Új hozzászólás Aktív témák

  • shiNIN

    tag

    válasz Topiccsendőr #4445 üzenetére

    Ne haljanak meg, illetve túlnépesedés van, bár nem ebben az országban, de ebbe ne menjünk bele :D
    De maguknak keresték a bajt. Támogatták őket ebben, hogyne, de ez a világ ilyen. Ha nincs meg a magadhoz való eszed, könnyen megjárod. Sajna ha megvan, akkor is, de ez megint messzire vezetne...
    Teljesen tökmindegy a bebukott vagy majdnem bebukott hiteleseknek, hogy én mit gondolok róluk. Eléggé rövid úton megszívatták saját magukat. Persze a kép árnyalt. Volt, aki eszetlenül és felelőtlenül vett dolgokat. Volt, aki vállalt egy kis kockázatot és nem jött össze neki. Volt, aki nem is gondolt olyan kockázati tényezőkre, amik egyszercsak keményen megjelentek. Az emberek nem olyan okosak. Nyilván csinálják azt, amire biztatják őket, vagy eszik, amit eléjük raknak, akármilyen is az. Régebben azt mondtam, mizantróp vagyok, de igencsak megalapozottan.
    Szerintem nagy értékű luxuscikket vagy nagyon nagy értékű nem luxus, de az adott személy képességeihez mérten túlzást jelentő dolgot (értem ez alatt a túl nagy vagy túl drága helyen fekvő házat) ne vegyen az ember hitelre. Vagy ha teszi, ne sírjon, hogy ő ártatlan szerencsétlen, ha nagyrészt a saját hibájából bebukja. Sokan szidják a bankot, mert akarja a pénzét... Mit vártak? A bank nem szociális intézmény.

    A telefonos dolgokhoz: Én egyszer csevegtem egy kellemeset, épp jó volt kimenni legalább a körfolyosóra az utált irodából, a csajnak igen kellemes hangja volt, a bankom elég jól szokta megválasztani őket eme szempontból. Hitelkártyáról beszélt, ami ugye nem feltétlenül kerül plusz pénzbe, vagy ha mégis, akkor kellett az a pénz nagyon és gyorsan. Mindazonáltal nem mentem bele a végén, de tájékozódtam és mesélte, hogy mikor volt olyan helyzetben, amikor neki jól jött. Máskor elhajtom őket első szóra és kész, nincs ezzel semmi gond.
    Egyszer még Jehova Tanúival is csevegtem, de nem volt értelme, kis korlátolt agyukba nem fért bele a reinkarnáció teljesen logikus tana :D Mármint nem azért korlátoltak, mert elutasítják a reinkarnációt. Hanem egyszerűen nem vitáztak, nem érveltek, nem reagáltak a mondandómra, csak hajtogatták a maguk kis dolgait. Eh. Megadtam nekik az esélyt és elásták magukat. Néha túl optimistán cselekszem :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák