Új hozzászólás Aktív témák

  • bambano

    titán

    válasz Sátán44 #3813 üzenetére

    azt szokták eltéveszteni, hogy a kérdés, hogy jogilag kié, helytelen.
    a programmal kapcsolatban nem egy darab jog van összesen, hanem sok, és azt két kosárba szokták szétválogatni: személyhez köthető és vagyoni jogok.

    a tulajdonjog személyhez köthető jog, arról jogilag érvényesen lemondani nem lehet. tehát hiába erőlködik bárki is, az a tied. ettől különböző jog a felhasználás joga, meg sok más, vagyoni jog is. Ezeket lehet átadni, amikor a programot átadod. Ha kifizették vagy lecsúsztathatod vagy munkaköri kötelességed, hogy megcsináld, akkor a felhasználás jogát átadtad, a fizetésért ellentételezve. tehát azt legyalulni nem tudod legálisan.

    ha semmi ellentételezés nem volt, akkor minden jog nálad maradt, mert az mt alaptétele, hogy munkáért fizettség jár.

    úgyhogy ha aláírod az új munkaköri leírásodat, hogy a web buherálása a te dolgod, attól kezdve ihatod a hidegvizet az egészre és csak annyit küzdhetsz ki magadnak, hogy munkaidő kedvezményt kapj.

    az általad leírtakból azt gyanítom, hogy a korábbi béredet nem fogják megemelni, ezért a magam részéről nem erőltetném a munkaköri leírásom módosítását. pláne, ha lelépsz első körben. én nem szeretem az ilyen kizsákmányolós, erőből megoldós módszereket, de ez rád nem feltétlenül vonatkozik.

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Új hozzászólás Aktív témák