Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VibeX
tag
Üdv sziasztok!
Tervezek átköltözni egy CM NR200P-be, és szeretném tudni, hogy beférne-e a Pure Rock hűtőm a 155mm-ével. Látom, hogy gond nélkül belemennek a Mugenek, illetve a Fuma-k, szóval csak remélni tudom, hogy az a fél mm már nem oszt nem szoroz.
Szerk.: Nem is tudom, hogy eddig miért nem kerestem rá, egyből ide jöttem. Éppenhogy csak belefér.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
-
veterán
Mennyire gáz egy ezeréves Skythe ninját berakni manapság egy NR200P-be? Úgy nézem magasságban ez még épp elfér, a Dark Rock 3-mam nem.
Már eleve módosítottam a hűtő felfogatásán, szétfűrészeltem a rögzítőkeretet és a 4 csavar egyesével tartja a 4 lyukban, mert gyárilag csak 775-ös 72x72mm-re volt jó, és így rá tudtam tenni újabb 115x-re is ami 75x75mm.https://tinyurl.com/rasoapro
-
veterán
válasz Crabface #54461 üzenetére
Ja amúgy tegnap elhoztam az NR200P-t, fekete, nagyon szép állapotú, megvigyázott, üvegen még fólia van, ventik, riser megvannak, 15 ezret szerintem megért, bár én leragadtam a 35 ezres bolti árnál, látom azóta olcsóbb, 25 körül is be lehet szerezni, de szerintem így is megérte.
Egyelőre nézegettem, forgattam, széjjelebb szedtem, összeraktam, meglátjuk mi lesz vele/belőle. Még akár egy ATX lap is befér keresztbe.
Elgondolkodtam, hogy kiveszem az alaplaprögzítőlapot, belógatom az ATX-et 4 kötegelővel középre, alul talán marad annyi hely az IO oldalon, hogy az alaplap kivágása nélkül bedugjam amit kell és kivezessem hátul, gyakorlatilag ez csak egy DisplayPort kábel a VGA-ra, 1-2 USB de az mehet akár az előlapira is, sőt van egy belső HUB-om amit az alaplapi USB2.0-ra kell dugni és ad 3-4 USB portot, beviteli eszköznek elég. Ha nem cirka 8 centis és betonmerev lenne a riser hanem rendes hosszú és hajlékony, akár az így bezsúfolt ATX lapról is ki lehetne vezetékezni riser pozícióba.
Néztem még mATX modokat, 3D nyomtatható alaplaprögzítéssel, nem értettem miért nem fúrják le azt a fém idomot ami a gyári alaplaprögzítő és miért nem teszik 2 centivel (1 PCI-E slot szélessége) feljebb, de látom, hogy belelógna a váz felső élébe, hacsak nem reszelek le mindkettőből:
https://tinyurl.com/rasoapro
-
Francia91
veterán
válasz rasotamas #54463 üzenetére
Én meg ma rendeltem be az NR200P-t iPon-ról, egy venti elosztó és 2 db Arctic 120 mm-es venti társaságában :)
Nekem majd egy Be Quiet! Shadow Rock TF2 hűtő fog kerülni a rendszerbe, olyanom volt már korábbi gépemben, maximálisan hozta a hangtalanságot, mellette a kiváló hűtést"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Francia91
veterán
válasz rasotamas #54466 üzenetére
Simán megy bele VGA. AM4 platformot szeretnék, MiniITX lappal (B550 chipset), Ryzen 5600G vagy 5700G procival.
Na azt nem tudtam, hogy alapból van benne venti elosztó Ventit tudom, hogy jár hozzá kettő, csak nem vagyok benne 100%-ig biztos, hogy fent elférnek a normál magasságú ventik a Shadow Rock TF2 hűtőtől. Majd összerakáskor derül ki, ha nem fér el, akkor kéznél lesz a 2 db slim venti. Ha meg nem kell, jó lesz másik gépbe máskor, ismerősök és családi körben szoktam építhetni gépeket"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Francia91
veterán
válasz rasotamas #54469 üzenetére
Először nagy eséllyel VGA nélkül lesz összerakva, de még meglátom, mit hoz a helyzet. Apránként fog épülni a gép, a hardver addig simán változhat, az aktuális felhozataltól függően. De simán lehet, hogy addig sima, IGP nélküli Ryzen mellett fogok dönteni.
Most a gépház, venti lett rendelve, majd májusban pedig a táp + alaplap lesz rendelve. Nem lesz egyből minden megvásárolva, ezért írom, hogy az aktuális kínálattól, helyzettől függ majd a pontos hardver összeállítás. A korábbi, fekvő ATX-es (Silverstone Grandia GD09) R7 2700X-es, RX 580 8 Gb-os gépem is így épült össze[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Qkackca
őstag
válasz fatpingvin #54472 üzenetére
Működik is
http://www.hwbot.org/user.do?userId=8629 | 'hét lakatlan faluban nincsen párja'
-
fatpingvin
addikt
válasz Qkackca #54471 üzenetére
mutatok jobbat:
S939-es full réz blokk, ugyancsak AM4-en. szeretem az AMD hűtési megoldásait, mindenmindennel odavissza kompatibilis. a ventit cseréltem rajta
[ Szerkesztve ]
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Qkackca
őstag
válasz fatpingvin #54474 üzenetére
Az is jól hangzik/ néz ki
http://www.hwbot.org/user.do?userId=8629 | 'hét lakatlan faluban nincsen párja'
-
RazoR
veterán
-
törölt tag
mondjuk ez nekem eleg veszedelmesnek hangzik (foleg a fel centi), mert szereleskor hajlik az alaplap (memoria be, vga be, akarmi), nem szeretnem, ha akar kikapcsolva is de rovidre zarhatna ilyenkor a haz barmi ket erintkezot. lehet ilyen esetben ragasztanek valami foliat az alaplap-talcara, akar kivagdosva a lukakat is.
de amugy az otlet tetszik
-
HookR
addikt
"Még egy olyan cheat van, hogy az alaplap alapcsavarokból veszel rövidebbet és azzal nyersz kb fél centit."
Mármint az alaplap távtartó csavarjaiból rövidebbet? Azzal az a baj, hogy a hátlapi IO portok és IO nyílások viszonyára is kihatással van. Nem beszélve a bővítőkártyák rögzítéséről és az alaplapi bővítősínbe való illeszkedésükről.▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
fatpingvin
addikt
válasz Qkackca #54475 üzenetére
remekül működik is. érdekes módon a gyári hűtőnél magasabb az idle temperature, viszont lényegesen nagyobb a hőtehetetlensége és max terhelésen sem megy fel 71 fok fölé, ami viszont a gyári hűtővel simán megvolt.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Rick4
félisten
Arra is van megoldás
Kivágod az io shield számára gyártott nyílásból az alsó hosszanti részéből azt a kis 2mm széles lemezt, és beragasztod felülre, lejjebb is került az egész nyílás.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
-
Crabface
senior tag
válasz Grave_444 #54488 üzenetére
Nekem anno a Jonsbo U1 plusz házban az egy ventis 1070 sem ment 60fok fölé...
De ha az extra ventik ennyit javítottak a helyzeten az nem rossz. Neked legalább van lehetőség rakni plusz ventit a házba.
"If you don't look back when you're walking away from your car, you bought the wrong one."
-
Qkackca
őstag
válasz Grave_444 #54491 üzenetére
Azért nem lényegtelen, van észrevehető változás.
Egyrészt Te jobbnak érzed a felhasználási körülményeid között, ez a lényeg.Csak abban sincs semmi meglepő ha kisebb energiafelhasználással kisebb lesz a hőmérséklet, akár háztól, szellőzéstől függetlenül is. Ha ezen felül még a szellőzés is jobb, az sem baj. Meg ugye alapvetően egy rendszerről beszélünk, itt-ott módosul, az többnyire változással jár máshol is, ebben kell megtalálni azt ami neked megfelel. Ami elvileg sikerült.
Szerintem jobban magadra vetted (illetve negatívabban értelmezted mint aminek én érzem) Crabface hsz-át, mint kellett volna.http://www.hwbot.org/user.do?userId=8629 | 'hét lakatlan faluban nincsen párja'
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Szerintetek buta döntés lecserélni egy Metalfish T60-at lecserélni egy Phanteks Shift Air-re? Imádom a szendvics kialakítást, meg hogy akkora a gép mint egy e-gpu ház, de évek óta akarok egy phanteks "torony" házat.
Azt nem tudom hogy milyen VGA lesz majd később, most egy GTX 690 em van, de ha normalizálódik a piac lehet cserélnék egy 3050 re vagy 3060 ra. Gondolom azok a jártyák a picit TDP miatt egyik kuckóban sem sülnének meg igaz?
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
PROTRON
addikt
válasz hszilard666 #54495 üzenetére
A 3060 már elvileg tud melegebb lenni annál amit szeretnél, szal majd figyelni kell melyik a konkrét kiszemelt, illetve mennyit kell módosítanod rajta a fenti kollegához hasonlóan.
[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
félisten
SilverStone FX600 Platinum Flex ATX
Úgy tűnik, érkezik egy elviselhető hangú Flex táp... valszeg' heroináron."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
Új hozzászólás Aktív témák
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ASUS routerek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Mozilla Firefox
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest