Új hozzászólás Aktív témák

  • attiLANte

    tag

    válasz lee56 #11002 üzenetére

    "Te meg miről beszélsz?"
    Arról, hogy az évek során hozzászoktunk ahhoz, hogy minden generációváltásnál jelentős teljesítménytöbbletet kaptunk a pénzünkért - és most nem az IGP-ről beszélek...
    A processzorerő szerintem mindig jól jön. Vagy ha ugyanazon az áron gyorsabb procit kapnál, kivágnád a gépedből, mondván neked a lassabb is elég?
    Ráadásul még mindig többségben vannak azok a programok, amik egy, maximum két szálon futnak, és oda bizony jól jönne néha az extra sebesség - a heterogén programok meg valahogy nem akarnak özönleni. Még ha terjedőben is van a GPU-gyorsítás, szvsz. évekbe fog telni az átállás - közben pedig a gyártástechnológiai gondok és az egyre határozottabban jelentkező fizikai korlátok miatt nem nagyon lesz fejlődés.

    "a Trinity minden téren jobbnak tűnik"
    Khmm.: >link1<, >link2<, >link3<, csak hogy a tényeknél maradjunk. De van még pár olyan alkalmazás, ahol a jóval magasabb órajel ellenére alig gyorsabb.

    "A célközönség 98%-ának még ez a stagnáló x86 teljesítmény is bőven sok."
    Nem lehet, hogy csak 97%-ának? Már elnézést, de számokkal dobálózni bárki tud...
    Ehhez képest a Bullt úgy várta mindenki, mint a messiást, hogy elkenje a SB száját végre. Érdemes benézni a Llano topikba is: egyesek vért izzadnak, hogy egy kicsit többet kihozzanak az aktuális APU-ból. Attól, hogy valami a többségnek megfelel (eszi/nem eszi: nem kap mást alapon), még másoknak lehetnek eltérő igényei/elvárásai.

    "Inkább az lesz majd a vicces ha beigazolódik az AMD féle út a nyerőbb, és lehet majd sajnálni az intel procikat, mert meg sem tudják közelíteni a konkurens APU-kat összetett számítási teljesítményben"
    Már alig várom, hogy valami beigazolódjon, de mikor lesz már?
    Nem kérdés, hogy az AMD jó úton jár (mert nem nagyon van másik), de jelenleg átmeneti időszakot élünk: a régi gondolkodásmód támogatását látszólag feladták, az új meg még nem terjedt el. Persze gyártóként így is jól jár, csak a felhasználók egy részének le kell nyelni a békát.
    És nem fogom sajnálni egyik céget sem: bemegyek a boltba/webshopba, megveszem azt, amelyik az igényeimnek/ pénztárcámnak legjobban megfelel. Nem azt fogom nézni, hogy AMD vagy Intel van a dobozra írva, vagy hogy a "célközönség 98%-ának" éppen mi elég.
    Kár is ezen rugózni, majd kialakul a dolog. Vannak az életben komolyabb problémák is...

    (#11003) dezz: "Az IB-nek alacsonyabb az órajele, de azt sem lesz könnyű növelni pár éves távlatban."/I]
    Persze, IB-nél is megvannak a korlátok, de ott meg alapból jobb az egy-/kétszálas teljesítmény. Még a többszálúsítástól is nagyon messze van sok alkalmazás, nemhogy a heterogén programozástól. Emiatt az Intelnek van egy kis előnye és talán pár éve, hogy felkészüljön a heterogén érára.
    Az AMD látszólag beáldozta az x86 teljesítményt az erősebb GPU (ill. a rendszerszintű integráció) miatt, és ez néhol visszaüt, amíg nem történik meg a szemléletváltás. Az alapból magas órajelek miatt pedig ezen nehéz javítani.

    (#11004) Oliverda: köszi, láttam, de ebből túl sokat nem lehet leszűrni, mivel nem látszik, hogy mikor milyen alkalmazás futott éppen. Azért ordító különbség nincs, üresjáratban szépen alakul a dolog.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák