Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
tng
tag
Sziasztok! Vettem egy lg v20-at és szeretnék hozzá egy jó minőségű in ear fülhallgatót venni, ha már elég jó audio képességei vannak a telefonnak. Alapvetően metallicát és ahhoz hasonló zenéket hallgatok. 10e ft-ig van valami amit érdemes megvenni? Köszi!
-
Samtya
senior tag
A fülhallgatós topikba fáradj át légyszi.
-
lethos
tag
Sziasztok!
Nagyon laikusként érdeklődöm a téma iránt. Tehát szeretnék beruházni egy új fülesbe.
Mire is kell:
- játék (nem fontos a mikrofon)
- zene hallgatás
- illetve fim nézés.
max 50-60e de jó lenne olcsobban kijönni.
Válaszaitokat előre is köszi -
Samtya
senior tag
válasz lethos #62356 üzenetére
Szia!
Felül a legördíthető összefoglaló 9 pontos kérdéssorozát válaszold meg légyszi. Az összefoglaló áttanulmányozását is javaslom. 60ezerig nagyon sokféle fejhallgató lenne, valahogy szűkíteni kell a kört.De ha egyáltalán nem akarsz olvasgatni és filózni, akkor Audio-Technica ATH-M40X.
[ Szerkesztve ]
-
lethos
tag
válasz Samtya #62357 üzenetére
Ok, köszi. Tehet neki foguk újra:
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
- Otthon2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
- elsősorban zene hallgatás, de filmnézés illetve játék (de ze utobbi nem a legfőbb tényező)3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
- max 50-60e.4.) Új vagy használt?
- mindenképpen újat szeretnék.5.) Circumaural vagy supraaural?
- elsősorban circumauralra gondoltam6.) Zárt vagy nyitott?
- itt már nem tudom biztosan. Azért kell fejhallgató, hogy ne zavarjam a körülöttem lévőket. De a minőség is fontos.7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
- Egy kiegyensúlyozott hangzást várok el. A mély legyen mély a magas legyen magas. A közép tiszta legyen. (remélem ez érthető így, nem gépi zenéket hallgatnék vele)8.) Honnan vásárolnál?
- Itt nincs konkrétum, de jó volna Magyarországról.9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
- Elsősorban PC (normális hangkártyával)[ Szerkesztve ]
-
ferzoli
Ármester
Egyelőre Musiland 01 mark2, Sense V1 és Korg dac-100m a mozgástér. Mostanában a HP50-et csak a Korg-al hallgatom és bár mindig van feljebb, de ez a hangzás nekem most így nagyon megfelel.
Azért kicsit tartok tőle, hogy ez a szett az r70x-hez kevés lesz. Sajnos pont elaludtam a licit végét, így lemaradtam róla, Teac ud-301 204 euróért kelt el tegnap az ebay-en, amivel érzésem szerint egy időre lerendeztem volna a dacamp vonalat.
Ennél sokkal többet nem bántam volna, ha nem kell most erősítőre költenem...Esetleg van vmi tipp, azt szívesen veszem. (audio gd-kel szemezgettem korábban)
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz ferzoli #62359 üzenetére
Ha a NAD tetszik róla és van még benne hangerőtartalék (470 ohm az R70x) akkor nagy baj nem lehet.
szerk: nekem kifejezetten tetszik a Xonar Essence One beépített erősítőjéről, igaz nem gyári opamp szettel, hanem OPA2228+LM4562 kombinációval. A Myryad Z40-ről sem rossz, sőt, de picit túl finomkodóvá és lekerekítetté válik így, az Asusról élénkebb, energikusabb. A szinergia valószínűleg fontosabb, mint az erősítő objektív kvalitásai.
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
Búcsúzóul meghallgattam a DT880@600-at még utoljára. Teljesen jó az az igazság. Igazán kényelmes, de engem pl zavar, hogy a kábel 3m-es és még csak nem is cserélhető. Jó lenne, ha a németek a beyernél megtanulnának csatlakozót szerelni a fejeseikre..
Hiába egy jó fejes, azthiszem nekem nem jön be a karaktere. Most hallgatva tök jó, viszont amint elveszti az újdonságát, már nem tetszik annyira, továbbá teljesen feleslegesnek érzem a HE400i mellet. Már a T50RP mellett is felesleges volt, mert hiába tartozik egy ligába a DT880 és a T50RP, a fostex hangja számomra sokkal érdekesebb, szórakoztatóbb, mégha a kényelem, a transzparencia rosszabb is.Gyors jellemzés .DLL szempontjaival: A transzparencia, a részletesség, a szeparáció nem rossz.. A pontosság háát/ok kategória, mert hallok olyan dolgokat, amit biztosan nem kéne ennyire (talán a "beyer tüske" miatt), de amúgy ok. A légiesség talán közepes? A tér a kategóriájában rendben van, ám összességében kicsi a HE400i-hez képest, az imagingről nem tudom van e értelme beszélni ekkor a térnél.
Az a furcsa benne, hogy elhiteti velem, hogy elég a mélye, pedig nem
Egész jó a Whiplash zenéjéhez (pl Caravan), ehhez, illetve ezt is mindig szívesen meghallgatom rajta. Ez se rossz, ez nem csak hang drum: [link] Dorien, majd hallgasd meg az említetteket.
A felsoroltak alapján azt mondanám, hogy az akusztikus zenékhez passzol, legalábbis én úgy érzem.Mindenképpen meghagynám ajánlottnak, de nem általánosan ajánlottnak.
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
Pacee90
tag
Sziasztok !
Használ valaki közületek Beoplay H9 fejhallgatót ?
Sajnos nincsen lehetőségem meghallgatni,de kiváncsi lennék olyan ember véleményére,aki használ ilyen fejhallgatót.
Köszi ! -
Samtya
senior tag
-
toth_janika
őstag
Sziasztok!
Elsősorban olyan fejhallgatót keresek, ami teljesen körülöleli a fülemet, és utcán, BKV-n használnám. Fontos lenne, hogy zárt legyen, és headset-ként is funkcionáljon (iPhone 6 és S7E-vel hallgatom). Vegyes zenéket hallgatok (komolyzenetől, 80-90-es évek pop-rock korszakán át egészen fel az industrial metal-ig), tehát itt nem tudok relevanciát felállítani. Fontos, hogy 30e-be beleférjen. (Jó indokok mellett felmehetek 40e-ig).
Nézegettem BT-s headset-eket, de azok nincsenek ennyiért...
Nézegettem már elég sokmindent, és eljutottam az ATH-ig. Mi a véleményetek az ATH PRO 5-ről? Tesztet, földi nyelven, nem találtam róla, de nagyon szimpatikus, hogy cserélhető a kábele, és az ATH sztem elég "minőségi" gyártó. Sry, ha nem így van. Elég laikus vagyok a fej/fülhallgató világban.Flickr - http://www.flickr.com/photos/toth_janos/
-
Samtya
senior tag
válasz toth_janika #62364 üzenetére
A Pro 5-öt nem ismerem, de a Pioneer SE-MS5T jól szigetel és a rövid vezeték miatt utcára is jó. Meg normálisan is néz ki.
-
emiki6
veterán
válasz toth_janika #62367 üzenetére
A termékleírásban annyit írnak.
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
Brett001
aktív tag
Mindenkinek köszönöm a javaslatokat, a Senni HD6XX mindenképp fenn van a meghallgatandók listáján.
A HE400i is érdekel, bár szinte semmit nem fog meg a külső zajokból, de ez nekem nem biztos, hogy hátrány mert van lehetőségem egyedül, külön szobában zenét hallgatni.Fejhallgató erősítőm van, Audiolab M-DAC-ról hallgatnám, ez elég jó kiszolgál drágább fejeseket is.
Amit még feltétlen megsasolok az AUDIO-TECHNICA ATH-AD900X (nyitott) és a AUDIO-TECHNICA ATH-A990Z ART (zárt).
"Felkészültség és fegyelem a sorsunk urává tesz." Farell főtörzsőrmester
-
Samtya
senior tag
válasz toth_janika #62367 üzenetére
Igen, 1,25 méter. Többféle szín van, ha csekkolod. Nekem a bordó a kedvencem.
Spíler: igen, ez alap. Csak jó hangúakról beszélek.
-
toth_janika
őstag
válasz emiki6 #62368 üzenetére
Ha jól tudom, akkor ennyi az átlag füles kábelhossza is, és azt egy kicsit rövidnek érzem... Főleg, ha nagykabát van rajtam... Mindenesetre az általatok ajánlott Pio az feleannyiba kerül, mint az ATH. Kérdés, hogy annyival ér-e többet a dupla kábel...
Flickr - http://www.flickr.com/photos/toth_janos/
-
ribizly
veterán
válasz Samtya #62363 üzenetére
Én még mindig tartom, hogy a Shure SRH840-et semmi pénzért nem venném meg.
Van most DT770 Pro 80-am (teljesen más hang) és M40x-em (ez már közelebb áll hozzá, de Brainwavz párnákkal meg egy új világ) is és kényelemben, build quality-ben mind a kettő magasan veri az SRH840-et. A Shure terméke recseg, ropog, nehéz, de legalább nagyon érzékeny a forrás minőségére. Ez utóbbi lehet előny persze, hiszen egy jó minőségű anyag szépen is szólal meg rajta, de közben ha esetleg megmozdul az ember feje, akkor arra el is indul rajta a fejes. Come'on!
Lehet hangban kiemelkedő ebben az árkategóriában, de szerintem az csupán 1 paramétere a választási procedúrának és szerintem nem elegendő.
Persze, ha valaki már próbálta és beleszeretett, akkor azt megértem, de vakon senkinek sem ajánlanám a fizikai "problémái" miatt.|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
emiki6
veterán
válasz ribizly #62372 üzenetére
Én (kis túlzással) imádom és szívesen hallgatom itthon (utcára nem ajánlom) telefonról is, mert szerintem nem érzékeny a forrásra. A párnája simán megszokható (erre érzékenyeknek természetesen nem ajánlott.), a pántja kényelmetlen, mert nem puha, de van ennél rosszabb is (pl a régebbi fostexek gumipántja vagy az AKG kemény műbőr pántja). 33-ért bestbuy új, zárt. Szerintem.
(sokáig meg voltam győződve róla, hogy nem recseg a műanyagja, mert elfelejtettem az első benyomásokat és hozzászoktam, már észre sem veszem, pedig tényleg recseg... )[ Szerkesztve ]
-
ribizly
veterán
válasz Samtya #62374 üzenetére
@+(#62373) emiki6 + kromatika
Engem rendkívül zavarnak ezek a dolgok és mint kiderült nem vagyok velük egyedül.
A Sennheiser HD650-em jobb oldala is ad ki hasonló hangokat, ha nyitogatom a számat (tudom, inkább fogjam be ) és most keresem rá a megoldást.
Egyébként pont erre találtam egy nagyon érdekes beszélgetést. Ki fogom próbálni és beszámolok, ha sikerrel jártam.
Úgy értettem, hogy érzékeny a forrás minőségére, hogy pl egy sima youtube videó hangján nagyon kihozza, hogy az nem egy minőségi audio anyag. Nem az erősítésre gondoltam. Bocsánat.Én inkább arra akartam csak felhívni a figyelmet, hogy a hang az egy dolog. De nagyon el tudja venni az ember jókedvét, ha beleszalad egy olyan fizikai problémába sok pénzért, amire nem is számított. Most volt szerencsém kipróbálni rengeteg fejhallgatót, és nem egy (Sennheiser HD 201, NAD VISO HP50, Shure SRH840) vérzett el a fizikai paramétereken (súly, kényelem, anyaghasználat, stabilitás, recsegés, ropogás, ...).
[ Szerkesztve ]
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
toth_janika
őstag
Egyékbént azon gondolkodom, hogy mennyire bírják az esőt/havat ezek a fejhallgatók?
-
Bodz
nagyúr
válasz toth_janika #62378 üzenetére
Nem árt ernyőt húzni, hóembert meg ne fejhallgatóban építs! Amúgy nem szeretik túlzottan.
[ Szerkesztve ]
-
toth_janika
őstag
Had kérdezzek még egy f@szságot... Vannak olyan fejhallgatók, amiknek cserélhető a kábele. Megoldható az, hogy egy alapesetben nem mikrofonos fejhallgatóba egy mikrofonos kábelt csatlakoztatok és úgy használom "headset-ként"?
-
Bodz
nagyúr
válasz toth_janika #62380 üzenetére
Nyilván nem arról van szó, hogy pár csepp esőtől kipurcan, de a beázást semmi sem szereti.
Vehetsz mikrofonos kábelt, persze. -
toth_janika
őstag
És hol tudok ilyen kábeleket venni. Az az igazság, hogy minél tovább olvasok ezekről a fejhallgatókról annál nagyobb bajban vagyok.Alakítottam egy kicsit az előzetes elvárásokon és beemeltem mellé az aktív zajszűrést és 10e-vel megemeltem a keretet. Találtam ATH fejhallgatókat a kereten belül, de egyik sem headset. Emiatt gondoltam, hogy veszek "headset kábelt", de sehol sem találok...
-
niof
addikt
Sok olvasgatás és vacilálás után a múlt héten rászántam magam, és megrendeltem ezt.
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
Bjanos11
csendes tag
Sziasztok !
50 ezer Ft lenne egy új fejhallgatóra eddig ami nagyon tetszett és kb ez volt a legjobb minőség ami a fülemen volt az egy beyrdynamic mmx300 valami hasonló vagy kicsivel jobb minőséget szeretnék tudnátok valamit ajánlani ?
film zene ritkán játékra használnám
bocs ez kimaradt egyelőre egy alaplapi hang kártyával lesz hajtva de hamarosan ahogy meglesz rá a keret egy Denon DA-300 USB-vel lesz hajtva
[ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
válasz ribizly #62376 üzenetére
Próbáld ki egyszer a Shure shr1540-et... Elfogultság nélkül mondom, hogyha az ember megszokja, utána a kényelmesnek mondott fejesek is kompromisszumosak... Egyszerűen annyira kényelmes, nagyon eltalálták. Könnyű, a párna levegőzik, nem izzasztó, a szorító ereje nem túl erős.
Hosszú távon igen, egyetértek, a komfort legalább olyan fontos, mint a hang.
Valamelyik nap kipróbáltam egy 7200-es Denon-t. Nagyon kényelmesnek mondott. De a 1540-en után nehéz volt mint a dög, szorított mint a satu és a műbőr párna pedig pláne nyáron nagyon izzasztó...
Ez a kényelem nagyon relatív tud lenni.[ Szerkesztve ]
-
ribizly
veterán
-
niof
addikt
válasz jeromosi #62385 üzenetére
Most sajnos csak megcsinálni volt időm, mélyrehatóbban "tesztelni" csak a napokban valamikor. Annyi, hogy feltettem, hogy szól e...
De mivel évek óta használom a fejest, pontosan ismerem a hangját, ezért nem lesz nehéz a-t vagy b-t mondani. Mindenesetre kb. egy óra alatt össze lehet dobni, nem olyan nagy kunszt. Ja! Amúgy a rugókat is cseréltem aranyozottra. Ha már belevágtam ebbe az Uber-mod-ba, akkor csináljuk meg rendesen. Elvileg, már csak a kábel van vissza, de az 25k lesz kb., az most nem fért bele. Talán tavasszal.Ez a csillapító anyag meg nagyon úgy fest, hogy valami lágy bitumen. Egy kis darabja ráragadt a fehér billentyűzetre, és kb. egy óra után már maradandó sárga nyomot hagyott maga mögött...
Egyébként már rég gondolkodtam rajta, nem mintha gond lett volna a hangjával, de külhoni fejhallgatós topikokban gyakorlatilag csak pozitív visszajelzések vannak róla, és néhány semleges esetleg. És ha többet ki lehet hozni ebből a kicsikéből, akkor miért ne?
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
Samtya
senior tag
válasz toth_janika #62383 üzenetére
-
Rysystem
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérek fejhallgató vásárlással kapcsolatban. Egy BT fülesről váltok, mert kicsi volt, jó volt (jó, ezzel lehet vitatkozni, mert olcsó volt), de gyakran kiesett a fülemből... úgyhogy ez tanulópénznek fogtam fel.-Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Otthon, utcán, tömegközlekedési eszközön.
Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Zenehallgatásra, filmnézéshez használnám.
Zenéből szinte mindenevő vagyok, de inkább a trance-t, popzenéket prefarálom.Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
Lehetőleg 10E Ft alatt.
Új vagy használt?
Új.Circumaural vagy supraaural?
Ha van, akkor elsősorban circumaural.
Zárt vagy nyitott?
Zárt.
Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az ami zavar?
Ha lehet, akkor a mély hangokat emelje ki jobban. A magas hangok zavaróak számomra.
Honnan vásárolnál?
Lehetőleg itthon, de jöhet külföldi webshop, csak hamar kapjam meg.
Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Okostelefon (Honor 8), PC és egy Asus TF300F ('tabletként').
-
Spíler
őstag
válasz Rysystem #62393 üzenetére
Invotone HD2000,bár nem mondható mély orientáltnak,jó hangja van.
[ Szerkesztve ]
Ne vigy minket a kísértésbe. Magunktól is odatalálunk…
-
Rysystem
csendes tag
Köszönöm a válaszokat!
-
egzo672
csendes tag
Sziasztok-helósztok!
Az elmúlt pár hónapban volt kettő belépő szintű fülesem : M50X, most egy DT 770 Pro 80 ohm. Namármost létezik olyan fejhallgató ami ~150hz alatt úgy szól mint az M50X, de ha még jobban durrog ott alul az abszolút főnyeremény, aztán a maradék tartomány ha már annyira tiszta mint a DT-n akkor meg is lennénk. Ha még lehetne szűkíteni a kört, akkor legyen circum. Bármilyen konkrét tippet, weboldalt, irányt mutattok megköszönöm -
emiki6
veterán
válasz egzo672 #62399 üzenetére
Tipp: fostex t50rp mk3 műbőr párnával (srh840 párna vagy hm5 pleather párna) vagy fostex t20rp mk3 nyitott vagy félnyitott párnával (hybrid vagy velúr vagy plüss).
Előbbit megmutatnám, de nem budapesti vagy, így csak azt mondhatom nézz utánuk (pl zreviews-nál a t20rp-re), keress frekvencia diagramokat, stb."De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Hardcore café
- Call of Duty: Black Ops 6
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Horgász topik
- Elektromos autók - motorok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Elemlámpa, zseblámpa
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest