Új hozzászólás Aktív témák

  • .mf

    veterán

    válasz Integra #4317 üzenetére

    Az, sajnos. És egy ekkora barom írását kiteszik és linkelik is indexre, ez még ijesztőbb.
    Tudom, te nem erre gondoltál. Én viszont rohadtul nem értek egyet. Akkora logikai bukfencek vannak benne, hogy félelmetes.
    Először is, nem a rendszám miatt nem fogják lopni, hanem egy nagy lánc miatt. Motorom se hagyom ott soha lánc nélkül, hiába rendszámos. Átírják a vázszámot, szétszedik alkatrésznek. 100k-s robeszra, simóra meg 30k átírás, jah...

    A másik, a fő mondandója, totálisan rossz oldalról fogja meg. Milyen logika az, hogyha vezethet smkp-t, akkor mehet egyből 125-ösre is, "nem kéne külön tanfolyammal hónapokig szarakodni", "nem is kell megtanítani"? Tudod mit, menjen egyből ezresre is, minek az oktatás, hisz kezelhetőbb, annak még jobb a féke és a futóműve, még könnyebben alkalmazkodik a közlekedés ritmusához.
    Szerintem nem véletlenül vannak a különbözeti vizsgák az A egyes alsóbb kategóriáiról felfelé lépegetésnél, és ezt is annak lehet felfogni. Nem nyilvánvaló evidencia, hogy csak olyan fog váltós 125-ösre ülni, aki már előtte külön A-s jogsi nélkül már vezetett Simót. Többeket is hallottam, akik a B125 hatására gondolkoznak rajta, de még sosem ültek motoron. "...feltételezi, hogy a vizsgázó tud motorozni" -- persze, a szerző... "Ha nem alkalmas, megbukik." -- mintha nem vennék rengetegen a jogsit már eleve, így még csak egy tanfolyamot sem kell végigcsinálniuk. "... mégsem hallottunk ebből fakadó baleseti statisztikákról" -- itt borul el az agyam, köztudott, hogy a motorkerékpárok baleseti statisztikáját arányában toronymagasan vezetik a smkp-ok. Nem tudom eldönteni, hogy a szerző vagy csak hülye, vagy vak is, vagy saját téves álláspontját gátlástalanul, hazugságokkal támogató demagóg-e. S indexre kiteszik... félelmetes...

    Szerintem a másik oldaláról kéne megfogni, már a smkp képzést egy kicsit komolyabban venni. Lehetne pozitív ösztönzővel is, pl. ha egy párórás, alacsony díjszabású tanfolyamot elvégez, csökkentett kgfb díjra jogosul. Alapvető Kresz oktatást pedig kötelezővé kéne tenni az általános iskolában.

    Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

Új hozzászólás Aktív témák