Új hozzászólás Aktív témák

  • shiNIN

    tag

    válasz Topiccsendőr #4439 üzenetére

    Nem a legnagyobb, de van, akit zavar az eszetlen zaklatás.
    Egyszer jót vitatkoztam egy bankossal egy hitelkártya kapcsán :) Nem győzött meg, de azt hiszem, a világképemet sem sikerült megértenie. Amúgy a hitelkártya értelmes dolog lehet, mert ott nem arról van szó, hogy a semmire veszel valamit dupla áron... Utóbbit, a hitelre vásárlást csak akkor tartom értelmes dolognak, ha 1. munkaeszköz, taxis autója vagy ilyesmi, kell 2. sok pénze van az embernek, nem érdekli, ha duplán fizet, csak most legyen és megtakarítással nem foglalkozik. Érdekes életforma, de ismertem ilyen embert.

    Amúgy 200 ezres fizetésből nem vennék új motort, max. olcsót, mint a kiscbr. Nyilván nem hitelre.
    Azt el tudom képzelni, hogy valaki megkapja élete első, mesés állását, ami ráadásul elég biztosnak tűnik, s akkor vesz hitelre egy motort, mert kit érdekel, hogy bukik rajta egy csomót, ha ő most akarja és megengedheti magának. Én ugyan inkább várnék pár hónapot és nem kockáztatnám, hogy mégis kirúgnak, motorozni egy olcsó használttal is lehet, de kicsit megértem, ha valaki a felvázolt módon jár el.
    De amikor szegény és olyat vesz, ami túl nagy neki, vagy iszonyúan nagyot kockáztat... Azt igen nagy felelőtlenségnek tartom.

Új hozzászólás Aktív témák