Hirdetés
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
-
GAMEPOD.hu
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
P.H.
senior tag
Nem a zavarás a kérdés, hanem az önállóan, egy szálon mutatott teljesítmény. (shared) FPU esetén ezt Te is annyira egyértelműnek látod, nem értem, miért nem kérdéses neked, hogy int-oldalon, 1 core esetén mi (felezett vagy akár teljes teljesítmény?) lesz.
Mert hogyne lehetne kihasználni a 3.0 vagy 4.0 IPC-t, pl. a blogomban nem egy 2.0 IPC feletti (csak integer), és általában 1.0 feletti (akár integer téren Brazos-on vagy pedig más AMD platformon floating-point-os) kódot írok le, és ezek nem benchmark kódok, ezek így mennek ki éles felhasználásra.
Intel-eken ugye nem megy a PerfMonitor, nem tudom egyszerűen mutatni a teljesítményt, de nagyjából visszaszámolható a mutatott teljesítmény alapján (pl. amit linkeltem, az is azonos IPC-n megy egy Core2 Celeronon, 1.35 IPC-n P3-mon és 0.65 IPC-n Prescott-on).Ha én tudok csinálni ilyen kódokat, akkor az OS-ek és fordítók library-készítői biztosan tudnak. Ehhez persze kellenek a (pontos) Opt. Manualok is, és az azokból levonható következtetések..
[ Szerkesztve ]
Arguing on the Internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you are still ... ˙˙˙ Real Eyes Realize Real Lies ˙˙˙
-
korcsi
veterán
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
Oliverda
félisten
-
dezz
nagyúr
Dehogy nem, kérdéses. Főleg, hogy korábban azt írták egy hivatalos blogbejegyzésben, hogy egyszálas végrehajtásban is jobb lesz, mint a K10. Ez még lehetne az órajel jelentős emelkedése által, de állítólag IPC-ben is jobb lesz... Csak hát így nem tudom, hogyan.
Tudnak, ha akarnak, de manapság nem nagyon foglalkoznak vele. Amit a C fordító kinyom...
-
Oliverda
félisten
First look at AMD Family 15h (Bulldozer) Software Optimization Guide
AMD to Refresh Vision Brand Outlook Along with Launch of New Chips.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
P.H.
senior tag
válasz Oliverda #7655 üzenetére
"The integer scheduler can dispatch up to 4 micro-ops per cycle, one to each of the 4 pipelines. Almost all ALU operations are handled by the 2 EX pipelines, except some LEA instructions which also utilize AGU. Thus the integer core can execute only up to 2 x86 instructions per clock cycle, resulting in a maximum integer IPC of 2.0 (in units of x86 instructions). Note however this estimate does not include the computing throughput of the integer SIMD pipelines in the FPU."
vs
RWT nyitó hsz: "4 Integer ALU instructions/cycle for each core."Az, hogy ennyire eltérő következtetéseket lehet levonni ugyanabból a dokumentumból, nem lehet véletlen, inkább az író direkt szándéka; ezt anélkül mondom, hogy mit szeretnék jobban belelátni vagy igaznak vélni.
A PerfMonitort megpróbálom megint Intel-eken, korábbi próbálkozásaimkor el sem indult.
[ Szerkesztve ]
Arguing on the Internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you are still ... ˙˙˙ Real Eyes Realize Real Lies ˙˙˙
-
Oliverda
félisten
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
FireGL
aktív tag
AMD has released their AMD Family 15h Software Optimization Guide
This guide provides optimization information and recommendations for AMD Family 15h processors. These optimizations are designed to yield software code that is fast, compact, and efficient. Toward this end, the optimizations in each of the following chapters are listed in order of importance.
http://support.amd.com/us/Processor_TechDocs/47414.pdfAz embert a gondolkodás tette állattá...
-
Zsohi
őstag
Helló,
Lehet már tudni, hogy az új AMD procik milyen árszabásúak lesznek?
Már nagyon érik a gépem egy cserére, de nagyon tanácstalan vagyok, hogy vegyek most egy phenom II-őt vagy várjam meg az új gépezetet. Kérdéses 200$-ból kijönne-e az FX-4200 vagy a 6200.https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/
-
Spirit
őstag
válasz Oliverda #7661 üzenetére
Azért kérdezget mindenki, mert aki nincs ilyen mélyen benne, annak elképzelése sincs, mi várható júniusban. Ha valaki mostanság akarna fejleszteni, hiába akármilyen erős a Sandy, félő, hogy az lesz, mint az Athlon 64 korában. Mivel az Intelnél még 4 év mire új architektúra jelenik meg, ha most robbant nagyot az AMD, évekig brutális előnyben lesz, akik meg most váltanak, egy év múlva kukázhatják a teljes platformot. Én pl. 2500K-ban gondolkodok, de ha már egy 2 modulos Bull is azon a szinten lesz, de a 6 magos lesz egy árban vele, 3 hónap alatt értéktelenné és "eladhatatlanná" válna az Intel platform. Mostanra, hogy normalizálódott a Sata vezérlős probléma és nem "százezres" nagyságrendben van az i3/i5/i7, sokan éreznek ellenállhatatlan vágyat, hogy váltsanak, de nem mernek. Jah, a Phenomokról ne is beszéljünk...
[ Szerkesztve ]
-
Spirit
őstag
válasz Hakuoro #7663 üzenetére
Ha lenne egy kis esze az AMD-nek, valami "véletlenül kiszivárgott" tesztet nyomnának a képünkbe, hogy kivárásra ösztönözzék a vásárlóikat. Persze ebben az esetben a Phenomok fognak rájuk rohadni, de ez a konkurencia miatt már most is sanszos. Azt már látjuk, hogy a 4-6 magos rendszerek valahol a 25xx árában lesznek, a 8 magos meg a 26xx árán. Tippre az induló 4-6-8 magosok szerintem 30-50-70k-ért fognak futni. Így meglenne az átfedés a Phenomokkal, de versenyképesek lennének az Intellel. 30-ért 4 magos, mely gyorsabb, mint a Phenom X6, 50-ért 6 magos ami agyon veri a 25xx-ös Sandyt, 70-ért 8 magos, mely a 26xx fölé érkezik. Ez persze csak találgatás a részemről. Egyelőre el se tudom képzelni mi várható. Persze az is lehet, hogy azért nem nyomatják a marketinget ezerrel, mert nem lettek elég erősek a CPU-k.
-
Gerisz
addikt
Van arra bármi remény, hogy az AMD lapokon is használni fognak olyan technológiát mint a LucidLogix Virtu-ja?
-
Spirit
őstag
válasz whiteman0524 #7666 üzenetére
Eredetileg én is úgy írtam, utána módosítottam lefelé.
Szerintem azonban az AMD-nek a piaci részesedés növelése fontosabb, mint a nyereség egy CPU-n. Majdnem mindig az Intelt kényszerítették árcsökkentésre, amikor volt normális megoldásuk a konkurencia ellen.
Ilyenkor külön örülök, hogy ennyire nem jutott gépfejlesztésre zseton. Ami kifért mindig megvettem, már csak az alaplap+cpu hiányzik(remélem az 1600-os ramok elegek lennének a bull alá is). Remélem kibírom még ezt a 1,5 hónapot. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Olyat biztos nem. Mivel platformon belüli kapcsolásról beszélünk ezért jobbat is lehet csinálni. Multiplexor vagy virtualizálás nélkül is megoldható az egész, mert lényegében azonos a display driver.
A hybrid CF új neve Dual Graphics lesz. Az is működni fog ezzel a BACON kódnevű technológiával. Persze nem kötelező a CF-et használni.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Gerisz
addikt
Ez nagyon jó lenne. Nekem jól jönne. A nap nagy részében semmi szükségem az 5850-re. Egy integrált cucc bőven elég lenne. Egy jó 990GX-es lap Bulldozerrel és ilyen technológiával hmmm. Nagyon tudnám értékelni.
Ezt tudó lapok vagy egy ilyen szoftver mikor kerül bevezetésre? Jön a Bullal, Llanoval?[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
Hakuoro
aktív tag
-
Oliverda
félisten
Valaki már beüzemelt egy hatmagos ES-t:
Az alap órajelek nem igazán emelkedtek (legalábbis az ES prociknál), de a Turbo néhol 1000 MHz-et is ad.
[ Szerkesztve ]
-
FireGL
aktív tag
Az embert a gondolkodás tette állattá...
-
hibavissza
veterán
Hi!
Van arról info, hogy a Bulldozer milyen DDR3-as RAM sebességet igényel?
A másik kérdésem az lenne, hogy a most piacon lévő Gigabyte rev. 3.1-es lapok Bulldozer támogatása mennyire teljes körű?THX
-
Oliverda
félisten
válasz hibavissza #7681 üzenetére
Párszor le lett már itt írva, hogy DDR3-1866. A többit meg csak a Gigabyte tudja.
-
hibavissza
veterán
válasz Oliverda #7682 üzenetére
Köszi. Egyáltalán kapható most ilyen memória?
Most kell váltanom és vacilálok, hogy foglalkozzak e a Bulldozer kompatibilitással. Mennyivel kéne most többet fizetnem egy jövőben váltás megkönnyítésére.Szerk.: az Iponban még nincs...azt hiszem nem tudok Bulldozer kompatibilis lenni...
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz hibavissza #7683 üzenetére
Már hónapok óta kapható ilyen, de ha éppen nagyobbat veszel az sem baj.
-
TRitON
aktív tag
válasz Oliverda #7680 üzenetére
Kérdés: összehasonlítva a K10.5-alapú processzorok L3C elméleti max. sávszélességével, a fenti táblázatban szereplő értékek milyen előnyt jelentenek?
Az ASRock oldalán láttam, hogy az AM3+ processzorok max. áramfelvétele 110 helyett 14X A lehet maximálisan. Ha figyelembe vesszük, hogy a processzorok magfeszültsége jó esélyel jelentősen nem fog változni az előző generációhoz képest, ez disszipációnövekedést jelent. Újabb kérdés: ez az ASRock egyéni fejlesztése, vagy az AM3r2 foglalathoz alkotott szabvány rögzíti? Második esetben üzemi körülmények közt előfordulhat, hogy a Bull processzorok nagyobb áramot vesznek fel (jobban fűtenek), vagy csak egyszerűen headroomot adnak a tuningosoknak?
Amúgy impressive. Minden. Főleg a +1 GHz turbo.Mi az? 3 lába van mégsem tranzisztor? - ??? - Traffipax...
-
P.H.
senior tag
válasz Oliverda #7680 üzenetére
Hát igen, ez a baj az AMD-féle L3-mal, a 65 nm-rel nagyjából azonos feszültség kell 32 nm-en is meghajtani őket. ([link])
A két AGU (AGLU?) viszont nagyjából ugyanolyan méretű, mint a két ALU. Ez jó előjel a 4 egyszerű ALU-op/cycle/thread várakozáshoz.
Igen kicsi integer végrehajtókat sikerült összehozniuk, ha a többi részegység jelölése (Immediate value storage, Register rename, ...) helyes
Bár a 2 azonos méretű, külön integer register file jelölése eléggé furcsa (első blikkre Netburst-szaga van, ahol a 32 bites műveletek két külön órajelen 16+16 bites műveletekként hajtódtak végre; nyilván itt legalábbis 32+32 bites műveletekről lehet szó).Arguing on the Internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you are still ... ˙˙˙ Real Eyes Realize Real Lies ˙˙˙
-
Remus389
veterán
válasz hibavissza #7686 üzenetére
Szerintem az se lesz baj ha lassabb 1600as modult veszel bele. minimalisan lesz lassabb a geped es aprokban 12000ert lattam 2x2 gigast. ;-) azt hiszem nyar vegen beujitok egy kisebbfajta bull-t addigra normalizalodik az ara es elerheto lesz. de lattam sandy bridge procikat 2500k-t mar 40-45ert es nemegy 5 gigan megy. igazi kanaan lesz itt nyar vegere :-)
https://hardverapro.hu/apro/akg_k272_hd_kivalo_allapot/friss.html
-
Oliverda
félisten
Bár még általános iskolában lehetett, de azóta sem változott meg a képlet:
TRitON: A fenti képlet neked is szól. A többit passzolom, de a TDP biztosan nem változik. 125 és 95 wattosak lesznek ezek a processzorok is.
hibavissza: 18ért már van 4 gigás 2000MHz-es kit, 28-ért pedig már 8 gigás 1866os.
[ Szerkesztve ]
-
atti_2010
nagyúr
-
P.H.
senior tag
válasz atti_2010 #7693 üzenetére
Amit leírtál, törvényszerű.
Azt viszont érdemes hozzászámolni, hogy a AMD-k alapfesze (pár kivételtől eltekintve) 1.25-1.4 között mozog a 90 nm-es generációk óta, és ez úgy néz ki, a Bulldozer-rel sem fog változni.
Ez lehet akár SOI-sajátosság, akár kidolgozatlanság is, ki tudja.Viszont az Intel-nél az alap(mag)órajel közelében vagy felette tud dolgozni az L3 már régóta, AMD-nél viszont csak alatta, nyilván ez nem normális helyzet.
-
Oliverda
félisten
Gyártástechnológiai sajátosság.
Még a memória intenzívebb cuccoknál is keveset hoz AMD-nél az 50%-kal magasabb órajelű L3, ezért szerintem nem is erőltetik az órajelének egekbe emelését. Nyilván annak is vannak előnyei (egyszerűbben gyártható, alacsonyabb fogyasztás), hogy elég egy olyan L3, aminek nem kell túl magas órajeleket tudnia.
[ Szerkesztve ]
-
P.H.
senior tag
válasz Oliverda #7695 üzenetére
Tudom nagyon jól, hogy mennyire különbözik a K10(.5)-ek L3 cache-e az Intel-étől.
(És nagyjából sejthető, mit fog tudni a Bulldozer-é [link])Az egyszerűbb gyárthatósággal és az alacsonyabb fogyasztással a linkelt ábra áll szemben
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
Én egyikre vonatkozóan sem látok ott konkrét adatot. Pusztán a feszültségből nem lehet következtetni a fogyasztásra, a méretről pedig önmagában nem lehet következtetni a gyárthatóságra.
[ Szerkesztve ]
-
jolti05
őstag
válasz Oliverda #7690 üzenetére
Én sokat nézelődtem, de nem láttam 2ghz-es ramokat úgy, hogy ne kitekben osztogatnák, pedig én kapásból egy ilyet, mégpedig 4 gigásat szeretnék majd.
Azért nem tetszik ez a megoldás(kit), mert a végcélom 8 giga ram lesz, de ha veszek 2x(2x2)-es kitet, akkor megtelt az összes dimm...
Valakinek nincs esetleg tippje, hogy hol keressek ilyen ramot?A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Politika
- Horgász topik
- Asszociációs játék. :)
- Összefog az x86-ért az AMD és az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Spórolós topik
- PlayStation 5 Pro teszt
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest