Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
válasz flashpointer #54283 üzenetére
nagyon korrekt : )
egy Noctua kedvelőnek, aki szereti a színeit - mint én - ez nagyon működik.
3070-et hogy vadásztad le?"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
flashpointer
őstag
válasz hoffman_ #54304 üzenetére
Feher hazzal lett volna az igazi de ebben a hazban csak ilyen szin volt ugyhogy majd ha lesz valami alternativa akkor majd legkozelebb olyat : ) pl ez a sapphire haz sem lesz rossz csak az uveglap helyett lehetne valami perforalt.
Azt a karit nezegettem mar par hete, mindenhol 1300-1400+ volt, aztan kaptam egy spamot az asustol h akcioik vannak a webshopjukban amirol nem is tudtam h letezik ,gondoltam ranezek mert amugy ki sem adta sehol talalatnak (arukereso vagy google v barmi) hogy letezik VGA ott is, aztan veletlenul lattam hogy 1100 ojro Bundleben (most is epp kaphato, eddig nem volt, illetve a vasarlasom utan egy nappal mar 1050 volt). Azert vettem meg mert ez a legkevesbe tularazott, amugy is valami 800+ euro, igy csak huszon%-al kerult tobbe az MSRP-nel Na meg mindig is ilyen karira vagytam, sosem ertettem miert nem tesznek a VGA-kra nagyobb bordat mikor egy 100wattos procira racsapjak a kilos hutest... Ugyhogy remelem a jovoben tobb ilyen egyuttmukodes is lesz, full nyitottam nem hallottam _semmi_ szelzajt jatek kozben, elotte egy 3070 Suprim X volt de az ehhez kepest full zajos volt pedig arrol sem sporoltak le a hutest. Viszont igy mar a Corsair 650-es tap a gyenge lancszem mert annak meg porizik a ventije rendesen.
Persze coil whine van rendesen de mar kezdek vele megbaratkozni, harom 3070-es kari is volt mar nalam es mindegyik nyomta rendesen... max nem votl anynira feltuno mert elnyomta a venti zaja
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz flashpointer #54305 üzenetére
a Sapphire ház nekem túl csicsa, főleg az orra, de a videókaris tipp értékes, köszi mindenképp. néztem anno pár tesztet, egész jól sikerült ez a collab. nekem is így néz ki az EVGA 1070Ti kb 2db A12x15-el csak harmad ilyen vékony, meg kicsit melegebb hehe.
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
MrSealRD
veterán
Totál off téma lehet itt,...de ti honnan vennétek kábel toldást? Egy moduláris Seasonicom van, de rövid a kábele... Sőt ha már így...az sem baj, ha valami szép egyszínű kábelfésűs megoldás.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
hegegabi80
addikt
válasz MrSealRD #54312 üzenetére
Annyival egészíteném ki, hogy aprón még talán kifejezetten moduláris táphoz van hosszabb kábel.
Én pl Ali-ról rendeltem ilyet, pont most jött meg a héten. -
fatpingvin
addikt
-
MrSealRD
veterán
Köszi a tippeket. HA-n csak dealer95 találtam...
megnézem az említett boltokat. A google viszonylag fals találatokkal jutalmazott.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
D.Dani
tag
válasz #16939776 #52419 üzenetére
Újra elővettem a DeskMinit és próbálom megjavítani.
"kellene tápfeszültség állandóságát és a zajt montírozni terhelésre"
Ezt mivel/hogyan tudom megtenni? Szkópom sajnos nincs, helyette egy illesztőáramkörön át hangkártya analóg audió bemenetre kötve a jelet mérhető lenne?
The VRM is using powerful Texas Instruments CSD87350Q5D NexFET power blocks, which include the high-side and low-side MOSFETs in a single package. These NexFETs are rated 40A maximum with 90% efficiency at 25A output. They are commonly found on high-end overclocking motherboards. In the case of this little board, three phases are for the CPU and a single phase is for the iGPU. The heat sinks help cool down the MOSFETs and the inductors.
A fagyás mindig grafikus terhelésnél történt, ebből arra következtetnék hogy a 4.fázis résznél (iGPU) lehet a baj.
A CSD87350Q5D adatlapja példának Multilayer Ceramic Capacitors MLCC - SMD/SMT 1206 10uF 16volts X5R 10% kondikat említ:
ceramic input capacitors need to be placed as close as possible to the VIN and PGND pins (see Figure 34).
The example in Figure 34 uses 6 × 10-μF ceramic capacitors (TDK Part C3216X5R1C106KT or equivalent).
Ami még érdekes lehet, az X5R 85°C mig az X7R 125°C-os illetve itt olyat is említ, hogy adott paraméterben az 5V-os lehet jobb, mint egy 25V-os: [link][ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz D.Dani #54318 üzenetére
192Khz-es mintavételű, szimmetrikus bemenetű hangkártyával, kapacitív csatoláson és passzív limitereken keresztül, elképzelhető hogy tudnád mérni az AC tartalmat úgy 0,5hz-től 80Khz-ig.
A szimmetrikus bemenetre pl.: a földelésen, rendszerek közti potenciálkülönbségen folyó áramok kizárása miatt lenne szükség, ami asszimetrikus rendszernél "szuperponálódna" a mérendő jel erre, és értelmezhetetlené tenné az adatgyűjtést.Amúgy tudok adni egy Textronix 935T szkópot és tudok segíteni a mérés elrendezés összeállításában is.
Nálad 19V a fedélzeti DC, tehát min. 25V-os feszültség tűrésű kondenzátorokat kell(ene) alkalmazni abban a pozícióban.
A kerámia kondenzátorok mint a hisztis-ribancok, mindegyik dielekrikumnak külön személyisége van, érzékenyek a környezet változásokra, a bánásmódra. Csakszólok, mielőtt szóba akarnál állni bármelyikkel, bármilyen célból..
[ Szerkesztve ]
-
D.Dani
tag
válasz #16939776 #54319 üzenetére
Köszi a figyelemfelhívást.
A szembejövő infomorzsákból már sejtettem hogy ez nem a rózsaszín unikornisok vattacukorillatú pillekönnyű mesevilága lesz, inkább jól felszerelt elit csapatok sziklás terepe de ha pár kondicserével megtudom gyógyítani, már jó vagyok.
Időközben elkezdtem az ismerkedést a szkópokkal - elméletben:
How to Use an Oscilloscope [link]
és az agyalást, hogy a mumus felderítésére vmi diy szkóp elég lenne-e:
DIY VS Regular DS Oscilloscope [link]
[link] [link]
illetve amit akár egy asztali géphez tudok kapcsolni, így kihasználva a már meglévő nagy képernyőt és számítási teljesítményt:
[link] [link] -
RazoR
veterán
Sziasztok!
Helyhiány miatt úgy döntöttem, hogy lecserélem az mATX konfigot mini ITX-re.
Sok nézelődés után a fekete NR200P-re esett a választásom.
Ezután elindult a vezérhangya, hogy kicsit tovább kéne gondolni a házat és szerettem volna valami egyedit kitalálni, így indultam el a fekete fehér vonalon. Ehhez szükségem volt egy fehér házra is, a kettőből született meg ez
[ Szerkesztve ]
-
sasa134
addikt
sziasztok, teljesen új vagyok itx vonalon, egy új gépet raknék össze az ezer éves Phenom II helyett. Ez lenne nálunk "A" családi gép, nappaliban elhelyezve, sarokban, ezért fontos a diszkrét megjelenés, és, hogy asztalra helyezve se legyen tolakodó. Semmi RGB, csicsamicsa, vmi letisztult ház lenne az alap. Első körben a Jonsbo V10-et néztem ki, ebbe menne egy i5 12400F, rajta egy Arctic LF240 II, egy SSD, egy HDD, egy Seasonic Focus SGX Gold 650, egy Asus Strix B660 itx lap, 2x16gb ddr4, VGA-nak először egy 6600xt (később max 3070 ha lesz egyszer emberi áron) - ez maradna gyári hűtéssel.
Ez mennyire lenne így hűthető és halk rendszer - kilóg vhol a lóláb? köszönöm a véleményeteketAvanti Roma
-
félisten
válasz sasa134 #54322 üzenetére
Ha diszkrét, jól hűthető ház kell, akkor a V10 jó lehet, de én inkább talán a sima CM NR200-ast venném, szellőző alu oldallappal. Abba is tudsz pakolni 4db 120mm-es ventit.
V10-be csak 2.5"-os SSD mehet...
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
HookR
addikt
Slate-Case AQ hivatalos oldal - [link] / reddit.com
- 179 x 373 x 294 mm (19,63l)
- Dan A4-SFX klón (függőleges kivitelben)▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
tgtom
tag
Sziasztok!
CHIEFTEC IX-03B-OP házikót nézegetek és azt szeretném kérdezni, hogy a 85W-os beépített tápja elég lenne az alábbi konfighoz:
Intel i3-4150
1db SSD
2db 4Gb DDR3 memóriaÉn tippre azt mondanám, hogy nem, tekintve a CPU 54W-os TDP-jét, de hátha van itt valakinek tapasztalata ezzel a kombóval. Esetleg ha tudtok ajánlani hozzá nagyobb tápot, azt megköszönöm!
-
PROTRON
addikt
Nekem egy i3-8100 proci van egy házi serverben, szintén 2x4GB rammal, de az 1 db m.2 mellett még 1 sata ssd, meg további 2db notebook HDD-vel.
Ugye a TDP az nem a tényleges watt terhelés adat, de az enyimnél egyébként 65watt szerepel papíron.
Rámértem lakatfogóval és az áramerősség alapján, induláskori csúcs nem érte el a 80 W-ot.Meg ami még ilyenkor felmerül kérdésként, hogy egyébként az adott táp 12V-os ága ki tudja-e hajtani a procit amikor az épp 1-1 pillanatra maxon tekerne.
Ha tényleg nincs más meglehet próbálni, mert elméletileg elég, de én azért biztonság kedvéért mindig 120W-os tápot ajánlok hasonló esetben, nehogy valami maxra kihegyezve, éjszakás műszak forrasztása miatt idő előtt eldurranjon.De majd jönnek mások is további adatokkal.
[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
cinemazealot
addikt
Nem tudom, mennyire vettétek észre, de a Logout-on MasterDeeJay kolléga tollából született egy blog bejegyzés egy egészen apró, szerverbe szánt videokártya megszelídítéséről, ami elég jó ár-érték aránnyal (konkrétan 40 eFt alatt) hozza az R9 Nano vagy GTX 1060 szintjét. Épp csak faragni kell kicsit, de az itt úgysem idegen téma. Akit érdekel, érdemes beleolvasni.
-
hegegabi80
addikt
válasz cinemazealot #54330 üzenetére
Köszi. Én elolvastam a cikket meg kommenteket is, majdnem el is kapott a gépszíj. De most inkább maradok vga nélkül, mert bőven elég. De jó tudni, hogy vannak ilyen megoldások is.
-
cinemazealot
addikt
válasz hegegabi80 #54331 üzenetére
Ja, én is nagyon tanulságosnak érzem a cikket, de én sem tervezek befektetni. Egy darabig elleszek a GTX 1050-nel meg az Intel iGP-vel.
-
félisten
Wáó, köszi! Épp' a napokban láttam a YT videót... micsoda egybeesés!
Egy pillanatra elkapott engem is a "KELL!" érzés, de aztán rá kellett jönnöm, hogy a 175W TDP-t én már nem szeretném bevállalni... meg a HDMI is hiányzik.
Ettől függetlenül ez egy jó lehetőség, különösen a mostani időkben![ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
fatpingvin
addikt
a koma szerintem perpill az egyik leghasznosabb magyar nyelvű cikkfolyamot produkálja
nekem mondjuk pont nem releváns több okból sem, de jó olvasni őketA tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
félisten
válasz fatpingvin #54334 üzenetére
Igen, a Tesla M40-es cikke is nagyon hasznos!
-
fatpingvin
addikt
válasz AxBattler #54335 üzenetére
követem a mindent is, mondjuk én valszeg egy ilyen kártyát moddolás nélkül pakolnék bele a gépbe, amire én vetttem most is egy quadrót arra gyári beállításai mellett is tökéletes.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
tgtom
tag
válasz PROTRON #54329 üzenetére
Egész ígéretes, amit írsz Lehet szerzek egy fogyasztásmérőt és megnézem mit produkál. Ha viszont szükség lenne nagyobbra, ezeket néztem ki:
[MINI-PSU-160]
[ACDC12120 12V/10A/120W]
Pico cuccokban egyáltalán nem vagyok otthon, de specifikáció alapján talán megfelelőek.Egyébként nem is értem miért nem találtam még rá erre a fórumra, mivel az elsődleges gép is egy Mini-ITX, csak kicsit nagyobb Egy NZXT H210-es házban, egy MAD-s konfig.
Köszi a válaszod
-
Grave_444
nagyúr
Szerintetek egy ilyen elosztót 5db ventilátorral elbírhat ténylegesen 1db alaplapi csatlakozó?
Tudtommal 1-2A a maximum, amit tud maga az alaplapi 4pin.A másik kérdés erre a csoda átalakítóra vonatkozna.
A terv, hogy erről üzemelne a Jonsbo RC01 vezérlő. Ezt gondolom gond nélkül bírja.
Viszont ha közé teszek egy ilyesmi elosztót és mondjuk 1-2db ventilátort a molexre kötnék 5V-ra (szerintem többet az átalakító miatt nem is tudna) vajon mennyire terhelné túl a 9pin USB csatlakozót?Igazából ha a sima elosztó nem bírja csak B terv ez a Sata átalakítós megoldás.
Az egésznek a lényege, hogy mivel a tápról elég az MB 24pin, CPU 8pin és a VGA 6+2pin ne kelljen még egy Sata/Molex ágat is bekötnöm egy kis ITX házba feleslegesen.
Már minden meg van rendelve amúgy.
[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Grave_444 #54338 üzenetére
ha csak annyi ventit kötsz rá amit az alaplapi port meg tud hatjani, nem hiszem hogy ezzel az elosztóval gond lenne.
az usb 2.0 terhelhetősége emlékeim szerint 500mA. nem biztos hogy bírni fogja ha az RGB mellett még ventiket is akarsz hajtani róla.
amúgy ez jutott eszembe
[ Szerkesztve ]
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Grave_444
nagyúr
válasz FireKeeper #54339 üzenetére
Nem tudom mennyit bír az alaplapi port, ez a gond.
Az tényleg nem valami sok, viszont csak 1db ARGB ventilátor világítása menne róla, egyébként maga a ventilátor az alaplapi másik 4pin-re lenne kötve.
Legrosszabb esetben vegyesen kötöm a tervezett 5db ventilátort a cpu és sys fan csatikra, úgy biztosan nem lesz gond.Azon agyalok hogy fog elférni az új házban a sok kábel, mert jelenleg az alaplap alá rejtettem mindent. [kép] [kép] Nem lett az összes lefotózva.
Ezt ismerem.
[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz Mclovin #54341 üzenetére
Elvből próbálok minden felesleges kábelt megszüntetni, nem csak a hossza zavar.
Jó ötlet, de szerintem nem fogok rendelni hozzá, ha esztétikusan tudom kivitelezni.
A kinézett házban, ami még meg sem jelent lehet alacsonyabbak a távtartók. Szinte semmi infó nincs még róla, de az elsők között fogom megrendelni.[ Szerkesztve ]
-
hegegabi80
addikt
válasz Grave_444 #54342 üzenetére
Elvileg a két ház fizikai méreténél a szélesség 2 mm eltéréssel szinte azonos (165 vs 163mm). Ebből kiindulva akár még lehet azonos is a két háznál a távtartók hossza.
De lehet az új háznál rövidebbek, hogy jobban beférjenek a tápcsatis vga.
Nekem rövidebbnek tűnik, ha megnézem a te gépedről feldobott képet és a V10 gyári oldalán lévőt. -
Grave_444
nagyúr
válasz hegegabi80 #54343 üzenetére
Ezt néztem én is, viszont a T8 Plus gyári oldala alapján nem egyértelmű a távtartó.
Gondolom nem elkerülhető a beszerelése, tehát semmiképp nem közvetlen a gépházon lévő kialakított menetbe kell csavarozni az alaplapot.Most se fért be egyébként a 127mm széles kártyánál a tápcsati, mert lenyomta az üveg oldallapot, úgyhogy rendeltem egy ilyet.
Gondolkodtam azon is, hogy az alaplapi 12v rgb csatlakozót átalakítózom 5v argb-re a procihűtő miatt, de aktív átalakítóhoz ugyanúgy kell egy áramforrás a tápegységről. Vagy jelen esetben ha működik az alaplapi USB 2.0 csatlakozóról.
Majd élesben minden kiderül, várom már.
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
a Phanteks Shift XT egészen korrektre sikeredett
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Grave_444
nagyúr
Ilyet is néztem, aprón is hirdetnek párat. Az a baj vele ehhez ugyanúgy kell a tápról tyúkbél.
Majd lehet a 2db 9cm-es ventit bekötöm az egyik alaplapira egy sima y elosztóval, a másik 2db 12-est és az 1db 14-est pedig a másik csatlakozóra a linkelt hubbal.Így talán nem lenne nagy fordulatszámbeli különbség a ventilátorok között. Több típusnál amúgy fel van tüntetve az induló feszültség, ami a minimum fordularszámot is eredményezi. Nekem eddig 5V-ról mind elindult.
-
-=MrLF=-
senior tag
[ASUS Announces Mini PC PN52 and PN64 at CES 2022]
Mini PC PN64 is powered by a 12th Gen Intel Core™ processor and DDR5-4800 RAM. It supports up to four displays and includes five USB ports and one configurable port to accommodate docks and storage devices. For additional flexibility, it has been designed to allow easy access to the storage and memory modules for easy upgrades.
Mini PC PN52 is powered by the latest AMD Ryzen™ H series processor with integrated AMD Radeon™ graphics. It features two M.2 2280 SSDs and one 2.5-inch SATA HDD. PN52 features dual HDMI ports and seven USB ports, including a USB 3.2 Gen 2 Type-C® port that supports DisplayPort™ 1.4 and 120‑watt power delivery.
6800U-val jó kis gép lesz.
[ Szerkesztve ]
protonmail.com Secure Email Based in Switzerland . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . startpage.com The world's most private search engine from Netherland
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Mozilla Firefox
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Politika
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Lexus, Toyota topik
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- DIGI kábel TV