Új hozzászólás Aktív témák

  • Topiccsendőr

    addikt

    válasz V.Stryker #53827 üzenetére

    Olvastam regebben a cikket, amit runner linkelt.
    Sajnos ez a szakma nem olyan, hogy mindent ra lehet huzni egysegesen minden gyartmanyra.
    Elo pelda itt a topicban a bmw-s alvaro, aki egyfolytaban rangatas hataron uzemelteti az egyhengeres motorjat es tulment a 100 000 km en.
    Na akkor most mivan?
    Az van, hogy alacsony fordulaton annyira rossz a feltoltese a hengernek, hogy nincs akkora ereje a gaz terjeszkedesenek, h barmirol megszakitsa az olajfilmet. Valoszinuleg az olajpumpa/olajzofuratok eleve igy vannak tervezve. Mondjuk ezt egy dieselnel nem biztos, hogy kiprobalnam. De benzines motornal nem pontosan ez a helyzet, amit a cikk irt.

    Ha felkeneses allapotban van valami uzemeltetve az eleg hamar rossz lesz, nem evek mulva.
    A motordoktor, aki ezt a cikket irta, egy muszaki egyetemet vegzett ember, asszem a ktm nel dolgozik. Tehat van boven tapasztalata.
    De ha nincs konkret marka es tipussal tapasztalatod, a sotetben tapogatozol barmilyen elmelettel. Az egyetemrol kijohetsz hogy megtanulod az elmeletet, de a hibajelensegekhez es okaihoz ismerned kell az adott tipust, es annak a hibaval osszefuggo jellemzojet. Tehat tapasztalnod kell, addig elmelet minden, amit a gyakorlat barmikor meg tud cafolni.

    Azonban annyira motorspecifikus minden hiba, minden jellemzo, hogy tulajdonkepp nincs olyan, amit egysegesen rahuzhatnank barmire. Lehet hogy ez a cikk igaz egy gyengebb olajzorendszerrel megtervezett sornegyre, mondjuk a regi gpz-k kozul, de nem igaz minden sornegyre.
    Mert az elmelet magaban semmit nem er empirikus kutatas nelkul, es forditva.

    A szerelok tobbsege bele sem gondol semmibe, csak szajkozzak a sztereotipiat. Aki el is olvas szakmai cikkeket, veletlenul sem kerdojelezi meg annak tartalmat, csak megy a fraziszsakba, aztan ezeket el lehet puffogtatni barkinek. Sajnos amig nincs kiprobalva ez az adott tipussal, addig ezt senki nem allithatja bizton.
    Es senki nem fogja kiprobalni sem, ezek utan, mert megkotlik a motor es akkor jaj.

    [ Szerkesztve ]

    Nem menekülsz a csendőrség elől.

Új hozzászólás Aktív témák