. A kereset kevesebb pénz, mint a munkajövedelem.
*1*Ez 2010-ben volt ősszel.
*2*Ez 2014-ben volt tavasszal. Ekkor az volt, hogy a rokkantsági járadéknál döntő orvosszakértő szerint a baleset 100%-os munkaképesség csökkenést okozott. A magyar állam kártérítési részlegén dolgozó orvosszakértő szerint a baleset 40%-os munkaképesség csökkenést okozott.
*3*2014. év = eredeti kártérítési összeg 1/3 része. 2015. év, 2016. év = 2014. évi csökkentett kártérítési pénz inflációval emelve. 2017. év = 2014-es eredeti (csökkentés előtti) kártérítési összeg inflációval emelve.[ Szerkesztve ]
Fujitsu LifeBook U7411; Samsung Galaxy S23 Ultra; Apple iPhone SE (2020); Nokia 105 4G (2023); EVOLVEO StrongPhone Z6; Xiaomi Redmi Note 12; Nokia 105 (2019)
-
félisten
válasz bitpork #22027 üzenetére
Nem évül az el olyan könnyen!
Nemrégiben zárult le egy ügyem, amelyben az ügyfelemet bőven az elévülési határidőn túl gyanúsították meg. Persze panaszt tettem, de minden szinten azzal utasítottak el, hogy közben történtek nyomozati cselekmények (pl. iratok áthelyezése az egyik fiókból a másikba), ami minden esetben megszakította az elévülést.
Szerencsétlen fickónak meg emlékeznie kellett volna egy sok évvel korábbi, egyébként teljesen érdektelen napjára, amikor egy rutinfeladata a gyanúsítás szerint szabálytalan volt...
MaCS
-
bugizozi
őstag
válasz bitpork #22064 üzenetére
Ettől tartok én is hogy ez lesz a vége de egy próbát azért megér. Rajtam kívül álló okok miatt nem lettem megműtve. (ha egy héttel később ér ide a covid... )
Bár nyilván ők sem tehetnek a dologról, akkor országosan leállítottak minden nem fontos műtétet... sajna ez ilyen szitu és én húzom a rövidebbetVCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
inf3rno
nagyúr
válasz bitpork #22064 üzenetére
Ja ezt az árazást, visszamondást, áremelést a GVH szokta jutalmazni büntivel úgy tudom, mert azzal trükköznek, hogy valamit leáraznak, aztán azt mondják, hogy nincs több belőle, de te már telepakoltad a kosarat egy csomó másik termékkel is. Boltoknál előfordul, hogy büntetnek, magán klinikáknál 1 éves csúszással nem tudom.
Ettől függetlenül valami biztosan nem kerek itt, és érdemes utána járni.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
nagyúr
válasz bitpork #22153 üzenetére
Ha a vagyonszerzési iratokból egyértelműen megállapítható, hogy testvérek közötti ingyenes vagyonszerzésről – öröklésről vagy ajándékról – van szó, akkor nem kell kérelmet benyújtani
Mi az a vagyonszerzési irat? Az elég ha az egyik testvér bankszámlájáról át lesz utalva a másikéra és a bankszámlakivonaton látszik kitől hova ment a pénz?
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz bitpork #22202 üzenetére
Persze, nem is erre reagáltam, hanem a szokásos gúnyra, alázásra, degradálásra, amit mindenkivel szemben alkalmaz már évek óta. Nem is tudom, hogy volt e valaha olyan hozzászólása, ami elismerően szólt bárkiről. Már megszoktam, de azért egy kicsit érdemes mindig visszaszúrni, hogy tudja hol a határ.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest