Új hozzászólás Aktív témák

  • Micsurin

    nagyúr

    válasz Biqci #121977 üzenetére

    Nem mindig van ott az adattáblán / adattábla sincs csak vázszám. Olyan esetben a 100dB a maximális érték.

    Hegylakokra is kikerült anno:

    A közúton megengedhető értéket a 6/1990(IV.12.)KöHÉM rendelet 11. paragrafusa fogalmazza meg: „A jármű kipufogónyílás közelében mért közeltéri zaja (álló helyzeti zaj) nem haladhatja meg a típusbizonyítványban megadott közeltéri zaj 5 dBA-val megnövelt értékét. Ha a járműnek típusbizonyítványa nincs, vagy abban a közeltéri zaj értéke nem szerepel, abban az esetben a mért közeltéri zaj nem haladhatja meg a 3. számú mellékletben szereplő határértékeket (95 + 5 dB sportkipufogó esetén).”

    Innentől kezdve ha nincs meghatározott érték a motoron mit mér a német rendőr? Kapásból mutatok neked 3 Hyosungot és 2 BMW-t amin nem lett ez felírva. 25/35 Kw-ra visszafojtott motorokon meg mikor lecserélik a plakettet gyakran szintén nem teszik rá az újramért / gyári értékeket.
    Pont elsősorban a németből behozott "25" "35"kw gépekre gondolok, 2db ER5, egy gixxer k5 600 és egy Horneten sem volt ott a gyári tábla a fojtást követően csak az újra kiállított plakett amin nem volt rpm/dB páros megadva.

    1 méter és 45 fok lesz az szerintem, ha csak nem térnek el a mérés szögében az itthoni normától.

    [ Szerkesztve ]

    The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.

Új hozzászólás Aktív témák