Új hozzászólás Aktív témák

  • morcosqtya

    csendes újonc

    Köszönöm a véleményeiteket!

    Én 20 éve hifizek, a moduláris otthoni cuccommal most pár éve már elégedett is vagyok (audiolab 8200QCD DAC, Advance Acoustic MAP 306 integrált A osztályú erősítő, Vandersteen Model 1B hangfal, QED silver referencia interconnect, stb) és hát ott megtanultam, amit itt is említettetek, hogy egy középszint felett minden p*naszőrszálnyi javulás százezrekbe kerül... ez van. Emellett meg nem keresek jobban mint az átlagmagyar tehát a hobbimban is addig nyújtózkodhatok amíg az a bizonyos takaró (meg a feleség) engedi.. :)

    Mint mindig, most is kompromisszumot kell kötnöm.
    Jelenleg úgy hallgatok buszon zenét, hogy egy Sony T2 Ultra telefon a cucc, meg a kis Beyerdynamic DTX101i füles, és androidon megvettem az általam legjobbnak értékelt lejátszóprogit (Neutron player) (miután meghallgattam 20-30 másikat és kiestek)). Na ez kevés.
    Leginkább mert hiába jó a Neutron player, ha a T2 ultra dac chipje gagyi, egy 70 ezres kínai telefon a minap kétszer kenterbe verte nálam első meghallgatásra (streaming progival, neutron helyett).
    Ebből gondolom, hogy egy Fiio X5 dap-nak ennél csak jobb hangja lehet, már a belerakott hangchip és az erősítője miatt is mint egy középkategóriás okostelefonnak.

    Lehet persze polemizálni mi a közép/felső kategória, de 120-ért azt gyanítom az X5 ii jobb hangot fog csiholni mint a T2 ultra.
    Ami szimpi volt nekem még az a DX90, a DX80 és az AK 100 / X7, de az már 200ezer, ennyim most nem lesz.
    Az álmom meg egy Cowon Plenue P1, így kicsomagolóvideók alapján. Csakhogy ha valaha is lesz 350ezrem az másra kell a családban így marad álom... :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák