Hirdetés
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Assetto Corsa Competizione
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
-
GAMEPOD.hu
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz leviske #6750 üzenetére
Negyon nehéz belőni, hogy mennyi kártyát fognak venni. Az AMD alulbecsülte az igényeket az biztos. Az NV szerintem jól döntött, hogy növelte a rendelést, aztán majd kiderül, hogy igazuk lett-e.
A GF100-at a gyártók érdekében kötötték a kisebb GeForce-okhoz. Ez biztosította, hogy összességében nullszaldóra jöjjön ki az akció, mert a GF100-on ugyan pénzt vesztettek, de a kis kártyákon behozták azt. Ez az NV-nek és a partnereknek is jó volt. Kivétel a BFG, aki nem érdekelt a 200 dollár alatti szinten.
A GlobalFoundries nem váltja ki a TSMC-t, még akkor sem, ha a 28 nm-es HP technológiája jobb lesz, mint a tajvaniaké. Az ok, hogy az AMD elviheti, sőt talán elviszi oda a gyártás egy részét, de nincs meg a kapacitás a TSMC teljes mellőzéséhez.
A TSMC évek óta milliárdokat költ a gyárak bővítésére, az Arabok még csak most kezdtek bele. Kell még egy-két év, mire a GlobalFoundries kapacitásban is felnő.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Oliverda
félisten
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
leviske
veterán
De ha jó a gyártóknak a GT218, akkor most miért nem viszik? Vagy valamit félreértettem?
"A TSMC évek óta milliárdokat költ a gyárak bővítésére, az Arabok még csak most kezdtek bele. Kell még egy-két év, mire a GlobalFoundries kapacitásban is felnő."
Nem vitattam, hogy nincs elég kapacitás, de abban azért kiegyezhetünk, hogy az araboknak nem céljuk a TSMC mögött maradni kapacitásban. Így az nem kizárt, hogy az NVIDIA a GF-hoz fog egyszer átnyargalni, akár a Tegrás időszak alatt, akár még előtte a GeForce-okkal.
-
zsolt320i
senior tag
válasz Oliverda #6736 üzenetére
Úgy tűnik megvan az első teszt példány az AMD-nél .
Elképzelhető hogy mégsem lesz olyan nagy előrelépés mint ahogy az architektúra alapján ki lehetett következtetni?
[Xbitlabs]
Itt is emlegetik a per/core performance, amint említettem régebben számomra ez az egyik legfontosabb mutatója egy CPU-nak mert ez arányaiban mutatja a teljesítményt, olyan mint a % vagy a PPM.[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz zsolt320i #6761 üzenetére
"Itt is emlegetik a per/core performance, amint említettem régebben számomra ez az egyik legfontosabb mutatója egy CPU-nak mert ez arányaiban mutatja a teljesítményt, olyan mint a % vagy a PPM."
A "per-core" performance és az órajel/számítási teljesítmény aránynak semmi köze egymáshoz. Te az utóbbit szajkóztad nem pedig az előbbit.
"From a performance standpoint, if you compare our 16-core Interlagos to our current 12-core AMD Opteron 6100-series processors (code named “Magny Cours”) we estimate that customers will see up to 50% more performance from 33% more cores. This means we expect the per core performance to go in the right direction - up,"
Ebből pedig szinte semmi konkrétat nem lehet levonni a számítási teljesítményt illetően max csak azt amit a végén ír ("This means we expect the per core performance to go in the right direction - up").
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
TESCO-Zsömle
félisten
Biztos sokszor le lett írva, el lett mondva, de meg tudná nekem mondani valaki, hogy az AVP-s prezentáció alapján a Llano melyik mai grafikus kártya fele konvergál teljesítmény terén?
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Oliverda
félisten
válasz TESCO-Zsömle #6763 üzenetére
~5550-5670
-
Oliverda
félisten
válasz zsolt320i #6765 üzenetére
Én viszont számítottam arra hogy ezt megint nem fogod érteni.
A "per-core" performance az az egy magra kivetített számítási teljesítmény. Ennek pedig a szóban forgó megfogalmazásban semmi köze ahhoz, hogy azt a teljesítményt milyen órajelen és milyen fogyasztás mellett éri el. Biztos feltűnt hogy az órajelről meg a fogyasztásról egy árva szó sincs ott.
"While "per core" performance of Bulldozer may not be that impressive, the new chip designs may allow AMD to clock the forthcoming microprocessors higher without increase of power consumption and heat dissipation or to pack more cores into the next-generation processors without any running into thermal problems."
Másrészt ha modulokról beszélünk (ami jóval közelebb áll egy jelenlegi magnak nevezett egységhez) akkor már eléggé más számok jönnek ki.
TESCO-Zsömle: Gőzöm sincs. A mobil vonalon biztos lesz majd lekapcsolósdi.
[ Szerkesztve ]
-
zsolt320i
senior tag
válasz Oliverda #6767 üzenetére
Oli,
mind 1.
Én nem értelek, te meg nem értesz, mert ha mag teljesítmény növekedésről beszélnek általában ugyanolyan freki-ről beszélnek, különben nincs értelme hasonlítani.
Mert ennyi erővel egyszerűen a összehasonlíthatod a PhII 925-at és egy PhII 965-öt.
Na melyik performance/mag nagyobb??
Ahogy mondanád a 965
És igazad is van, csak nem ez a lényeg[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz zsolt320i #6768 üzenetére
"...mert ha mag teljesítmény növekedésről beszélnek általában ugyanolyan freki-ről beszélnek, különben nincs értelme hasonlítani."
Általában... csak nem most. Láthatóan szándékosan ködösítve van az egész. A legvalószínűbb, hogy két csúcsmodellről beszélt az arc hasonló ACP/TDP mellett.
Amúgy esetleg gondolkozz el azon, hogy kit és mennyiben érdekel egy akármilyen személyautó motorjának fordulatszáma. Vagy melyik a hatékonyabb? Az az autó ami 75 perc alatt 6 literes átlagfogyasztással 3500 átlagfordulat/perces fordulat mellett teszi meg a 100km-es távot vagy az amelyik 80 perc alatt 6,5 literes átlagfogyasztással 2000 átlagfordulat/perces fordulat mellett teljesíti ugyanazt a távot? A fordulatszám irreleváns az idő és a fogyasztás mellett mint ahogy az órajel is az a számítási teljesítmény és a fogyasztás mellett.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Gondolkodtam azon, hogy megírom a fószer közleményét hírnek, de annyira nehéz értelmezni a mondandóját, hogy inkább várok konkrétabb bejelentésre. Sajnos az a pár mondat bármilyen összehasonlítást jelenthet, nem lehet belőle kiindulni, mert hiányoznak azok a konkrétumok, amik a termékekre utalnának. Gyakorlatilag egy egyszerű marketingböffentésről van szó, ami jól hangzik, de nem derül ki belőle semmi.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Thrawn
félisten
John Fruehe is the Director of Product Marketing for Server/Workstation products at AMD
szerk: Bulldozer blog
[ Szerkesztve ]
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
dangerzone
addikt
Sziasztok.
Itt láttam pár említést ,hogy 5ghz-s lesz a Bulldozer.Valaki leírná nekem, hogy ezt mégis hogyan tudják megcsinálni?
Engem személy szerint ez sokkolt.
Vagy ez tuninggal értendő? Vagy alapórajelre? -
Oliverda
félisten
válasz dangerzone #6773 üzenetére
Úgy hogy ezt a CMT-s architektúrát a magasabb órajelekhez tervezték. Kicsit pontosabban magasabb órajel kell majd ahhoz, hogy rendesen "kifussa" magát. Lásd Netburst.
A spekulációk alapján valahol 4 és 5GHz között lesznek a gyári alapórajelek.
Majd 24.-én lesznek újabb hivatalos infók róla.
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Oliverda #6774 üzenetére
Uhh! Ez nekem (is) új, és mellbevágó.
Gondolom ez még nem jelenti, hogy teljesítményben is annyival jobb lesz, mint amennyivel az órajele nagyobb, de elég érdekes dolgokat sejttet... Ha alap órajelen ketyegnek 4-5GHz között, akkor "Turbo Core"-al akár át is léphetik az 5GHz-et, nem? Elvégre ezek 4-8 magos dögök lesznek, lesz honnan visszavenni.
Mostmár nem csak a Llano, de a Bulldozer is kezd komolyan érdekelni.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Oliverda
félisten
válasz TESCO-Zsömle #6775 üzenetére
Valszeg clock 2 clock gyengébb lesz mint az akkor aktuális Intel de ha sikerül elérni a jelentősen magasabb órajeleket akkor ez zsolti cimboránkon kívül nem sok embert fog érdekelni.
-
leviske
veterán
Ne feledjük, hogy anno az AMD marketingesei a 9950-eshez mérték a 940-est. Szóval a különböző órajelek nem nem jelentenek semmit. (Szóval az is lehet, hogy ezt a Bulldozer 2GHz-en tudta, az is lehet, hogy 4GHz-en. Nem tudjuk, hogy végül milyen órajeleken fognak érkezni a processzorok és azt sem, hogy az órajelnövelés mennyire fogja dinamikusan növelni a teljesítményt. Ettől függetlenül újra felhoznám a Radeon vs. GeForce példát, ahol senkit nem érdekel, hogy más órajeleken ketyegnek a GPU-k, míg hozzák az adott teljesítményt.)
Amúgy meg -ahogy Oli is írta- azt vegyük figyelembe, hogy ez 8 modul vs 12 mag, szóval hiába kommunikálja le az AMD az Interlagost 16 magosnak és a Valencia/Zambezi-t 8 magosnak, messze nem ez a helyzet. A CMT -tudtommal- x1,8 szorzót ígér 1 mag teljesítményéhez viszonyítva, szóval -ha hozza az igért maximumot- kb ~14 magosnak tekinthető az Interlagos.
MÁS: Arról viszont egy jártasabb felvilágosíthatna, hogy mi van akkor, ha egy adott program csak annyi szálat igényel, ahány modul van a processzorban?
Konkrétabb példa:
Ha a Dragon Age négy szálon fut, akkor egy teljes értékű, 4 modulos Zambezi hogy hajtja meg? Csak 2 modult fog a munkára és azok dolgoznak 2-2 szálon, vagy mind a 4 modult befogja és 1-1 szálra jut az a bizonyos x1,8 teljesítmény?Rémlik régebbről, hogy hogyha 1 szálon kell csak dolgoznia egy modulnak, akkor kijön az az x1,8 erőtöbblet, de jó lenne, ha valaki ezt megerősítené.
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
-
Thrawn
félisten
EVEREST Ultimate Edition v5.50.2224 Beta
- preliminary GPU information for ATI Fusion Sumo, Wrestler, TrinityDifferent songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz freestailo #6790 üzenetére
Agree!
Érdekesek ezek a jövőbenézések. Majd meglátjuk mi lesz addigra... Egyébként -tudtommal- nem arról szólt a fáma, hogy a Fusion kinyírga a GPU-t, hanem arról, hogy a diszkrét grafikus kártyákat öli meg.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Oliverda
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest