Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grave_444
nagyúr
válasz hegegabi80 #55651 üzenetére
5V 3pin az ARGB, 12V 4pin RGB csatlakozó. Alaplap manualjában le szokták írni hány W-al terhelhető vagy LED esetén milyen fajtából hány méter.
-
hegegabi80
addikt
válasz Grave_444 #55652 üzenetére
Basszus most, hogy írod, megvilágosodtam.
Nekem az ARGB kell, akkor hármas elosztó kell, ha arra akarom a ledszalagot is.Megnéztem a manualt, az 5V 3 pin névleges teljesítménye 2A, maximális hossza 5m vagy 300 led.
Nos ebbe bele kell férjek, mert a ház aljába max 25cm fér el. A venti max 0.4 - 0.5 A. Tehát a két venti max 1A, a másik 1A meg bőven belefér a 25 cm ledszalag, de még az 50 is.[ Szerkesztve ]
-
sasNAXO
aktív tag
Erre az "Allow the computer to turn off this device to save power" pipára gondoltál?
Az be volt kapcsolva, most kikapcsoltam. Kipróbálom, köszi!
Ha ez megoldja, akkor N+1-edik seggbe rúgás a MS-nek a hülyeségükért, mert mindig használat kellős közepén szállt el...Eladó cuccok: AXP90-X47, Sangoma A108E
-
Rick4
félisten
válasz sasNAXO #55654 üzenetére
Jaja, arra. Minden telepítésnél mindig az első 20-ban benne van a pipa elvétele, anno vagy 10 éve megxopatott, azóta nem hiszek neki.
Viszont akadás, lassulás, hálózati gondom azóta nem volt.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Crabface
senior tag
válasz Speed® #55661 üzenetére
Mondjuk ha ennyire ki van centizve a hűtő, akkor lehet a fordított venti jobb... vagy vlp ram és akkor mehet alulra a venti. Cool hűtő ez a BR amúgy én nagyon elégedett vagyok vele.
"If you don't look back when you're walking away from your car, you bought the wrong one."
-
sasNAXO
aktív tag
válasz Speed® #55663 üzenetére
Kingstonnak van 8GB-s VLP ramja: KVR26N19S8L/8, nincs rajta XMP profil, de 3333MHz-n és CL16-on elketyegett nekem. Persze ha nézted akkor tárgytalan.
Eladó cuccok: AXP90-X47, Sangoma A108E
-
hszilard666
veterán
válasz Speed® #55657 üzenetére
Nagyon szép build lett, le a kalappal! Ez a szürke fekete színpaletta nagyon dögös!
Irigyellek a hőfokok miatt, a házban lévő venti sokat segíthet ezen, nálam is ilyen szendvics layout van, a procim 80 fok felett jár ebben a melegben a GPU meg 70 körül úgy hogy a 1060nak elvileg nem kéne melegednie
De mondjuk cserébe az én konfigom hatványozottan kisebb.
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz hszilard666 #55665 üzenetére
Oké, hogy fele űrtartalom, de a teljesítményviszony egész más 😏
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz AxBattler #55666 üzenetére
Sajnos a riser miatt nem tudtam behenkelni a tervezett 120as slimet, de folyamatban a beszerzés A TY142 csak addig marad, utána az is 120x15 lesz, az oldalélek mentén ezáltal elfér majd a végső pimp (8mm U aluprofil körben, füst fedéllel, 120LED/m fehér CCT szalaggal).
-
Seep
senior tag
Kiderult mar mi lett Duracellel?
-
félisten
Bocs srácok, tudom volt itt már téma, de egyszerűen nem találom: lapos 6+2pin PCIE tápcsatlakozót toldót melyik magyar shopból tudok rendelni?
Egyáltalán milyen modellek elérhetőek/ajánlottak?Esetleg érdemes egy aprós emberkét megkérni custom csatlakozó készítésére?
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
válasz hegegabi80 #55673 üzenetére
Igen, ilyen fordító kellene, vagy valamilyen nagyon lapos kábel, hogy a VGA magasságához már ne adjon hozzá.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Francia91
veterán
válasz AxBattler #55674 üzenetére
Én ilyen fordítót itthon nem találtam, csak ebay-en és Alin. Eléggé áttúrtam a netet, mert majd az NR200P-be építendő Sapphire RX580-ast is ilyennel szeretném bekötni, hogy legyen pofája a kábelezésnek
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
kpityu2
őstag
Sziasztok. Tudtok olyan passzív mini-ITX-es alaplapot aminek normális linuxos GPU támogatása van? Régebben vettem egy Asrock AD2550-et amivel szívok, mert a papiron Intel HDakármi valójában PowerVR GPU akik magasról tesznek a linuxra.
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
félisten
válasz kpityu2 #55681 üzenetére
Ja, hát az nem volt egy túl szerencsés együttállás...
Aprón van most több ASRock J3160-ITX deszka, 4 magos procival, normális Intel IGP-vel, HDMI+DP+DVI csatikkal, ami már elég jó kis vas.
Vagy veszel egy akármilyen ITX lapot, hozzá egy 35W fogyasztású T-s procit, és mehet rá az Alpine Passive hűtés.
-
félisten
Mivel más topikokban nem kaptam választ, ezért ide is felteszem, hátha...
Megint elkapott az ápgréditisz, és mivel nem találok normális (Coffee Lake) lapot normális áron, és mivel jön az AM5+DDR5, ezért a meglévő vasat maxolnám ki.
Tudom, nem éri meg... na de mi éri meg manapság PC fronton, főleg ITX vonalon?Szóval szerintetek a sima 6700 és 7700 közül melyik melegszik kevésbé, illetve melyik fogyaszt kevesebbet?
Duracellmumus, most hol vagy?
[ Szerkesztve ]
-
cinemazealot
addikt
válasz AxBattler #55683 üzenetére
Welcome to the club! Én is csak tavaly nyáron léptem 6. generációban az i7-es szintre.
Tapasztalat híján felolvasom Neked, amit olvasok a cpu-world.com összehasonlításán (gondolom, ezen már Te is túl vagy): a 7700-zal kihajthatod a már meglévő 2400 MHz-es RAM-jaidat. Van továbbá 200 MHz órajel előnye turbón és ennek megfelelő memória sávszélesség többlete is. Még ha TDP-ben egyeznek is papíron a 6700-zal, ez okozhat minimális többlet hőt. Viszont grafikai fronton is minimálisan többet tud a 7700. Alapjárati fogyasztása nem hinném, hogy sokban eltérne a két procinak. Akut ápgréditiszes állapotban az esetleges rezsi növekmény lenne az utolsó, ami miatt aggódnék.
Szerk.: Most nézem, hogy van VGA-d, akkor az iGP tudása nem is annyira szempont. Mondanám, hogy lőj arra, amelyik hamarabb szembe jön Veled visszautasíthatatlan áron, de a RAM-odat a 6-os nem fogja tudni koppanásig kihajtani. Nem tudom, ez most kritikus szempont-e Nálad.
Szerk2.: De ha már ápgréditisz, lőj 7700K-ra, akkor tényleg kimaxoltad a lapod tudását. Sőt, ez esetben upgrade-elheted a hűtő bordádat is!
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Nyilván a 7700 jobb választás, de
- az egyetlen igazán megterhelő feladata a mérsékelt játék lenne;
- ITX házban a hőtermelés miatt vacillálok a kettő között, +10 fok pl. már számítana (95W-os modell, és delid nem jöhet szóba);
- ha nem muszáj, nem adnék ki +8-10k HUF-ot az újabb modellért."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
-
félisten
válasz cinemazealot #55687 üzenetére
Nem, mert nem tudom, hogy számottevő-e, illetve megér-e +5-10k HUF felárat a lenti felhasználásra:
- +300Hz allcore freki;
- 2400Mhz RAM órajel a 2133 helyett;
- esetleges többlet melegedés?+ Aprón 7700-át meg nem lehet most éppen kapni.
[ Szerkesztve ]
-
cinemazealot
addikt
válasz AxBattler #55688 üzenetére
Akkor nézzük más szemszögből a dolgot! Most van egy i5-7600-ad. Mit nyersz, ha veszel helyette egy i7-6700-at? A UserBenchmark szerint
alig valamit4 virtuális magot... sőt, adott esetben még akár veszíthetsz is vele (a RAM-jaidat nem tudod majd koppig kihajtani). Érdemben feljebb lépni tehát továbbra is legfeljebb az i7-7700-zal fogsz tudni, annak minden előnyével (+4 virtuális mag, +2 MB cache, +100 MHz órajel) és hátrányával (rövidebb leszel ~20 eFt-tal).[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz cinemazealot #55689 üzenetére
Benchmark oldalakban nem hiszek, szorri.
Összehasonlítva csak az órajel és a HT a különbség közöttük.#55690 Seep
Vennék én, csak normális deszkát nem találok hozzá."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
-
Grave_444
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest