Új hozzászólás Aktív témák

  • lee56

    őstag

    válasz attiLANte #11012 üzenetére

    A processzor erő természetesen jól jön, de azt is be lehet látni, hogy van amikor meg felesleges, az intel jelenleg ezen a határvidéken mozog.
    Annyiból praktikusabb az ő elképzelésük, hogy eleve erős x86 teljesítménynél járnak és e mellé próbálják felzárkóztatni az IGP-jüket, de a nagy többségnek aki azt sem tudja milyen intel processzor lapul a hülyeazértnemvagyokban (külföldön alienware inkább) vásárolt szupergépében, had kockáztassam meg hogy az ilyen és ehhez hasonló esetek zömében feleslegesen sok teljesítményt kap a pénzéért, persze ez hol érdekli :)

    "közben pedig a gyártástechnológiai gondok és az egyre határozottabban jelentkező fizikai korlátok miatt nem nagyon lesz fejlődés."
    ..Meg is magyaráztad miért szükséges valamerre másfele menni ha további teljesítményt akarunk hosszabb távon, x86 nem növelhető infinito.
    Persze igazad van ez nem egyik napról a másikra fog lezajlani, de talán elkezdődött..

    Khmm, bocsánat, akkor majdnem mindenben jobbnak tűnik :)

    Igen dobálózom a számokkal, pedig nem vagyok se statisztikus, se nem tudom tételre pontosan a világon mennyi az annyi, de azt hiszem körülbelül azért nem jártam nagyon messze az igazságtól.. (A multkor olvastam egy cikket a témában, az volt a címe hogy Trinity a nép processzora :) ) Te viszont magadból indulsz ki és a ph közösséghez hasonló IT-informált emberekből, akik ugye nem a vásárló erő többsége manapság, mára kicsit megváltozott a felállás. De nagyon egszerű a dolog, ha érdekel a Trinity de mégsem vagy vele megelégedve valamiért, akkor nem vagy a célközönsége, ennyi, nem muszáj ezt venni, ha több CPU-erő kell, mindkét gyártónál találsz jobbat :)

    AMD megint talán kicsit túl előre gondolt, de akár be is jöhet nekik. Nem kérdés hogy jelenleg az intel kiegyensúlyozottabb, de ez akár meg is változhat 1-2 éven belül, meglássuk mit hoz a jövő..

    No Comment

Új hozzászólás Aktív témák