Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Roxkex
senior tag
válasz Alvarez81 #61696 üzenetére
Hát egyelőre még csak itthon használom de a későbbiek során amikor végzek az iskolával és megyek dolgozni (remélhetőleg január-februrár tájéka) akkor viszont hasznos lehet amikor egy-egy adott feladatba nagyon bele kell merülni. Ezért eléggé a felé hajlok, hogy a 662-t vegyem. Viszont a mély hangzások végett meg a 681 felé hajlok :\ Úgyhogy ezt még el kell döntenem a hétvégén és jövőhétre be is szerzem
Köszi szépen mindent !#61695 - Dorien:
Ezt a félig nyitott dolgot, hogyan kell érteni ? Mert a képek alapján nem teljesen világos. Bocsánat, ha nagyon nagy blödséget kérdezekMind a kettőnél igaz az, hogy nem állítható a fejpánt ? Illetve a tartó zsák + cserélhető fülpárna ? Meg a jack kábel (2db a rövid és hosszabb)
Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"
-
gkozak
tag
Sziasztok,
Audio-Technica ATH-M40x fejhallgatót hol tudnék kipróbálni?
köszi,
G
-
Blasku
tag
válasz gkozak #61704 üzenetére
Szia!
Olvass vissza egy kicsit . Amúgy a fejhallgató plázában.
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=blasku
-
Roxkex
senior tag
Óóó elnézést kérek! Hibáztam, kimaradt amikor elsőnek olvastam el.
De most már minden világos !
Ennek alapján (különösen, hogy az előző is az volt) a zárt felé hajlok ! Már csak amiatt is, hogy az előző Invotone HD2000-em is zárt volt !
Akkor viszont ez eldőlni látszik a Superlux 662 EVO irányába.Még annyi kérdésem volna, hogy a "Muziker.hu" bolt az megbízható ?
Innen szeretném rendelni. [link] Elvileg holnap meg is jönne :3 Ami nagyon jó lenne :3[ Szerkesztve ]
Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"
-
emiki6
veterán
válasz KisApám #61699 üzenetére
Amíg csak cloud 1 és 2 volt, addig tudtam, már annyi van, hogy nem.
Ha szerencséd van más tudja, ha nem akkor neked kell utánajárnod.
A core például a sima cloud fapados változata, így ha egy árban vannak, akkor a sima jobban megéri. Edigitálon a képek azt mutatják, hogy a cloudx (pro)-hoz jár kemény tok.Figyelj arra, hogy a fejes kábele végén egy vagy két jack van e, mert az alaplapok csak külön tudják kezelni, egybe nem, így ha egyben van, akkor nézd meg jár e hozzá szétosztó, ha nem akkor vagy veszel külön vagy veszel mondjuk simát, azon szét van osztva.
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
Roxkex
senior tag
Rendben !
Köszönöm szépen!
És a garanciáztatás az magyarországon belül történik vagy az is kint ?
Elvileg erre a termékre 1 év a garancia. Ezt alá tudja nekem valaki támasztani ?Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"
-
Roxkex
senior tag
Köszi szépen !
Viszont az egy kicsit eltántorított, hogy külföldre kell vissza juttatni
Esetleg az arkadiahangszer.hu boltról van valami véleményetek ?Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"
-
gkozak
tag
válasz Greg204538 #61708 üzenetére
köszi, hívtam és van nekik
-
Roxkex
senior tag
válasz Spíler #61717 üzenetére
Rendben !
Köszi
Már megijedtem, hogy a bolttal van valami rossz tapasztalat. Mert már ott megvettem a fejhallgatót !Már megvettem a fejhallgatót (Superlux HD 662 EVO) az arkadiahangszerbolt-nál. Át is vettem és már nyüstölöm.
Elsőre ez eléggé szorosnak tudom mondani. Ez fog valamennyit lazulni egyébként ?
Továbbá, egyéb ötlet, hogy mégis hogyan lehetne kicserélni a fülpárnákat a szövetesre ? Eléggé nehézkesnek tűnik és feszítgetni egyelőre nem igazán akarom (/merem).
Előre is köszi !Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"
-
KisApám
addikt
A Superlux HD668B-t vagy a Superlux HD 662 EVO-t érné-e meg megvenni?
̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori
-
nagyúr
Vettem egy Grado SR 80-ast. Szuper! Most örülök neki nagyon.
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
-
-
ribizly
veterán
válasz Spíler #61727 üzenetére
Nem annyira, de sokat visszavesz a hangjából. Én még annyit tettem vele, hogy a driver és a külső burkolat közé tettem egy réteg vatelint. Igaz, hogy sokat veszített a mélyeiből, de annyival kiegyenlítettebb lett tőle, hogy egyre jobban kezdem megkedvelni. Amivel még egyet löktem rajta, hogy dobtam rá szövet borítású párnákat, amivel a kényelem 4/10-ről 8/10 ugrott.
Bytheway még így is van benne mély és a tere is megmaradt.
De az azért jelent valamit, hogy ha csak simán beírod a google-be, hogy Superlux HD668b, jönnek sorba a mod-olt képek.|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
ferzoli
Ármester
Sziasztok!
Black friday közeledtével töprengek egy fejhallgató upgraden.
Akusztikus, rock, metál zenékhez keresek elsősorban nyitott fejest.
Jelenleg AD500X-et és NAD Viso HP50-et hallgatok Korg dac-100m-el, néha Sense V1-el utána.
Hosszas olvasgatás után ATH R70x és HD600-ra szűkült kb a kör, ha találok akciósan vagy használtat 60-70e körül.A jelenlegi fejesekről az említett zenei stílusokhoz jó ötlet ez a váltás?
Illetve, ha elfér itt akkor azt is megkérdezném, hogy ezekhez a fejesekhez Dac/amp-ból mi lenne:
1. az ideális választás (a jövőre nézve)
2. a szükséges minimum, ami alatt ne bohóckodjakkeret mondjuk 80-100e, ha nagyon indokolt kicsit több.
[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
válasz ferzoli #61730 üzenetére
A rockhoz és metálhoz inkább 650 mint 600, mivel több a mélye. Bár metálhoz szerintem még az sem elég ütős, feszes. Ráadásul a metál ritkán van olyan minőségben felvéve, hogy kijöjjön ezeknek a fejhallgatóknak az előnye.
Rockra jók, feltéve hogy Pink Floyd, Dire Straits, Queen számít neked rocknak.
Akusztikushoz nyilván kitűnők.
Amp ügyben pl. Kercsó CompositeAmp-ja 50 körül, Dac ügyben volt mostanában a fórumon pár jó ajánlat hasonló nagyságrendben. Ebben az árban a Dac-ok beépített erősítője ritján elég jó a HD6XX-ekhez. Persze van kivétel, pl. Benchmark Dac1 használtan majdnem belefér a keretedbe."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Dave™
nagyúr
-
ribizly
veterán
Arra gondolok, hogy van egy fizikai korlátja annak, hogy hány egymásra lapolódó, egymás után sűrűn érkező hangot, frekvenciát tud gyorsan és precízen megjeleníteni. Mert amit eddig olvastam abból az jött le, hogy ha több a mély az "elveszi a többitől a helyet".
Vagy ez nem igaz?|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
ferzoli
Ármester
Köszi, pont innen jött az ötlet
A jól sikerült NAD HP50 vétel óta nézegetem az angol "használt" amazont, ráadásul úgy vettem észre időnként csökkentik az árat, legalábbis a használt r70x-ek a múlt héten még 7-8 fonttal többért voltak fent.
De azért megvárom a Black fridayt, hátha lesz bontatlan új is hasonló áron.[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
Pedig elvileg van kapcsolat, épp nemrég olvastam egy maszkhatás nevű jelenségról, miszerint a nagy hangerejű mély hangok elfedik/elfedhetik a magas hangokat. Egyszóval valamiféle veszteséggel számolhatunk, ami biztos tettenérhető a részletességben is.
Az sem lehet véletlen, hogy a hagyományosan kiemelkedő minőségű, és mennyiségű mélytartományt szolgáltató planároknál a magastartomány általában sosem az erős pont.Nem tudom van-e összefüggés, de az egyik oldalon amúgy épp azt boncolgatták, talán épp az Innerfidelity-n?, hogy pl. több planárnál épp amiatt is szerencsések a visszafogottabb magasak, mivel nagyobb kiemelésnél bántóbbak lennének a dinamikusoknál, mivel sokkal zajosabbak. Mondjuk ezzel szemben a dinamikusok meg nem képesek olyan mélytartományra mint a planárok, szóval ott is megvan a korlát...
[ Szerkesztve ]
-
Ear001
addikt
válasz Sinesol #61741 üzenetére
Az ugye megvan, hogy a fejeseknél általában egy membrán van, és annak minél nagyobb a felülete, annál inkább tud mély hangokat is megszólaltatni, viszont annál kevésbé jó a magasakra? Ugy emlékszel, hogy a hangdobozoknál is így van, nagy a mélyhez, az a kis piszlicsáré a magasakat. A planár hangsugárzóknál is így van, a nagy része a mély és a kisebb szalag(ok) a közép meg a magas.
-
Sinesol
veterán
válasz Ear001 #61742 üzenetére
Elvileg így van, de látszólag mégsem ilyen egyszerű a helyzet olyan kis légtér esetén, ami a fejesekre jellemző.
Az elektroszatikusoknál is nagy a felület, mégis sokak szerint a legkiválóbb magasfrekvenciás hangokra képesek, vagy ott a Focal Utopia a mindössze 40mm-es berillium driverével, ami mélyben is megállja a helyét bármivel szemben a szakírók szerint. Folyamatosan fejlődik a technika szerencsére. -
emiki6
veterán
Modding time #FostexT50RP@MK3 #DT880@600 #SRH840
Régóta mondogattam, hogy kellene még zsepi a fostexbe, mert túl sok a magas, így nekiálltam. Levettem a párnát, levettem a felragasztott papírt, de nem tettem be többet, gondoltam felrakom a gyári párnát és kitömöm zsepivel, ahogy korpicschess is csinálta. Valóban kicsit kényelmesebb lett, ám feltűnt egy dolog, nem olyan sok a mély, mint vártam és kicsit túl van tolva a magas.
Illetve olvasgattam előtte, hogy mit lehet még tenni és valaki azt írta, hogy a 1540 neki túl sötétté tette a hangot (), ezért kivágta belőle a szivacsot a driver elől. Aztán láttam, hogy a gyári SRH840 párna a driver elé nem csak egy szivacs réteget feszít, hanem szövetet is.
⤷ Mi lenne, ha kivágnám a régi agyonhasznált 840 párnát? És kivágtam egy 5cm átmérőjű kört a közepén.
Eredmény: Sötét hang, de talán nem annyira borongós, mintha nem vágtam volna ki, ám a basszus egyes tartományokban elviselhetetlenül sok. Ez nem egy járható út, a 840 párna nem való a T50RP-re.A kivágott párnával a 880-nak egészen érdekes, sötét, homályos hangja lett. A mély mellett a közép alja is erőteljesebb lett, talán túlságosan is, olyan pár száz hertz környékén. Erre se való ez a párna, ismételten bebizonyosodott.
Tettem a driver elé zsebkendőt, a hang tök más lett (jobb?), de nem tudom. Valószínű visszaalakítom eredeti állapotára és meghirdetem, nem igazán való ez nekem.Na de mi a helyzet a 840-nel? Most volt értelme kivágnom azt a párnát vagy sem? Az az igazság, hogy bár így a driver és a fülem között nincs semmi, de azt kell mondjam, hogy igen! A hang tisztább, pontosabb, részletesebb lett, ez főleg a magasakra igaz, amik továbbra is kellemesek. Egyetlen baj, hogy a műanyag nyomja a fülem... Talán érdemes egy új 840 párnából teljesen kivágni a szivacsot, annak a közepére vágni egy 2,5 vagy 3,5 cm átmérőjű lyukat, ráragasztani valami háló félét (ami a hangot nem zavarja, de kiszűri pl a hajat), és felragasztani a fejesre, aztán mehet rá a párna amiből ki lett vágva a szivacs. Persze én ezt most nem csinálom meg.
A Fostex drivere elé végül zsebkendő helyett a párnából kivágott szivacs került. Talán más lett a hangja, talán nem, de most egy darabig így marad.
Egy pár órája a moddolással párhuzamosan írom már ezt a hsz-t... Remélem azért egyszer valamikor, valakinek hasznos lesz.
Btw megjöttek a kínai, occó fejhallgatóállványok, szóval nyugdíjazom azt a randa lego kreálmányt. A kisebbre pont jó a fostex, a nagyobbra meg bármelyik:
[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
törölt tag
Gyerekek, linkeljétek már ide azt az oldalt, mert „elveszi a helyet” meg a hangosabb elnyomja a halkabbat, vagy mivan? Vagy ez Pumpedgabó Hifista továbbképzése haladóknak a hangolásról?
-
Roxkex
senior tag
válasz Samtya #61721 üzenetére
Rendben!
Köszi a tippet ! Ha esetleg zavaró lesz akkor majd berakok közé egy ilyet.Egyébként most egész este azt szimuláltam, hogy a fejemen van (HI-FI-m nagyjából annyira széles mint egy fej) és arra raktam rá a fejhallgatót s szólt egész végig a zene. Aztán most a szorosságából egy kicsit talán visszább vett :3
-
Sinesol
veterán
válasz #01758976 #61748 üzenetére
A maszkhatásról ezernyi infót találsz bárhol, annyi a lényege, hogy egy adott zenei elem több frekvenciája közül adott esetben az egyik frekvencia hatással van a másik frekvenciára, általában gyengíti azt. Bár nem vagyok professzionalis audioval foglalkozo szakember, szóval lehet nem teljesen pontos a meghatározás, viszont pl mixelésnél, masterelésnél is kihasználják az előnyeit és pl aktiv zajszűrős fejesek is ezt a dolgot használják ki.
Előbbi esetekben tudatosan használják ki a dolgot, ami kedvező, viszont emellett előfordul teljesen random jelleggel is adott hangkeltők esetében, ami annyira már nem kedvező. Talán a Sennheiser alkalmaz is ez ellen valamit a high end cuccaikban és ha jól emlékszem pl. az Audeze féle fazor is részben ezt hivatott kiküszöbölni. De gondolom a többi high end fülesnél is biztosan van valami hasonló..
Olvasnivalónak meg ott van például az innerfidelity, rengeteg érdekes írásuk van változatos témákban.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC